James Bond

James Bond skal visst filme mer i Norge

Teamet bak den 25. Bond-filmen hadde livesending på Twitter. De røpet flere skuespillere, litt om handlingen, og de lovte å filme mer i Norge!

Den lille pressekonferansen fant sted på Jamaica, et sentralt land i Bond-mytologien, der Jimmy og vennene hans skal tilbake i den kommende filmen.

Vi fikk ingen tittel, og har fortsatt nesten ingen peiling på hva handlingen i Bond 25 blir, men vi vet at den foregår i Jamainca, Italia, London og Norge, og vi vet hvem som skal spille i den!

I begynnelsen av sendingen snakket produsentene om James Bonds historikk, og de røpte at Bond ikke lenger er i aktiv tjeneste når filmen begynner. Deretter begynte den virkelige moroa!

Etter en kort videohilsen fra Rami Malek (Bohemian Rhapsody), som nå altså er 100% offisielt annonsert som filmens skurk, fikk vi møte skuespillerne. Regissør Cary Fukunaga, Daniel Craig og Naomie Harris, som har spilt Moneypenny i Skyfall og Spectre, var på plass.

Se videoen: Bond-innspilling i Hakadal

Ana de Armas (t.v.) i Knock Knock
Ana de Armas (t.v.) i Knock Knock

Det samme var to skuespillere vi ikke var forberedt på: Ana De Armas (Blade Runner 2049) og Lashana Lynch (Captain Marvel).

Hvis handlingen i Bond 25 spiller ut som Bond-handlinger pleier, regner vi med at de blir ligget med og drept før rulleteksten har startet.

Men der har vi enda en nyhet: Bond-jenta fra den forrige filmen kommer tilbake! Léa Seydoux returnerer til Bond-universet som Madeleine fra Spectre, og var på plass for å svare på noen enkle spørsmål fra Twitter-publikumet.

Ben Whishaw som Q i Skyfall
Ben Whishaw som Q i Skyfall

I tillegg ble det bekreftet at Ben Whishaw (Q), Ralph Fiennes (M) og Rory Kinnear (Tanner) er tilbake.

Jeffrey Wright fra Westworld skal også spille en rolle i filmen, og David Dencik, Billy Magnussen og Dali Benssalah er andre navn som ble annonsert.

Sist vi hørte om filmen var manuset skrevet av Neal Purvis og Robert Wade, som er kreditert på alle Bond-filmene siden 1999 (i tillegg til, merkelig nok, Johnny English-filmene).

Nå vet vi at også Scott Z. Burns (Contagion) og Phoebe Waller-Bridge (Fleabag, Killing Eve) har hatt sine hender på verket. De har skrevet fantastiske filmer og serier tidligere, så dette var en hyggelig nyhet.

Avslutningsvis, før vi fikk et raskt glimt av en Jamaicansk hyttekulisse, kom konferansieren med pressekonferansens viktigste nyhet:

- De av dere som bor i Italia og Norge kan glede dere til å se disse skuespillerne igjen, når de kommer for å spille inn scener til filmen!