Heksene

Heksene til Roald Dahl blir gjenfødt

Nå skal det lages en ny versjon av tidenes skumleste barnefilm "Heksene" og det blir visst mørkere enn noen gang.

I et lite hus i Bergen forteller en bestemor barnebarnet sitt (Luke) om heksene. Om hvordan de bortfører barn og er vanskelig å oppdage. De ser nemlig ikke ut som hekser, ikke før de fjerner maskene sine. Det er ingenting en heks hater mer enn barn og de gjør alt de kan for å utrydde dem. Derfor skal man være ekstra på vakt, legge merke til om de har på seg hansker, klumpete sko og se etter det lilla lyset i øynene deres, som blusser opp når de ser barn.

Heksene

Bestemoren ble tidlig kjent med heksene da hun som barn mistet lillefingeren, men reddet livet i et møte med en. I tillegg mistet hun venninnen sin, som ble kidnappet og fanget i et maleri, der hun tilbrakte resten av livet. Helt til hun en dag bare forsvant.

Som om ikke historien er mørk nok mister lille Luke begge foreldrene sine i en bilulykke og bestemoren overtar som verge. Etter å ha fått et illebefinnende får hun beskjed av legen om at hun har diabetes og trenger hvile. Hun tar derfor med seg Luke på ferie for å lade batteriene, men den ferien blir alt annet enn avslappende. Kampen mot heksene og den planlagte utryddelsen av alle barn er i gang.

Heksene

Nå er det altså bestemt at regissør Robert Zemeckis ("Back to the Future", "Cast Away", "Forrest Gump" ++) skal gi nytt liv til dette skumle eventyret. Enn så lenge så er det ikke så mye informasjon om denne nyutgivelsen, men Filmweb følger nøye med og oppdaterer fortløpende. Det blir spennende å se om sjefsheksa Anjelica Huston (66) fra den første filmen blir å se i den neste!

Heksene