Halloween

Klar for Halloween?

Tips til filmene, kostymene og feiringen!

31. oktober er det klart for selveste Halloween, eller Allehelgensaften som høytiden kalles på norsk, og med det fylles omgivelsene våre av gresskarlykter, skumle effekter og bittesmå zombier og hekser som truer med "Trick or treat!"

Har du stemningen, kostymet og festplanene på stell? Her er tre tips for den ultimate Halloween-feiringen:

Jessica Rothe i Happy Death Day

1. Få stemning med FILMENE

Når gresskarlytene tennes rundt om i landet og zombiene stryker rundt gatehjørnene, er det ingenting som er bedre enn å krype inn i kinomørket og oppleve litt ekte grøss. Denne uken passende nok "Happy Death Day" og "Tragedy Girls" premiere, og fra før av går blant annet den kritikerroste Stephen King-remaken "IT", som allerede har dratt horder av kinobesøkende. Sjekk kinoprogrammet i din by.

Se også: Høstens skrekkfilmer på kino

Vil du heller trekke for gardinene og utsette deg for en skikkelig skrekkfilm hjemme i sofaen har du enda mer å velge i. Hva med noen skrekkinngytende kultklassikere? "Halloween" (1978) passer jo utmerket, eller kanskje et gjensyn, eller første møte, med "Exorsisten" (1973) eller "Motorsagmassakren" (1974)?

Flere tips til sofaskrekk:
Kritikerroste skrekkfilmer fra 2000-tallet
Skrekklassikere fra 1980-tallet
Skrekkfilmene du må se
Topp 5 asiatiske skrekkfilimer
10 redselsfulle filmer du sannsynligvis ikke har sett

Bill Skarsgård og Tim Curry som Pennywise i IT

2. Bli inspirert til KOSTYMET

Man kan kle seg ut som hva som helst på Halloween, men det beste av alt er et skummelt kostyme. Hvorfor ikke la seg inspirere av kjente karakterer fra skrekkfilm-universet? Som for eksempel alle barns mareritt Freddie Krueger fra "A Nightmare on Elm Street" (1984), med sin karakteristiske genser, hatt og jernhånd. Skrik-masken og et sort laken som kappe er jo en klassiker, eller hva med Hannibal Lecter fra "Nattsvermeren" (1991)?Eller den bloddryppende tittelrollen i "Carrie" (1976)? I år tipper vi at mange går for Pennywise fra "IT"!

STOR BILDESERIE: Halloween-kostymer fra filmens verden

Halloween

3. Gjør klart til FEST

Det utskårede gresskaret med lys er et must, og ikke så vanskelig å lage. Hva med en vri der man bruker et stort gresskar som punsjbolle? Pynt opp med skumle saker som spindelvev, edderkopper, falskt blod og grøssende masker på veggene.

Musikken må selvsagt også være skummel: lag en spilleliste fylt med soundtracket fra kjente skrekkfilmer, og ikke glem Bernard Herrmanns fantastiske musikk fra "Psycho" (1960). Planlegg noen skumle triks så du kan skremme de andre gjestene. Et spøkelse på do for eksempel?

Se også: The Conjuring-regissør anbafaler filmer til Halloween

Happy Halloween!