10 sjukt skumle filmer du sannsynligvis ikke har sett

Filmweb
Publisert:
Sist oppdatert:

Her er ti bloddryppende skrekkfilmer for deg som har sett ALT!

Annonse

10. Bunshinsaba (2004)

Lee Yu-Jin og hennes blinde mor flytter fra hovedstaden Seoul til en liten koreansk landsby. På den nye skolen blir hun umiddelbart et bytte for klassens mobbere. Sammen med to medelever, som også befinner seg i hennes sko, blir de enige om å benytte Ouija-brettets kraft på de fire mobberne. De neste dagene utvikler seg i skremmende retning- og snart er hele skolen fortært av ondskap...

Filmen er regissert av den sørkoreanske skrekkspesialisten Ahn Byeong-ki.

Annonse

9. Dead Silence (2007)

I årene etter at Mary Shaw ble brutalt drept, har den vesle byen Ravens Fair vært hjemsøkt av død og fordervelse. Når Jamie Ashen finner kona Lisa død, med tungen kuttet, bestemmer han seg for grave dypere i den skremmende legenden om Mary Shaw- og avsløre hvorfor du aldri, aldri må skrike dersom du ser gjenferdet hennes.

Dead Silence er skrevet og regissert av Saw-skaperne Leigh Whannell og James Wan.

Annonse

8. Reincarnation/ Rinne (2005)

Vi befinner oss på 1970-tallet hvor et turisthotell blir åsted for en meningsløs og grusom kriminell handling. En høyskoleprofessor, besatt av ondskap, slakter 11 gjester og ansatte - og dokumenterer det hele med et 8mm kamera. 35 år senere ønsker regissøren Matsumura å gjøre film av den skremmende hendelsen og caster den unge og håpefulle skuespilleren, Nagisa, til hovedrollen. Etterhvert som innspillingsdagen nærmer seg, blir Nagisas mareritt og hallusinasjoner stadig mer intense. Er fortiden i ferd med å ta igjen nåtiden?

Denne nakkehårstrittende spøkelsesfilmen er regissert av Takashi Shimizu, mannen bak den kritikerroste originalversjonen av The Grudge.

Annonse

7. The Taking of Deborah Logan (2014)

Mia Medina skal skrive doktorgrad om Alzheimers sykdom og har funnet den perfekte personen å studere; Deborah Logan. De neste månedene filmer hun Logan og datteren Sarah hver dag. Underveis observerer de stadig merkeligere hendelser- samt adferd som avviker fra Alzheimeres-diagnosen. Det blir tydelig at en ondskap, langt verre enn sykdommen, har tatt kontroll over Deborahs kropp. Og den påvirker ikke bare henne, men også menneskene rundt henne.

The Taking of Deborah Logan er Adam Robitels langfilmdebut- og filmen høstet glimrende kritikker da den kom i 2014.

Annonse

6. Mother's Day (2010)

Tre hardkriminelle og sadistiske brødre mislykkes saftig i et bankran, og befinner seg plutselig på rømmen. De blir enige om at barndomshjemmet er det tryggeste stedet å søke tilflukt, men når de ankommer er ingen ting før. Moren deres er kastet ut, og huset eies nå av et ungt par- som for anledningen har bursdagsgjester. Brødrene bestemmer seg for å ta alle som gisler, en avgjørelse som utvikler seg til en blodig affære...

Darren Lynn Bousmans Mother's Day er løst basert på Charles Kaufman's åttitallsfilm med samme tittel.

Annonse

5. The Woman in Black (2012)

Handlingen foregår tidlig på 1900-tallet og følger den unge advokaten og enkemannen Arthur Kipps (Daniel Radcliffe) som blir sendt til en avsidesliggende landsby for å verdivurdere en kvinnes dødsbo. Landsbyens innbyggere holder på en mørk hemmelighet, og ønsker at Arthur skal la dem være i fred. Når Arthur nekter å dra blir han hjemsøkt av et gjenferd- en hevnlysten kvinne kledd i svart.

The Woman in Black er bare én av regissør James Watkins' to filmer på denne lista.

Annonse

4. House of the Devil (2009)

Den unge studenten Samantha er på utkikk ett raske penger, og tar en jobb som barnepike. Det enorme huset som møter henne er skremmende mørkt, og i døren tas hun i mot av den mystiske Mr. Ulman. Ulman innrømmer straks at jobben slett ikke dreier seg om å passe barn, men hans skrøpelige gamle mor. Med pengene i bakhodet, takker Samantha nølende ja og trer over dørstokken. Det hun ikke vet er at huset skjuler en hårreisende hemmelighet...

House of the Devil er skrevet, regissert og klippet av Ti West, og har Jocelin Donahue i hovedrollen.

Annonse

3. Eden Lake (2008)

Det unge paret Jenny og Steve kjører til det avsidesliggende paradiset Eden Lake for å tilbringe en romantisk helg sammen. Paret oppdager snart at de ikke er alene i skogsområdet, og i løpet av et brutalt øyeblikk blir idyllen til et levende mareritt. I et forsøk på å overleve flykter Jenny gjennom skogen med bare én tanke i hodet: å slå tilbake.

Filmanmeldere verden over lot seg begeistre av denne britiske horrorperlen, regissert av James Watkins. I hovedrollene finner vi Kelly Reilly, Michael Fassbender og Jack O'Connell.

Annonse

2. Shutter (2004)

En ung fotograf og kjæresten hans opppdager mystiske skygger på bildene deres etter en tragisk bilulykke. Noe eller noen hjemsøker dem-og snart får de erfare at det er umulig å rømme fra fortiden...

Banjong Pisanthanakun og Parkpoom Wongpoom står sammen om filmens regi, og i 2008 ble en amerikansk remake lansert under samme tittel (den er forøvrig traust barnemat sammenliknet med originalversjonen).

Annonse

1. Audition (1999)

En enkemann inviterer en rekke kvinner til audition for å finne sin nye fremtidige kone, og en kandidat skiller seg umiddelbart ut. Hun er vakker, tidligere ballerina og kledd i helhvitt. Mannen er fra seg av begeistring og kan ikke tro hvor heldig han er som har funnet henne. Dessverre er ikke ting alltid som det ser ut til- og det tar ikke langt tid før han innser at han har gjort et dødelig feil valg.

Regissøren bak nervepirrende Audition, eller Oodishon som den heter på japansk, er kontroversielle Takashi Miike. Handlingen er basert på Ryu Murakamis roman med samme tittel fra 1997.

Annonse