The taking of Deborah Logan

10 redselsfulle filmer du sannsynligvis ikke har sett

Her er ti bloddryppende skrekkfilmer for deg som har sett ALT!

Bunshinsaba

10. Bunshinsaba

Sør Korea, 2004

Lee Yu-Jin og hennes blinde mor flytter fra hovedstaden Seoul til en liten koreansk landsby. På den nye skolen blir hun umiddelbart et bytte for klassens mobbere. Sammen med to medelever, som også befinner seg i hennes sko, blir de enige om å benytte Ouija brettets kraft på de fire mobberne. De neste dagene utvikler seg i skremmende retning- og snart er hele skolen fortært av ondskap...

Filmen er regissert av den sørkoreanske skrekkfilmspesialisten Ahn Byeong-ki.

Dead Silence

9. Dead Silence

USA, 2007

I årene etter at Mary Shaw ble brutalt jaktet og drept, har den vesle byen Ravens Fair vært hjemsøkt av død og fordervelse. Når Jamie Ashens kone Lisa blir funnet død med tungen kuttet, bestemmer han seg for grave dypere i den skremmende legenden om Mary Shaw- og avsløre hvorfor du aldri, aldri må skrike dersom du ser gjenferdet hennes.

"Dead Silence" er en psykologisk skrekkfilm skrevet og regissert av "Saw"-skaperne Leigh Whannell og James Wan.

Reincarnation

8. Reincarnation (Rinne)

Japan, 2005

Vi befinner oss på 1970-tallet hvor et turisthotell blir åsted for en meningsløs og grusom kriminell handling. En høyskoleprofessor, besatt av ondskap, slakter 11 gjester og ansatte - og dokumenterer det hele med et 8mm kamera. 35 år senere ønsker regissøren Matsumura å gjøre film av den skremmende hendelsen og caster en ung og håpefull skuespillerinne, Nagisa, til hovedrollen. Etterhvert som innspillingsdagen nærmer seg, blir hovedrolleinnehaverens mareritt og hallusinasjoner stadig mer intense. Er fortiden i ferd med å ta igjen nåtiden?

Denne nakkehårstrittende spøkelsesfilmen er regissert av Takashi Shimizu, mannen bak den kritikerroste originalversjonen av "The Grudge".

The Taking of Deborah Logan

7. The Taking of Deborah Logan

USA, 2014

Mia Medina skal skrive doktorgrad om Alzheimers sykdom og har funnet den perfekte personen å studere- Deborah Logan. De neste månedene benytter hun hver dag til å filme Logan og hennes datter Sarah. Underveis observerer de stadig merkeligere hendelser- samt adferd som avviker fra Alzheimeres-diagnosen. Det blir klart at en ondskap langt verre enn sykdommen har tatt kontroll over Deborahs kropp- og den påvirker ikke bare henne, men også menneskene rundt henne.

"The taking of Deborah Logan" er Adam Robitels langfilmdebut- og filmen høstet glimrende kritikker i 2014.

Mother's Day

6. Mother's Day

USA, 2010

Tre hardkriminelle og sadistiske brødre mislykkes saftig i et bankran og befinner seg plutselig på rømmen. De blir enige om at barndomshjemmet er det tryggeste stedet å søke tilflukt, men når de ankommer er ingen ting som det en gang var. Moren deres er kastet ut og huset eies nå av et ungt par- som for anledningen har bursdagsgjester. Brødrene bestemmer seg for å ta alle som gisler- noe som utvikler seg til å bli en blodig affære. At moren deres ankommer og tar...kremt.. kontroll over situasjonen gjør ikke saken bedre...

Darren Lynn Bousman psykologiske horrorfilm "Mother's Day", er er løst basert på Charles Kaufman's 80-tallsfilm med samme tittel.

The Woman in the Black

5. The Woman in Black

Canada, 2012

Handlingen foregår tidlig på 1900-tallet og følger den unge advokaten og enkemannen Arthur Kipps (Daniel Radcliffe) som blir sendt til en avsidesliggende landsby for å verdivurdere en kvinnes dødsbo. Landsbyens innbyggere holder på en mørk hemmelighet og ønsker at Arthur skal la dem være i fred. Når Arthur nekter å dra hjem blir han hjemsøkt av et gjenferd- en hevnlysten kvinne kledd i svart.

"The Woman in Black" er regissør James Watkins andre film på denne lista, i tillegg til filmen "Eden Lake".

Jocelin Donahue i The House of the Devil

4. House of the Devil

USA, 2009

Den unge studenten Samantha er på utkikk ett raske penger og tar en jobb som barnepike. Det enorme huset som møter henne er skremmende mørkt, og i døren tas hun i mot av den mystiske Mr. Ulman. Ulman innrømmer straks at jobben slett ikke dreier seg om å passe barn, men hans skrøpelige gamle mor. Med pengene i bakhodet, takker Samantha nølende ja og trer over dørstokken. Det hun ikke vet er at huset skjuler en hårreisende hemmelighet...

"House of the Devil" er skrevet, regissert og redigert av Ti West, og har Jocelin Donathue i hovedrollen.

Michael Fassbender og Kelly Reilly i Eden Lake

3. Eden Lake

Storbritannia, 2008

Det unge paret Jenny og Steve kjører til det avsidesliggende paradiset Eden Lake for å tilbringe en romantisk helg sammen. Paret oppdager snart at de ikke er alene i skogsområdet, og i løpet av et sjokkerende brutalt øyeblikk blir idyllen til et levende mareritt. I et forsøk på å overleve flykter Jenny gjennom skogen med bare én tanke i hodet: å slå tilbake.

Filmanmeldere verden over har latt seg begeistre av denne britiske horrorperlen regissert av James Watkins. I hovedrollene finner vi Kelly Reilley, Michael Fassbender og Jack O'Connell.

Shutter

2. Shutter

Thailand, 2004

En ung fotograf og kjæresten hans opppdager mystiske skygger på bildene deres etter en tragisk bilulykke. Noe eller noen hjemsøker dem-og snart får de erfare at det er umulig å rømme fra fortiden...

Banjong Pisanthanakun og Parkpoom Wongpoom står sammen om filmens regi, og i 2008 ble en amerikansk remake lansert under samme tittel (den er forøvrig traust barnemat sammenliknet med originalversjonen).

Audition

1. Audition

Japan, 1999

En enkemann inviterer en rekke kvinner til audition for å finne sin nye fremtidige kone, og en kandidat skiller seg umiddelbart ut. Hun er vakker, tidligere ballerina og kledd i helhvitt. Mannen er fra seg av begeistring og kan ikke tro hvor heldig han er som har funnet henne. Dessverre er ikke ting alltid som det ser ut til- og det tar ikke langt tid før han innser at han har gjort et dødelig feil valg.

Regissøren bak nervepirrende "Audition", eller "Odishon" som den heter på Japansk, er kontroversielle Takashi Miike. Handlingen er basert på Ryu Murakamis novelle med samme tittel fra 1997.