Abigail

FULL OVERSIKT: Skrekkfilmer på kino 2024!

Filmweb
Publisert:
Sist oppdatert:

Dette er kinofilmene som skal gi oss mareritt i år...

Annonse

Medskrekksøstre- og brødre, vi har et bloddryppende, kjøttslafsende, dødshylende år foran oss. Et sykt år, rett og slett. Allerede nå, i begynnelsen av januar, er 8 skrekktitler bekreftet for det norske kinomarkedet. Og flere skal det bli: “That cold ain’t the weather. That’s death approaching..."

NB! Denne siden oppdateres fortløpende, men vi tar likevel forbehold om endringer.

Scroll (& les!) deg gjennom årets mørkeste kinonyheter her:

Annonse
Dark Windows

Dark Windows

Premiere: 19. januar
Aldersgrense: 15 år

"Leave"-regissør Alex Herron er tilbake, og denne gangen sender han en gruppe sørgende ungdommer til et sommerhus på landsbygda for å bearbeide sjokket etter en fatal bilulykke. Det som starter som en fredelig tur blir, som dere kanskje allerede har gjettet, til et grusomt mareritt når en maskert skikkelse begynner å terrorisere dem...

Les mer om filmen her

Annonse
a group of people
Foto: AS Fidalgo

Tiger Stripes

Premiere: 19. januar
Aldersgrense: 12 år

Med debutfilmen "Tiger Stripes", en god blanding av skrekk og komedie, tok den malaysiske regissøren Amanda Nell Eu hjem den prestisjefylte hovedprisen i kritikeruken i Cannes i fjor.

I filmen møter vi tolv år gamle Zaffan, gjengens midtpunkt og i stadig opposisjon til skolens strenge regler. Når hun får sin første menstruasjon, blir imidlertid rollen hennes fort snudd til et utskudd. Merkelige ting begynner å skje med kroppen hennes, og villdyret våkner til liv - bokstavelig talt...

Les mer om filmen her

Annonse
a person with a mask

Vermin

Premiere: 2. februar
Aldersgrense: 15 år

"Lille Petter edderkopp" blir aldri det samme igjen, og filmens distributør advarer ganske enkelt deg med araknafobi om å styre unna. Jess, vi snakker edderkopper. Edderkopper i hopetall.

I sentrum for fortellingen står Kaleb, en fyr som lever av småjobber og er ytterst fascinert av eksotiske dyr. På en basar kommer han over en giftig edderkopp, som selvfølgelig må få bli med hjem til leiligheten (altså, fyren fortjener nesten det han har i vente). Der rømmer åttebeiner'n sporenstreks, og har snart klekket millioner av nusselige, dødelige små i byggets vegger. Politiet, som frykter katastrofe, låser blokka utenfra, og på innsiden er beboerne fanget i en dødelig felle av edderkopper, spindelvev og faenskap. Deres eneste håp for å overleve, er å finne veien ut...

Les mer om filmen her

Annonse
Renate Reinsve i Håndtering av udøde

Håndtering av udøde

Premiere: 9. februar
Aldersgrense: 15 år

Nok en spillefilmdebut på lista, og denne gangen er det norske Thea Hvistendahl som har skapt høye forventninger. Med seg på laget har hun "Verdens verste menneske"-duo Renate Reinsve og Anders Danielsen Lie, og gjengen kjører like gjerne verdenspremiere under den prestisjefylte Sundance Film Festival i januar. Filmen beskrives som et drama med innslag av skrekkelementer, og er basert på en roman av svenske John Ajvide Lindqvist (tidligere filmatisert i "La den rette komme inn" og "Grensen").

I filmen befinner vi oss i Oslo en varm sommerdag, når de døde på uforklarlig vis plutselig våkner til live. Vi følger tre familier i sorg som får sitt største ønske oppfylt, nemlig å få sine kjære tilbake når de trodde alt håp var ute. Fortellingen dreier rundt tap og lengsel, håp og aksept og ikke minst; kjærlighet sterkere enn døden...

Les mer om filmen her

Annonse
Night Swim

Night Swim

Premiere: 23. februar
Aldersgrense: 15 år

Vi har erfart at overnaturlige krefter kan hjemsøke det meste (dukker, oija-brett, vegger, fortune-coockies osv), men dette er kanskje første gang et ondskapsfullt svømmebasseng er viet en egen film. Eller?

På produksjonssiden står skrekk-kongene James Wan og Jason Blum, så bassengskrekk har åpenbart potensiale. "Night Swim" er basert på 2014-kortfilmen med samme navn, og følger en familie som flytter inn i sitt nye hus... med et veldig(!) ondsinnet svømmebasseng i hagen. Ta deg en svømmetur, hvis du tør?

Les mer om filmen her

Annonse
Red Rooms

Red Rooms

Premiere: 22. mars
Aldersgrense: 15 år

"A disturbingly brilliant psychological horror", skrev bransjenettstedet Deadline og vips, havnet denne blant de øverste filmene på vår "må se"-liste i år. At filmens distributør følger opp med linja "Kanskje den mest skremmende filmen du skal se i 2024..." gjør oss ikke mindre gira.

Den profilerte rettssaken mot seriemorderen Ludovic Chevalier har nettopp startet, og Kelly-Anne er BESATT. Når hennes morbide fantasier glir sammen med virkeligheten, tar hun en dyster vei for å finne den siste brikken i puslespillet: den savnede videoen av en myrdet 13 år gammel jente, som Kelly-Anne deler en forstyrrende likhet med.

Les mer om filmen her

Annonse
The First Omen

The First Omen

Premiere: 5. april
Aldersgrense: Ikke satt

Det er nesten femti år siden kultskrekkfilmen "The Omen" gikk inn i historiebøkene for sin neglbitende skildring av det overnaturlige. I år kommer prequel-filmen "The First Omen", og også her står det mørkeste av det mørke i sentrum for handlingen.

En ung amerikansk kvinne blir sendt til Roma for å starte et liv i kirkens tjeneste, men i stedet møter hun et mørke som utfordrer troen hennes. Hun avdekker en skremmende konspirasjon som håper å framkalle fødselen av selve ondskapen; Antikrist.

Les mer om filmen her

Annonse
Abigail

Abigail

Premiere: 19. april
Aldersgrense: 15 år

Barn kan være noen monstre... Når en gruppe wannabe-kriminelle kidnapper den 12 år gamle ballerina-datteren til en mektig skikkelse i underverdenen, er å passe henne over natta alt de trenger å gjøre for å innkassere en løsesum på 50 millioner dollar. I et isolert herskapshus begynner kidnapperne å forsvinne, én etter én, og til deres store forskrekkelse oppdager de at de er innesperret med alt annet enn en vanlig liten jente…

Denne vampyrfortellingen leverer hoggtenner, blod og gåsehud, og kommer fra regissørene Matt Bettinelli-Olpin og Tyler Gillett - duoen bak skrekksuksesser som "Scream"" (2022), Scream VI" (2023) og "Ready or Not" (2019).

Les mer om filmen her

Annonse
Sydney Sweeney i Immculate

Immaculate

Premiere: 3. mai
Aldersgrense: 15 år

I begynnelsen av mai gjør Sydney Sweeney, best kjent for rollen som Cassie i HBO-serien "Euphoria", sin skrekkdebut på lerretet. Filmen har allerede rukket å høste en kritikerscore på 72% på Rotten Tomatoes, og er signert regissør Michael Mohan. I filmen følger vi den dypt troende amerikaneren Cecilia, som flytter inn i et kloster på den italienske landsbygda. Det tar, som dere kanskje allerede har skjønt, ikke lang tid før hun oppdager at hennes nye hjem skjuler mørke og grufulle hemmeligheter...

Les mer om filmen her

Annonse
Tarot

Tarot

Premiere: 10. mai
Aldersgrense: 15 år

Når skal kidsa lære? IKKE KØDD med tarotkort (...eller ouijabrett, mumifiserte kroppsdeler, levede dukker, skumle bøker, bleike barn, mystiske barnetegninger, mørke brønner, creepy rønner osv)! I denne amerikanske horrorfilmen havner en vennegjeng mildt sagt i tarot-helvete, når de bryter kortenes hellige regel. En etter en står de ansikt til ansikt med skjebnen ondskapen i kortene har forespeilet dem, og kappløpet mot døden er i gang...

Les mer om filmen her

Annonse
Nattevakten - Demoner går i arv

Nattevakten - Demoner går i arv

Premiere: 17. mai
Aldersgrense: 15 år

Listas første danske skrekkbidrag byr på kjente navn som Nikolaj Coster-Waldau, Fanny Leander Bornedal, Kim Bodnia og Paprika Steen - og plottet går som følger:

For 30 år siden forsøkte seriemorderen Wörmer å drepe Emmas foreldre. Nå jobber Emma som nattevakt ved Rettsmedisinsk institutt, og der ønsker hun å komme til bunns i hendelsen som traumatiserte familien hennes. Hun får et uautorisert møte med seriemorderen i isolasjonscellen. Dette vekker Wörmer fra hans komalignende tilstand, og nå ønsker han en blodig hevn...

Les mer om filmen her

Annonse
The Watchers

The Watchers

Premiere: 14. juni
Aldersgrense: Ikke satt

Den unge kunstneren Mina (Dakota Fanning) ender opp strandet i en gigantisk, uberørt skog i vest-Irland. Etter å ha funnet ly, oppdager hun at hun er innesperret med tre fremmede - og hver natt blir fangene forfulgt av mystiske skapninger. Filmen er basert på romanen av A.M. Shine.

Les mer om filmen her

Annonse
A Quiet Place Day One

A Quiet Place: Day One

Premiere: 28. juni
Aldersgrense: Ikke satt

Det er nøyaktig fire år siden Paramount og John Krasinski avslørte at en spinoff til den kritikerroste skrekkthriller-filmserien "A Quiet Place", var under utvikling. Da ble vi forespeilet kinolansering "i løpet av 2022", en svevende dato COVID forsinket til mer konkrete 28. juni 2024.

Vi har som nevnt med en spinoff å gjøre, så er du her for familien Krasinski/Blunt må du vente på hovedseriens tredje kapittel som etter planen skal lanseres i 2025. Er du derimot klar for et litta side-story, kan du glede deg til en film med lovende, nye skuespillere som Joseph Quinn ("Stranger Things"), Alex Wolff ("Hereditary") og overnevnte Nyong'o ("Us").

Prosjektets regissør, Michael Sarnoski, har skapt seg et spennende navn med kritikerroste "Pig" (den trøffelgris-Nicolas Cage-filmen, ja), så dette er på alle måter en spinoff vi ser frem til!

Annonse

Les mer om filmen her

(Bilde kommer)

Annonse

Speak No Evil

Premiere: 13. september
Aldersgrense: Ikke satt

... er en amerikansk nyinnspilling av den danske (og kritikerroste) 2022-skrekkfilmen med samme tittel. Regissør James Watkins har skrevet manuset i samarbeid med originalens skaper Mads Tafdrup, og på rollelista står navn som James McAvoy, Mackenzie Davis og Scoot McNairy. I nyinnspillingen inviteres en familie til å tilbringe en helg på et idyllisk landsted, en drømmeferie som snart glir over i et psykologisk mareritt.

Les mer om filmen her

Vi oppdaterer lista med flere kommende skrekkfilmer fortløpende, så følg med fremover!

Annonse