Fatso

Topp 5 dritflaut

Her er de pinligste øyeblikkene på film!

På våre Facebook-sider ba vi brukerne bestemme tema for den neste topplisten vår. Det ble "pinlige øyeblikk", og vi har tatt utfordringen!

Vi advarer mot at enkelte scener kan virke støtende.

Dette blir rett og slett en ganske så flau toppliste fylt med kroppsvæsker, sex, politisk ukorrekte kommentarer og perversiteter. Vi kjenner jo alle følelsen, den som får deg til å gremmes og ville gjemme deg bak puta. Vi snakker av erfaring når vi nå presenterer vår høyst personlige liste over de fem pinligste øyeblikkene vi har sett på film:

5. FÅ MEG PÅ, FOR FAEN

Det er ikke så lett å være Alma, eller skal vi si "Pikk-Alma", i Amandavinneren for beste film, "Få meg på, for faen". Når Arthur endelig prøver seg på henne på en skolefest blir hun stående igjen med et stempel som horete (sex-gal og en løgner). Men hun er jo egentlig bare forelsket, frustrert og kåt. Da er det godt for Alma at hun har sex-telefonen. Det er derimot svært pinlig for oss:

"Nu bi æ å komme, ska æ vente på dæ?"

4. ALLE ELSKER MARY

Ted (Ben Stiller) er en pinlig karakter i seg selv, som ikke helt kan å te seg. Ting blir ikke noe lettere med drømmedama Mary (Cameron Diaz) inne i bildet. De fleste kjenner til scenen fra "Alle elsker Mary", der hun smører det tror er hårgelé i luggen, men vi gremmes enda mer av buksesmekk-scenen - en hendelse som står igjen som noe så traumatisk og pinlig at en hel gerenasjon av menn lærte seg å tenke seg om en gang ekstra før de drar opp glidelåsen:

"... Well, these things happens sometimes..."

3. BORAT

"Borat" trenger neppe noen nærmere introduksjon. Han er pinlig politisk ukorrekt, og vi liker det. Men så hender det da, en gang fra tid til annen, at det tråkkes godt over streken. Det overraskende her er at det ikke er en av hans mange ubehagelige samtaler eller misforståtte fremferd som står igjen som det pinligste, men en nakenscene med en tjukk, hårete mann og vel, Borat:

"How dare you make hand-party over Pamela!"

Her fant vi "dessverre" ikke noe filmklipp, så vi lar denne collagen tale for seg:

2. AMERICAN PIE 2

Akk, denne puberteten. Det er ikke så lett å være Jim når hormonene bruser, spesielt ikke med en far som hans. Filmene om gjengen i "American Pie" byr på den ene flaue scenen etter den andre, og standarden ble satt i den første filmens episke pai-scene. Det er derimot en scene fra "American Pie 2" som har brent seg inn i vårt minne som den flaueste:

"Son, everybody does it, your mother and I..."

1. FATSO

På toppen av lista vår troner "Fatso" - en ren kavalkade av pinligheter, kanskje den mest vågale filmen i norsk historie og definitivt det drøyeste vi har sett. Rino er en kåt tjukkas, som spiser Nugatti rett fra boksen og chatter under alter egoet "Kaptein Kuk". Alle som har lest boken vet at man blir gremmes skikkelig av Rino allerede på tekststadiet. Audiovisuelt blir det enda verre. Klippet vi har plukket ut her er faktisk av de mildere øyeblikkene i filmen. Vi slår et slag for at filmen bør sees bak en pute, uten foreldre til stede:

"Skal vi få storebror til å rydde opp litt her da...?"

Sånn, er du flau nå? Det er vi.