Jurassic World Fallen Kingdom

Science fiction-filmåret 2018

Oversikten du trenger det kommende året!

2018 er rett rundt svingen og sci-fi-fansen kan bare begynne nedtellingen. Her er det MYE å glede seg til! For at du skal kunne sette av tid i kalenderen allerede nå, har vi laget en oversikt over sci-fi-filmene som blir å se på norske kinoer det kommende året (PS! Vi har ikke tatt med superheltfilmer her):

Kristen Wiig og Matt Damon i Downsizing

DOWNSIZING

Premiere: 19. januar 2018

En satirisk fortelling om et ektepar som lar seg krympe. En vitenskapsmann presenterer konseptet som et tiltak for å redde planeten, men de gode hensiktene overskygges snart av grådighet- og "downsizing" blir veien til det enkle liv. Filmen er regissert av mannen bak "Descendants" og har Matt Damon og Kristen Wiig i hovedrollene.

Se trailer og les mer om filmen her

Extinction

EXTINCTION

Premiere: 26. januar 2018 - kommer ikke på kino

En far hjemsøkes av drømmer om at han vil miste sin familie, og marerittet blir til virkelighet når jorden innvaderes av utenomjordiske krefter. Mannen må nå kjempe for familiens eksistens og oppdager snart at han innehar en styrke som kan redde dem alle. På rollelisten står blant annet navn som Michael Peña og Lizzy Chaplan.

Cloverfield movie

THE CLOVERFIELD PARADOX

Premiere: På Netflix fra 5.

I denne sci-fi-grøsseren blir en gruppe astronauters virkelighet endret etter et uheld med en partikkelgenerator. De må nå kjempe for å overleve, noe som viser seg å bli enda vanskeligere når de får inn et mystisk signal fra en annen romstasjon. J. J. Abrams står for produksjonen og filmen foregår i samme univers som "Cloverfield" og "10 Cloverfield Lane".

Dylan O'Brien i The Maze Runner: Death Cure

MAZE RUNNER: DØDSKUREN

Premiere: på kino fra 9. februar

"Maze Runner"-universet er basert på James Dashners dystopiske sci-fi-romaner, og i seriens tredje og avsluttende kapittel følger vi Thomas (Dylan O'Brien) siste kamp for å finne en kur mot zombie-epidemien som har rammet verden.

Les også: Første sniktitt på Maze Runner 3


The Predator

PREDATOR

Premiere: 3. august 2018

Det ikoniske monsteret, som kjempet mot Arnold Schwarzenegger i 1987, får nytt liv i Shane Blacks reboot "Predator" i 2018. Filmen blir dermed den fjerde i serien om rommonsteret, dersom man ser bort ifra "Alien vs. Predator"-filmene.


Natalie Portman i Annihilation

ANNIHILATION

Premiere: 2. mars 2018 Kommer ikke på kino!

Filmen er basert på Jeff VanderMeers skremmende horrornovelle med samme tittel og har Oscar-vinneren Natalie Portman i hovedrollen. Handlingen følger fire kvinner som sendes inn i det mystiske "Area X", en del av det amerikanske landet som holdes isolert grunnet "unormal aktivitet"...

Les også: Første trailer for Annihilation leder Natali Portman inn i en uhyggelig sci-fi-verden


Pacific Rim: Uprising

PACIFIC RIM 2: UPRISING

Premiere: 23. mars 2018

Vi kan forvente oss både enorme eksplosjoner og roboter i Guillermo del Toros "Pacific Rim"-oppfølger. Denne gangen sitter Steven S. DeKnight i registolen, mens Rinko Kikuchi, Vurn Gorman og Charlie Day vender tilbake i rollene fra originalen. John Boyega, kjent fra blant annet "Star Wars: The Force Awakens" inntar hovedrollen når maskinene på ny tar opp kampen mot monstrene.

Se trailer og les mer om filmen her


Tye Sheridan i Ready Player One

READY PLAYER ONE

Premiere: 30. mars 2018

Vi befinner oss i en nær fremtid og følger en tenåring, som i likhet med resten av jordens befolkning, bruker mesteparten av livet i en vrituell verden. Alle er de på jakt etter en gjemt formue inne i spillet...Filmen er regissert av selveste Steven Spielberg.

Se trailer og les mer om filmen her


Han Solo- movie

SOLO: A STAR WARS STORY

Premiere: 28. mai 2018 (amerikansk premieredato)

Vi reiser tilbake til galaksen langt, langt unna når den unge Han Solo og hans følgesvenn Cewbacca får en egen spinoff. Handlingen finner sted i tiden før Luke Skywalker og denne gangen er det ikke Harrison Ford, men den unge stjernen Alden Ehrenreich som inntar den legendariske rollen.

Les også: Da Vinci koden-regissør stepper inn for Star Wars-spinoff


Jurassic World: Fallen Kingdom

JURASSIC WORLD: FALLEN KINGDOM

Premiere: 8. juni 2018

J.A. Bayonas "Jurrasic World"-oppfølger har planlagt norgespremiere i begynnelsen av juni, men hva plottet innebærer vet vi foreløpig ikke. Ifølge Collider sier produsent Colin Trevorrow at filmen blir en...kremt..."spansk horrorthriller med dinosaurer"... Hvilket heller ikke gir mye mening. Det beste er nok å smøre seg med tålmodighet og vente pent på den første traileren.

Les også: Jurrasic World 2: Universal avduker første plakat og røper offisiell tittel


Alita: Battle Angel

ALITA: BATTLE ANGEL

Premiere: 20. juli 2018

I Robert Rodriguez kommende film møter vi Alita, en kvinnelige cyborg. Etter at hun blir reddet fra skroting av professor Ido, omprogrammeres hun til å bli dusørjeger. Filmen er basert på Yukito Kishiros mangaserie med samme tittel, og James Cameron medvirker i produksjonen.


Mortal Engines

MORTAL ENGINES

Premiere: 14. desember 2018

Handlingen foregår i en post-apokalyptisk fremtid, hvor tidligere storbyer nådeløst stjeler ressurser fra omkringliggende områder. Men en hemmelighet, som kan endre verden for alltid, lurer i kulissene... Peter Jackson skriver manus i samarbeid med "Ringenes Herre"- og "Hobbitten"-manusforfatterne. I tillegg står ansvarlig for visuelle effekter på alle 6 Midgard-filmene, Christian Rivers, for regien.

Se hele lista over kommende filmer her

*Med forbehold om endringer i premieredatoer. Flere titler legges til fortløpende.