Jigsaw

Skrekkfilmåret 2017

Disse filmene skal få deg til å skjelve på kino i år!

Det fremmede

Det fremmede

Premiere: 6. januar

Inni skogen venter noe på deg...Årets første skrekkfilm serveres av regissør og manusforfatter Amat Escalante, som er kjent for å ta for seg de mørke sidene ved det meksikanske samfunnet i sine filmer. I "Det fremmede" blander han inn sci-fi og horror-elementer i en ellers realistisk fortelling.

Handlingen følger en familie som møter ei jente som har opplevd noe grusomt i skogen utenfor byen. Til tross for at hun er skadet, vil hun tilbake til det. Det er noe som er umulig å motstå- et vesen som enten kan være løsningen eller slutten på alt. "Det fremmede" var en av de mest omdiskuterte filmene på Venezia filmfestival, hvor Escalante vant prisen for beste regi. Anmelderne trekker sammenlikninger til Lars von Trier og David Lynch, og beskriver filmen som pirrende og uhyggelig.

Se trailer

The Autopsy of Jane Doe

The Autopsy of Jane Doe

Premiere: 13. januar

Tør du å bli med inn i en hjemsøkt obduksjonssal? Regissør André Øvredal, mannen bak "Trolljegeren", tilbyr nemlig inngangsbillett i sin siste og kritikerroste film "The Autopsy of Jane Doe".

Når en ukjent kvinne blir funnet drept i en småby i Virginia, begynner fæle og uforklarlige hendelser å hjemsøke likhuset hun oppbevares i. Patologen Tommy Tilden og sønnen Austin avdekker bevis på at kvinnen kan ha blitt utsatt for gamle torturteknikker fra heksejaktens tid, og snart befinner de seg i en kamp mot onde krefter. Ah, dunkle kjellerkorridorer, utrevne organer og tomme blikk. Kan man egentlig be om mer?

Se trailer

Rings

Rings

Premiere: 3. februar

Utnytt de neste månedene, for fra 3. februar har du kun syv dager igjen å leve... "Rings" er den tredje i den amerikanske filmserien basert på det som sies å være Japans skumleste skrekkfilm, "Ringu". Denne gangen avsløres hva som egentlig skjedde i årene før den berømte videokasetten ble til - og hvordan Samaras hvileløse tilværelse startet. Du har savnet henne, har du ikke?

Se trailer

A Cure for Wellness

A Cure for Wellness

Premiere: 17. februar

Til tross for tittelen, er det særdeles lite velbehag å spore i "The Ring"-regissøren Gore Verbinskis psykologiske grøsser "A Cure for Wellness". Vi skal til et spa-hotell i de sveitsiske alper (Ja, du leste riktig! Er dette skrekkversjonen av Sorrentinos kritikerroste drama "Youth" fra 2016? ). Bak hotellets storslåtte fasade og lovnader om mirakuløse behandlinger, skjuler det seg noe mørkt, vondt og ubehagelig...

Hovedrollen spilles av ettertraktede Dane DeHaan og øvrige navn på skuespillerlista er blant annet Mia Goth, Jason Isaacs og Celia Imrie.

Se trailer

Bye Bye Man

The Bye Bye Man

Premiere: 24. februar

Ikke si hans navn, ikke tenk hans navn. The Bye Bye Man (Doug Jones) kommer for å ta deg! Tittelkarakteren er et monster i samme kategori som Slenderman; tenker du på ham, gjør du ham bare sterkere. Som om ikke det var nok, har han ubegrensede krefter og kan dukke opp hvor som helst, ta over telefonlinjer og ikke minst- peke truende på sitt neste offer. Så, hvordan bekjemper man egentlig denne hadet bra-fyren? Det finner du forhåpentligvis ut av når du ser filmen...

"The Bye Bye Man" er regissert av Stacy Title og er basert på et kapittel i Robert Damon Schnecks bok "The President's Vampire". Filmens hovedroller spilles av blant annet Doug Jones, Douglas Smith, Cressida Bonad og Faye Dunaway.

Se trailer

The Belko Experiment

The Belko Experiment

Premiere: 17. mars (NB! Vises kun ved noen få, utvalgte kinoer: Oppdal, Tysvær og Fredrikstad)

I Greg Mcleans skrekkthriller "The Belko Experiment" får vi være flue på veggen når et skrudd sosialt eksperiment settes til live: 80 amerikanere blir innelåst på kontoret deres i Bogotá, Colombia og beordret av en ukjent stemme over bedriftens høytaleranlegg til å bli med i et dødelig spill som går ut på å drepe eller bli drept. Filmen har mottatt Medietilsynets strengeste vurdering, nemlig aldersgrense 18 år. Så, er du klar for "Battle Royal" vs "The Office"?

Se trailer

Daniel Kaluuya i Get Out

Get Out

Premiere: 7. april

Årets store grøssersuksess, "Get out", har tatt kritikere og kinopublikum med storm i USA og scorer hele 99 % på Rotten Tomatoes. Den unge fotografen Chris inviteres hjem til kjærestens familie for en langweekend på landet. Han frykter at de ikke vil like ham fordi han er afroamerikansk, men kjæresten, Rose, beroliger ham. Vel framme får han snart bange anelser. Innbyggerne i nærområdet er i overkant interesserte i få vite alt om ham, og alle tjenerne på godset oppfører seg som passive, smilende zombier. Er det bare noe Chris innbiller seg, eller foregår det noe skremmende under den rolige, småborgerlige fasaden...

Se trailer

Lyst

Lyst

Premiere: 21. april

Mot slutten av april er det duket for premiere på den bloddryppende norske horrorfilmen "Lyst"- regissert, produsert og skrevet av Severin Eskeland.

Lisa Rostorp, en berømt krimforfatter som skriver bøker av ekstrem rå art blir selv offer for et brutalt overgrep en mørk vinterkveld. Hun isolerer seg i leiligheten sin, bestemt på å bearbeide angsten og gå videre i livet. Det er imidlertid lettere sagt enn gjort, for snart blir hun rammet av en serie skremmende hendelser. Det tar ikke lang tid før hun er overbevist om at hennes tidligere angriper på ny forfølger henne, men...hvor går grensen mellom fantasi og virkelighet?

Se trailer

Raw

Raw

Premiere: 28. april

Franske Julia Ducournaus horrorthriller "Raw" har skapt overskrifter verden over siden de første festivalvisningene i fjor. Filmen inneholder svært grafiske skildringer av kannibalisme, og deltakere under Toronto filmfestival skal visstnok både ha besvimt og kastet opp av det de fikk se. Til tross for at filmen ble vanskelig å svelge for enkelte, var anmelderne i ekstase. Sånt blir det buzzz av!

Uten å røpe for mye, følger vi historien til den oppvakte 16-åringen Justine (Garance Marillier) som studerer for å bli veterinær. Hun er i likhet med resten av familien sin vegetarianer, men gradvis begynner hun å distansere seg fra familiens overbevisninger. Under et åpningsritual arrangert av studentene ved veterinærstudiet blir hun tvunget til å spise en kaninnyre, og en kan si at hendelsen setter i gang en problematisk kjedereaksjon som introduserer henne for erotiske drifter, vold og andre...kremt, handlinger...Holy moly, vi gleder oss!

Se trailer

It Comes at Night

It Comes at Night

Premiere: 30. juni

I 2015 ga filmstudioet A24 oss skrekkfulltrefferen "The Witch", og nå ser det ut til at de vil gjenta suksessen med en tankevekkende, kunstnerisk skrekkfilm som virkelig kryper under huden din, fremfor å pepre deg med jumpscares. Trey Edward Shult står for regien og handlingen går som følger: I et forsøk på å gjemme seg fra noe overnaturlig som terroriserer verden utenfor, har en familiefar forskanset seg i et hus i ødemarken sammen med sin kone og sønn. En dag banker det på døra, og utenfor står en ung, desperat familie som søker husly. Det tar ikke lang tid før mistanke og paranoia begynner å spre seg mellom de to familiene, og utenfor kryper ondskapen stadig nærmere.

Se trailer

Anabelle i The Conjuring 2

Annabelle 2

Premiere: 11. august

Liker du dukker? I august vender iskalde Annabelle tilbake i oppfølgeren til kassasuksessen "Annabelle" (2014). Denne gangen står svenske David F. Sandberg ("Lights Out") for regien, så vi er temmelig sikre på at Annabelle ikke har blitt noe søtere siden sist.

Tjue år etter det tragiske dødsfallet til den lille jenta deres, bestemmer en dukkemaker og hans kone seg for å åpne hjemmet sitt for en nonne og flere foreldreløse jenter fra et nedlagt barnehjem. Det tar imidlertid ikke lang tid før husly og trygghet er byttet ut med redselsfylt horror for de stakkars barna. Dukkemakerens besatte kreasjon, Annabelle, har nemlig satt sine glassøyne i dem...

Se trailer

47 Meters Down

47 METERS DOWN

Premiere: 1. september

Du har kanskje allerede gjettet hva dette dreier seg om? Nettop, haier. I jakten på et uforglemmelig ferieeventyr, overbeviser Kate sin søster Lisa om å bli heist ned i havet i et metallbur for å komme tett inn på hvithaiene. Det hele virker som en kankende god idé, vel...helt til buret de sitter i blir revet vekk fra fartøyet og synker til havbunnen. Fanget, omringet av haier og med stadig mindre oksygen ser det hele bekmørkt ut. Vil det berømte overlevelsesinstinktet redde dem?

Se trailer og les mer om filmen

Bill Skarsgård som Pennywise i It

IT

Premiere: 08. september

Klovnene gikk mer eller mindre amok og skremte folk både i USA og Europa forrige sommer, og trenden ser ikke ut til å gi seg helt enda. Til høsten får nemlig den ikoniske klovnen Pennywise nytt liv i Andy Muschiettis nyinnspilling av Stephen King-romanen "It". Denne gangen er det Skarsgård-familiens nest yngste skuespiller, Bill, som har kapret tittelrollen og skal rule den ikoniske klovnesminken.

Vi kan vente oss en todelt filmatisering, der første del er viet syv barn, kjent som "The losers club". Uten å røpe for mye, sliter de med både mobbere og et monster i klovneskikkelse de kaller "it". Filmens andre del skildrer klubbmedlemmenes hjemkomst til barndomsbyen de en gang flyktet fra...

Mother!

MOTHER!

Premiere: 15. september

Jennifer Lawrence. Javier Bardem. "Black Swan"-regissør Darren Aronofsky. Trenger vi egentlig si mer? Denne har vi sky.høye(!) forventninger til. Filmen dreier seg om et par som får forholdet testet når en uinvitert gjest dukker opp i hjemmet deres og utfordrer deres sålangt rolige tilværelse.

Se trailer og les mer om filmen

Ellen Page i Flatliners

FLATLINERS

Premiere: 29. september Kommer ikke på kino!

Lurer du på hva som venter på den andre siden? I denne psykologiske sci-fi-skrekkfilmen (puh) følger vi en gruppe medisinstudenter som er fast bestemt på å finne ut av nettop dette. De håper på å få en forsmak på dødsriket ved å eksperimentere med "nær-døden"-opplevelser, men er ikke forberedt på, kremt...det... som blir med dem tilbake... "Flatliners" er oppfølgeren til 90-tallets film med samme tittel og hovedrollene spilles av blant annet Ellen Page, Nina Dobrev, James Norton og Kiefer Sutherland.

Se trailer og les mer om filmen

Jessica Rothe i Happy Death Day

HAPPY DEATH DAY

Premiere: 27. oktober

Tenkt om hver dag var en bursdag? Det hadde ikke vært så verst, egentlig. Tenk deg derimot å måtte gjenoppleve din egen død hver dag? Ikke like kult. I Blumhouse' (The Purge, Get Out, The Visit) "Happy Death Day" er det selvfølgelig, sistnevnte, død som gjelder. Vi møter collage-studenten Tree Gelbman (Jessica Rothe) som må gjenoppleve dagen hun ble drept, både med sine trivielle detaljer og brutale slutt, helt til hun klarer å avsløre sin morders identitet. Igjen og igjen...og igjen og igjen. Og igjen og igjen. Poeng tatt?

Se trailer og les mer om filmen

Reinert Kiil

Juleblod

Premiere: 3. november

Har du vært snill i år? Takket være Reinert Kiils (bildet) kommende skrekkomedie "Juleblod" henger julefreden 2017 i en meget tynn tråd. Filmen har ligget på is siden manuset ble til i 2008-2009, men er nå på beina og klar for å møte publikum. Det ryktes at en blodtørstig og morderisk nisse er sentral i handlingen, og filmen byr på den noe spesielle komboen av grusomheter, julehygge og latter. På rollelista står navn som blant annet Stig Henrik Hoff, Truls Svendsen, Julia Schacht og Frank Kjosås.

Se trailer og les mer om filmen

Jigsaw

JIGSAW

Premiere: 10. november

Vi husker alle at den morderiske mesterhjernen John Kramer/Jigsaw (Tobin Bell) tilsynelatende(!) avgikk ved døden i "Saw III", sant? I seriens åttende kapittel befinner vi oss et tiår senere, når en rekke ille tilredte lik dukker opp og skaper hodebry for politietterforskerne. Drapsmetodene ser ut til å være hentet direkte fra Kramers groteske kokebok, men er ikke han død? Kan det stå en blodtørstig copycat bak? Det gjenstår å se...

Se trailer og les mer om filmen

Nicole Kidman i The Killing of a Sacred Deer

THE KILLING OF A SACRED DEER

Premiere: 24. november

Mot slutten av november står stjernelaget Nicole Kidman, Colin Farrell og Alicia Silverstone klare for å skremme livskiten av oss i "The Lobster"-regissør Yorgos Lanthimos nye grøsser. Vi får nemlig være flue på veggen når en tenårings forsøk på å passe inn i familien til en vellykket kirurg tar en mildt sagt(!) guffen vending. Det bør også nevnes at denne godbiten sikret Lanthimos prisen for beste manus under filmfestivalen i Cannes i år.

Se trailer og les mer om filmen

Synnøve Macody Lund i Hjemsøkt

HJEMSØKT

Premiere: 24. november

Forfatter Maja Lunde (Bienes Historie) står bak manuset til årets norske skrekkfilm, hvor Synnøve Macody Lund (Hodejegerne, Askeladden) spiller hovedrollen. Når faren dør arver Cathrine det gamle familiegodset, og reiser alene til barndomstraktene for å selge eiendommen og komme seg videre. Snart aner hun at huset bærer på mørke hemmeligheter. Hun er ikke alene, og det som venter henne bak dørene kan hun ikke flykte fra...

Se trailer og les mer om filmen

Polaroid

POLAROID

Premiere: 25. desember

Den ensomme eleven Bird Fitcher har ikke anelse om hvilke mørke hemmeligheter som skjules i det mystiske gamle polaroidkameraet hun kommer over. Men det tar ikke lang tid å oppdage at de som har blitt tatt bilde av har fått en tragisk slutt...

Se trailer og les mer om filmen

Firday the 13th

Friday the 13th

Premiere: Kommer ikke på kino!

Den legendariske massemorderen Jason Voorhees har kanskje gått i dvale noen år, men lei av å slakte sexsultne tenåringer har han ikke blitt. Kommende høst vender han nok en gang tilbake fra de døde i den trettende(!) filmen i franchisen. Plottet er hittil hemmeligholdt, men vil (heldigvis) ikke plukke opp tråden fra 2009-nyinnspillingen. Du lurer kanskje på hvorfor i granskauen Jason fremdeles er i live? Vel, gjengen bak filmen har i det minste røpet at vi endelig skalfå vite litt om det. På tide...

Insidious: Chapter 4

Insidious: Chapter 4

Premiere: Utsatt til 2018

Insidious-seriens fjerde kapittel har kanskje landet ny regissør, men Adam Robitel er slett ingen nykommer i skrekksjangeren. I 2014 hadde han en sentral rolle i produksjonen av skrekkfilmen "The Taking of Deborah Logan" (2014) og i 2015 skrev han manuset for Blumhouses "Paranormal Activity: The Ghost Dimension". I mangel på offisielle detaljer om handlingen i kapittel 4, håper vi at dere er fornøyde med å høre at Lin Shaye returnerer som Elise Rainier...det holder for oss.

God Particle

CLOVERFIELD MOVIE

Premiere: Utsatt til 2. februar 2018

Selveste J.J.Abrams står for produksjonen av denne mystiske sci-fi/skrekk-kryssningen, som foregår i samme univers som Cloverfield-serien. En gruppe astronauter befinner seg alene ombord på en romstasjon, etter at et vitenskapelig forsøk har fått jorda til å forsvinne (yup, du leste riktig). Når et romskip plutselig dukker opp fra intet, gjør gruppa en grusom oppdagelse som setter livene deres i umiddelbar fare...

Se trailer og les mer om filmen