2003868_HouseThatJaclBuilt_still_the-house-that-jack-built-16-photo-by-zentropa-christian-geisnaes_org_print.jpg

6 av historiens mest brutale seriemorderfilmer

Publisert:
Sist oppdatert:

Les videre, hvis du har mage til det...

Annonse

Ok, så har kanskje filmer med seriemordere en kjip tendens til å servere både klisjéer og forutsigbar handling, men det betyr ikke at det skorter på bekmørke, barbariske og blodige filmperler som både er nyskapende og tankevekkende.

Her er 6 seriemorderfilmer som sitter igjen lenge etter at rulleteksten er ferdig:

Annonse
Henry: Portrait of a Serial Killer

1. Henry: Portrait of a Serial Killer (1986)

I denne indie-lavbudsjettsfilmen, regissert av John McNaughton, følger vi omstreiferen Henry som, sammen med romkameraten Otis, legger ut på en mordertokt gjennom Chicago. Filmen er løst basert på den virkelige seriemorderen Henry Lee Lucas (se egen dokuserie på Netflix), og sjokkerte med sin uvanlig hensynsløse fremstilling av vold da den ble lansert. I årene etter har "Henry: Portrait of a Serial Killer" oppnådd en slags kultstatus blant horrorfansen.

Annonse

2. The House that Jack Built (2018)

Matt Dillon spiller ubehagelig godt i Lars von Triers kontroversielle film om den intelligente og sadistiske seriemorderen Jack. Vi får være flue på veggen når han åpner seg om fem spesifikke hendelser fra sin morderiske karriere, samtidig som vi får høre hans egne tanker og refleksjoner rundt de brutale drapene, samt livet og døden.

Dette er en klassisk elsk- eller hat-film, som splittet anmelderne voldsomt da den kom. Filmen har blant annet blitt kritisert for sine ekstremt grafiske scener, og ikke minst sin fremstilling av vold mot kvinner.

Annonse
Den Gylne Hanske

3. The Golden Glove (2019)

Den kanskje mest magevrengende filmen på lista, kommer fra Tyskland og er regissert av Faith Akin. Handlingen er basert på den sanne historien om seriemorderen Fritz Honka, som tok livet av fem kvinner i Hamburg på 70-tallet (Takk Gud, for DNA).

Handlingen dreier rundt Honkas regelmessige besøk til den lokale brune puben, "The Golden Glove", der han møter ofrene han lurer med seg til sin lugubre og menneskekjøtt-stinkende leilighet. Filmens realistiske fremstilling av Honka gjør sterkt inntrykk, og lukten av både ham og krypinnet hans rekker nesten gjennom skjermen. Og man får lyst til å ta seg en dusj.

Annonse
Memories of Murder

4. Memories of Murder (2003)

Dette sørkoreanske krimdramet er regissert av supertalentet Bong Joon-ho ("Parasitt"), og er basert på den sanne historien om Sør Koreas første seriemordersak i provinsen Gyunggi på 80-tallet. Handlingen følger to detektiver som forsøker å løse saken, som involverer en rekke voldtekter og drap av kvinner, på svært ulike måter; en etter boka, den andre med mer... tvilsomme metoder.

Morderen er imidlertid ikke lett å få has på, og etterforskningen tærer på både agentene og samfunnet. Filmen har høstet ros for sitt avanserte plott og sterke rolleprestasjoner, og for å danne et nyansert bilde av de sosiale og politiske klimaet i Sør-Korea på tidspunktet.

Annonse
The Snowtown Murders

5. The Snowtown Murders (2011)

Australias bidrag på lista er regissert av Justin Kurzel, og er igjen basert på virkelige hendelser. Denne gangen om mordene som fant sted i den vesle byen Snowtown, i Sør-Australia, på 90-tallet. Drapene, også kjent som "bodies in barrels"-mordene ble begått av psykopaten John Bunting og hans gruppe følgere, som var ledet til å tro at ofrene blant annet var pedofile - og fortjente sin skjebne.

I filmversjonen følger vi 16 år gamle Jamie som havner i denne gruppa, når moren inngår et kjæresteforhold med Bunting. På Rotten Tomatoes scorer filmen 85% og oppsummerer anmeldelsene slik: "Det er en dyster og brutal utholdenhetstest, men for seere med styrke og tålmodighet til å klare seg til slutten, vil Snowtown vise seg å være en uvanlig kraftfull seeropplevelse."

Annonse
I Saw The Devil

6. I Saw The Devil (2019)

Når agenten Kim Soo-hyuns forlovede blir brutalt drept av en serimorder, bestemmer han seg for å ta hevn. Han kaster seg inn i en livsfarlig katt- og mus-lek med morderen, og handlingen er så uforutsigbar at du vil gispe etter luft. Dette er drøye saker, men har du kommet helt ned hit, er du vel forberedt på det...?

Thrilleren er regissert av sørkoreanske Kim Jee-woon, som også står bak den kritikerroste og bælskumle(!!!) skrekkfilmen "A Tale of Two Sisters".

Annonse