JIgsaw

Høstens skrekkfilmer 2017

Frem med puta, en mørk filmsesong er i gang!

Her er filmene som skal gi deg ståpels på kino i høst:

Annabelle 2

ANNABELLE 2

Premiere: 11. august

Liker du dukker? Iskalde Annabelle er tilbake i oppfølgeren til kassasuksessen "Annabelle" fra 2014. Denne gangen står svenske David F. Sandberg ("Lights Out") for regien, så vi er temmelig sikre på at Annabelle ikke har blitt noe søtere siden sist.

Tjue år etter det tragiske dødsfallet til den lille jenta deres, bestemmer en dukkemaker og hans kone seg for å åpne hjemmet sitt for en nonne og flere foreldreløse jenter fra et nedlagt barnehjem. Det tar imidlertid ikke lang tid før husly og trygghet er byttet ut med redselsfylt horror for de stakkars barna. Dukkemakerens besatte kreasjon, Annabelle, har nemlig satt sine glassøyne i dem...

Se trailer og les mer om filmen

47 Meters Down

47 METERS DOWN

Premiere: 1. september

Du har kanskje allerede gjettet hva dette dreier seg om? Nettop, haier. I jakten på et uforglemmelig ferieeventyr, overbeviser Kate sin søster Lisa om å bli heist ned i havet i et metallbur for å komme tett inn på hvithaiene. Det hele virker som en kankende god idé, vel...helt til buret de sitter i blir revet vekk fra fartøyet og synker til havbunnen. Fanget, omringet av haier og med stadig mindre oksygen ser det hele bekmørkt ut. Vil det berømte overlevelsesinstinktet klare å redde dem?

Se trailer og les mer om filmen

Bill Skarsgård i IT

IT

Premiere: 8. september

Klovnene gikk mer eller mindre amok og skremte folk både i USA og Europa forrige sommer, og trenden ser ikke ut til å gi seg helt enda. I begynnelsen av september får nemlig den ikoniske klovnen Pennywise nytt liv i Andy Muschiettis nyinnspilling av Stephen King-romanen "It". Denne gangen er det Skarsgård-familiens nest yngste skuespiller, Bill, som som skal rule den ikoniske klovnesminken.

Vi kan vente oss en todelt filmatisering, der første del er viet syv barn, kjent som "The losers club". Uten å røpe for mye, sliter de med både mobbere og et monster i klovneskikkelse de kaller "IT"...

Se trailer og les mer om filmen

Jennifer Lawrence i Mother!

MOTHER!

Premiere: 15. september

Jennifer Lawrence. Javier Bardem. "Black Swan"-regissør Darren Aronofsky. Trenger vi egentlig si mer? Denne har vi sky.høye(!) forventninger til. Filmen dreier seg om et par som får forholdet testet når en uinvitert gjest dukker opp i hjemmet deres og utfordrer deres sålangt rolige tilværelse. Det vi har sett av filmen så langt er ståpelsmateriale av høyt kaliber, så det er bare å smugle inn puta på kinoen.

Se trailer og les mer om filmen

Ellen Page i Flatliners

FLATLINERS

Premiere: Kommer ikke på kino!

Lurer du på hva som venter på den andre siden? I denne psykologiske sci-fi-skrekkfilmen (puh) følger vi en gruppe medisinstudenter som er fast bestemt på å finne ut av nettop dette. De håper på å få en forsmak på dødsriket ved å eksperimentere med "nær-døden"-opplevelser, men er ikke forberedt på, kremt...det... som blir med dem tilbake... "Flatliners" er oppfølgeren til 90-tallets film med samme tittel og hovedrollene spilles av blant annet Ellen Page, Nina Dobrev, James Norton og Kiefer Sutherland.

Se trailer og les mer om filmen

Happy Death Day

HAPPY DEATH DAY

Premiere: 27. oktober

Tenkt om hver dag var en bursdag? Det hadde ikke vært så verst, egentlig. Tenk deg derimot å måtte gjenoppleve din egen død hver dag? Ikke like kult. I Blumhouse' (The Purge, Get Out, The Visit) "Happy Death Day" er det selvfølgelig, sistnevnte, død som gjelder. Vi møter collage-studenten Tree Gelbman (Jessica Rothe) som må gjenoppleve dagen hun ble drept, både med sine trivielle detaljer og brutale slutt, helt til hun klarer å avsløre sin morders identitet. Igjen og igjen...og igjen og igjen. Og igjen og igjen. Yup.

Se trailer og les mer om filmen

Juleblod

JULEBLOD

Premiere: 3. november

Har du vært snill i år? Takket være Reinert Kiils kommende skrekkomedie "Juleblod" henger julefreden 2017 i en meget tynn tråd. Filmen har ligget på is siden manuset ble til i 2008-2009, men er nå på beina og klar for å møte publikum. Det ryktes at en blodtørstig og morderisk nisse er sentral i handlingen, og filmen byr på den noe spesielle komboen av grusomheter, julehygge og latter. På rollelista står navn som blant annet Stig Henrik Hoff, Truls Svendsen, Julia Schacht og Frank Kjosås.

Jigsaw

JIGSAW

Premiere: 10. november

Vi husker alle at den morderiske mesterhjernen John Kramer/Jigsaw (Tobin Bell) tilsynelatende(!) avgikk ved døden i "Saw III", sant? I seriens åttende kapittel befinner vi oss et tiår senere, når en rekke ille tilredte lik dukker opp og skaper hodebry for politietterforskerne. Drapsmetodene ser ut til å være hentet direkte fra Kramers groteske kokebok, men er ikke han død? Kan det stå en blodtørstig copycat bak? Det gjenstår å se...

Se trailer og les mer om filmen

Nicole Kidman i The Killing of a Sacred Deer

THE KILLING OF A SACRED DEER

Premiere: 24. november

Mot slutten av november, står stjernelaget Nicole Kidman, Colin Farrell og Alicia Silverstone klare for å skremme livskiten av oss i "The Lobster"-regissør Yorgos Lanthimos nye grøsser. Vi får nemlig være flue på veggen når en tenårings forsøk på å passe inn i familien til en vellykket kirurg tar en mildt sagt(!) guffen vending. Det bør også nevnes at denne godbiten sikret Lanthimos prisen for beste manus under filmfestivalen i Cannes i år.

Se trailer og les mer om filmen

Synnøve Macody Lund i Hjemsøkt

HJEMSØKT

Premiere: 24. november

Forfatter Maja Lunde (Bienes Historie) står bak manuset til årets norske skrekkfilm, hvor Synnøve Macody Lund (Hodejegerne, Askeladden) spiller hovedrollen. Når faren dør arver Cathrine det gamle familiegodset, og reiser alene til barndomstraktene for å selge eiendommen og komme seg videre. Snart aner hun at huset bærer på mørke hemmeligheter. Hun er ikke alene, og det som venter henne bak dørene kan hun ikke flykte fra...

Se trailer og les mer om filmen

Polaroid

POLAROID

Premiere: 25. desember

Den ensomme eleven Bird Fitcher har ikke anelse om hvilke mørke hemmeligheter som skjules i det mystiske gamle polaroidkameraet hun kommer over. Men det tar ikke lang tid å oppdage at de som har blitt tatt bilde av har fått en tragisk slutt...

Se trailer og les mer om filmen

SE OGSÅ : Dette er høstens storfilmer