Cameron Diaz i Alle elsker Mary

Alle elsker Mary

Komedie
Du må velge kinosted for å se visninger.
Filmen er tilgjengelig på streaming. Klikk her for å se hvor den kan streames.
Annonse
Plakat for 'Alle elsker Mary'

Gi din vurdering:

Anmeldelser

Loading...

Foreløpig har ingen anmeldt Alle elsker Mary
Premiere: 25.09.1998
Originaltittel: There's Something About Mary
Skuespillere: Matt Dillon, Keith David
Sjanger: Komedie
Nasjonalitet: USA
Språk: Engelsk
Produksjonsår: 1998
Distributør: Kommunenes Filmcentral

Ted Stroehmann er en taper. Han er den typen som driver psykiateren ut av rommet med angsten sin - typen som setter fast sine edlere deler i buksesmekken kvelden før skoleballet.

Denne uheldige karen er kanskje ikke heldig i livet, men han hadde en gang hell i kjærlighet. 17 år gammel møtte han kvinnen i enhver manns drøm, Mary Jenson, som ba ham med på skoleballet i Rhode Island. Hun var en skikkelig babe, en edelstein av ei jente, helt til familiejuvelene hans kortsluttet romansen. Etter at skolen var ferdig det året, flyttet hun med familien til Florida. Ted så henne aldri igjen.Men det er noe med Mary som fortsatt gjør Ted besatt. Selv om han ikke har sett henne på over 12 år, siden den skamfulle kvelden, slår hjertet fortsatt raskere når han tenker på henne. Han er fortsatt gal etter henne etter alle disse årene, og nysgjerrig på hvor hun befinner seg. Etter insistering fra sin gode venn Dom, leier han privatdetektiven Pat Healy for å finne henne i Miami.Healy er typen som ser mer ut som en bruktbilselger enn en forsikringskrav-etterforsker - typen


som, etter å ha funnet Mary i Miami, lyver for klienten om hennes nåværende situasjon.Selv om hun er litt eldre nå, er Mary enda vakrere enn Ted mintes, med en fremgangsrik medisinsk karriere og svak for handikappede. Men Healy forteller Ted, i et forsøk på å beholde Mary for seg selv, at hun er blitt en


postordrebrud, en overvektig, rullestolbundet mor til fire barn født utenfor ekteskapet.Men den virkelige tosken er Healy, som fullstendig forelsket i Mary, lyver om sin egen bakgrunn i et forsøk på å vinne hennes kjærlighet.Kampen om Marys kjærlighet fortsetter idet Ted oppdager at detektiven løy for ham. Han kjører til Miami fra hjemmet sitt i Rhode Island med håp om å tenne på nytt den lovende romansen fra mange år tidligere. Men forviklinger oppstår da Mary oppdager at Ted leide Healy.Alle elsker Mary. Noe som får frem forføreren i hver mann hun møter!
OM FILMEN


ALLE ELSKER MARY begynte med at Peter og Bobby Farrelly og Frank Beddor fant en original historie, skrevet i 1989, av Ed Decter og John J. Strauss."Etter at vi gjorde ferdig Kingpin, lette vi etter noe å regissere, og ringte Ed Decter, som er en venn av oss", forteller regissør Peter Farrelly.


"Vi skrev den om med Ed og John Strauss; det var et ordentlig samarbeid. Selvsagt tilførte vi vår spesielle type humor."Det er noe med Farrelly-brødrene som provoserer frem kommentarer som "skandaløs" "smakløs" "sprø" "støtende" "gal"og "grov". Ikke fra kritikere, men fra filmens skuespillere!"Det kommer til å være noen mennesker som blir litt fornærmet av filmen", sier Ben Stiller. "Men på den andre siden, noen mennesker vil være takknemlige for å se at noen endelig viser frem noe på lerretet som er smakløst!" Peter og Bobby liker virkelig å tøye grensene", legger Matt Dillon til. Cameron Diaz er enig: "De går over alle streker i denne filmen, som er skandaløs og fullstendig unik. Det du lærer veldig raskt med Peter og Bobby er at du aldri kan gå for langt."Men Peter og Bobby Farrelly har også mottatt ros. Med deres makeløse dårlige smak har brødrene truffet gull ved kinoene, og skåner ingen i kjølvannet.


Hvem kan glemme en utilpass Jeff Daniels som gjør sitt fornødne i en ødelagt kommode i Farrelly brødrenes


spillefilmdebut fra 1994, "Dum og Dummere", eller en smilende Woody


Harrelson, dekorert med en melke- bart, fornøyd med innsatsen etter å ha melket det han trodde var ei ku i oppfølgeren deres fra 1996, "Kingpin".Farrelly brødrene slår til igjen med ALLE ELSKER MARY. Bobby Farrelly kaller det nye samarbeidet deres "en blanding av When Harry Met Sally og Blazing Saddles. Du kan til og med kalle det When Harry Stalked Sally. Det handler i grunnen om to karer som forfølger den samme kvinnen, som de begge er forelsket i."Brødrene følger absolutt retningslinjer og grenser forskjellige fra andre filmskapere. Da de blir spurt om de nok en gang går over streken når det gjelder å være vulgær, svarer Peter Farrelly, "Vi lever på den andre siden av streken. Mener du å gå over tilbake til å være normal?"I filmens åpningsscene minnes Ted den skjebnesvangre kvelden før skoleballet i et tilbakeblikk til 1985. Den inneholder en minneverdig scene hvor Ted drar opp buksesmekken, og brått setter en stopper for sitt første og eneste stevnemøte med den nydelige Mary. Hendelsen fremstår som nesten ubeskrivelig og smertefull, godt hjulpet av en lateks-anordning oppfunnet av makeup designer Scott Malchus.Merkelig nok hadde hendelsen sin opprinnelse fra det virkelige liv. "Det skjedde faktisk", fastslår Bobby, og husker et bursdagsselskap hjemme hos seg da en av gjestene gjennomgikk en lignende, smertefull opplevelse da de


lekte flasketuten peker på.Noe som beviser at i Farrelly brødrenes verden kan sannheten være opphavet til noen utrolige oppspinn.
OM SKUESPILLERENE


BEN STILLER vant ros som en av Hollywoods mest nyskapende og skarpe, unge forfatter-regissør-skuespillere etter sin regidebut med den romantiske komedien "Reality Bites" fra 1994 med Ethan Hawke og Winona Ryder, og å ha skapt sin egen TV-serie "The Ben Stiller Show" i 1992. Han regisserte også "The Cable Guy" fra 1996 med Jim Carrey og Matthew Broderick, og har spilt i Steven Spielbergs "Solens Rike".CAMERON DIAZ fikk sitt gjennombrudd med rollen som Tina Carlyle i komedien "Masken" fra 1994 med Jim Carrey. Hun har siden spilt i "The Last Supper", "Min Beste Venns Bryllup", "Feeling Minnesota", "Shes the One" og "Et Høyst Uvanlig Liv".MATT DILLON har spilt i bl.a. "Tex", Francis Ford Coppolas "The Outsiders" og "Rumble Fish", "Target", Gus Van Sants "Drugstore Cowboy" og "Noe Å Dø For", "Singles", "Beautiful Girls", "Albino Alligator" og nylig "Wild Things" og "In &sOut".