Alex Rosèn er Gru og Dru i Grusomme meg 3

Alex Rosèn hadde minions i virkeligheten - se hvem yndlingen var

Den profilerte programlederen er tilbake på skjermen i populær animasjonsserie.

(Få svaret på yndlingsminionen i videovinduet over)

49-åringen med den karakteristiske latteren kommer rett fra dugnad på seilbåten når Filmweb møter ham på Aker Brygge. Vi skal snakke om "Grusomme meg 3" hvor Alex har stemmene til Gru og Dru.

- Det var tekstintervju sant, spør han.

- Njaa, begge deler. Video også, svarer vi.

- Ahhh. Da var det jo dumt at jeg ser ut som et takras med hår og alt til alle kanter, men sånn får det bli!

Og så kommer den. Latteren. Akkompagnert av et 16:9-smil.

Les mer om filmen, se trailer og kjøp billetter til "Grusomme meg 3" her.

LES OGSÅ: Gru møter motstand i første Grusomme meg 3-trailer

Alex Rosèn

Hvem har du mest av i deg selv Alex - Gru eller Dru?

- Altså, jeg er ikke spesielt lik noen av dem. Eller vent... Jeg ljuger! Jeg har mange av Grus sider, for Gru er jo maskinenes mester. Han har en gadget for alt. Så der er jeg nok mest lik Gru.

Hadde du sett for deg at "Grusomme meg" skulle bli den suksessen det er blitt?

- Absolutt ikke. Jeg hadde aldri hørt om Gru. Senere, da filmen var ute, var i USA på Universal-parken i Orlando og der var det en kjempekul 3D-attraksjon basert på "Grusomme meg", med massiv kø utenfor. Da tenkte jeg: Jøss, de har jo Gru i USA også. Så da skjønte jeg hvor stort dette var. Jeg har jo dubbet masse filmer før, men det er ikke alltid jeg har fått lov til å gjøre meg ferdig. Da har det ikke vært bra nok, og så er jeg blitt byttet ut. Men denne gangen har jeg rundt 440 replikker, så det må jeg være fornøyd med.

LES OGSÅ: 20 Disney-klassikere som får nytt liv

Skurken i "Grusomme meg 3" heter Balthazar Bratt (drittunge) - hvordan er du selv som far når barna dine oppfører seg litt som drittunger?

- Jeg ser gjennom det. Prøver å ikke reagere på ugang. Ikke gi det for mye oppmerksomhet. Så derfor skjer det mye ugang hjemme hos meg somde tror jeg ikke får det med meg, men det gjør jeg jo. For meg er kjefting alltid negativt, selv om jeg forstår at du er nødt til å snakke hardt til barna dine noen ganger. Når det er fare på fære for eksempel. Nettopp derfor tenker jeg at du ikke må rope ulv ulv for ofte.

DRITTUNGE: Gru får bryne seg på en skikkelig snørrunge i Balthazar Bratt.
DRITTUNGE: Gru får bryne seg på en skikkelig snørrunge i Balthazar Bratt.

Hvordan er Alex Rosèn når han blir grusom?

- Jeg blir veldig sjelden grusom, men jeg er veldig opptatt av det grusomme. Det som driver folk til å bedrive grusomme handliger. Jeg har mye grusomt i meg - ikke meg personlig, men i i anskueliggjørelsen av verden. Jeg blir nok mer rampete om noe. At jeg får lyst til å gjøre noe bøll. Grusomt og ondt er med hensikt å være slem, og sånn er ikke jeg.

Les mer om filmen, se trailer og kjøp billetter til "Grusomme meg 3" her.