Raw

Streng sensur til kannibalfilmen Raw

"Raw" er den femte filmen på seks år som mottar Medietilsynets høyeste aldersvurdering.

Premieren på Julia Ducournaus kritikerroste horrorthriller "Raw" nærmer seg med stormskritt, men når sceneteppet går opp 28. april er det ikke (helt uventet) alle som får nyte det kannibalfilmen har å by på.

Medietilsynet i Norge har valgt å gi filmen den høyeste aldersgrensen på 18 år og begrunner avgjørelsen med at:

Filmen har en svært forstyrrende tematikk og inneholder flere detaljerte skildringer knyttet til kannibalisme. Den får derfor 18-årsgrense.

18-årsgrensen er absolutt, noe som vil si at yngre kinogjengere ikke kan se filmen i følge med foresatte.

Se trailer og les mer om filmen her

Raw

Utenom det vanlige

I Norge er det Medietilsynet som setter aldersgrenser etter retningslinjer for aldersklassifisering av film. Filmdistributørene kan også selv velge å sette 18 år på sine filmer, men ikke lavere. Medietilsynet vurderer filmer til 18 år dersom filmen inneholder store mengder grove, kyniske eller detaljerte voldshandlinger, særegne former for sex eller kombinasjon av vold og sex. Eksempler på filmer som tidligere har fått denne vurderingen er "Shortbus", "Rovdyr" (2007) og "The Raid 2" (2014).

I løpet av de siste seks årene, er "Raw" den femte filmen som vurderes til høyeste aldersgrense av Medietilsynet i Norge. I fjor var det kun "The Green Inferno" og "The Neon Demon" som mottok samme vurdering. Det er dermed liten tvil om at "Raw" er en film helt utenom det vanlige.

"Raw" har premiere 28 april - les mer om filmen her