Russell Crowe i Robin Hood (2010)

Russell Crowe sa nei takk til bøttevis av penger og en rolle i Ringenes herre

Russell kunne vært Aragorn, men angrer ikke på at han takket nei til oppmot en milliard kroner.

I et nytt intervju med Howard Stern forteller Russell Crowe at han ble tilbudt rollen som Aragorn i Ringenes herre-trilogien.

Tidligere har han nevnt at rollen minnet litt for mye om Maximus, som han nettopp hadde spilt i Gladiatoren, og at han var redd for å bare spille menn med sverd fra gamledager.

I det nye intervjuet forteller han også at regissør Peter Jackson ikke egentlig ville ha han i rollen.

“Han ble tvunget til å snakke med meg. På den tiden ville alle ha meg til å spille i alt. Jeg snakket med han på telefonen, og det virket ikke som han hadde sett noe jeg hadde gjort.Instinktet mitt var at han ville ha noen andre i rollen – det viste seg å være Viggo – og jeg synes han burde caste skuespilleren han så for seg.”

Les også: Dette vet vi om Ringenes herre-serien

Rollen gikk til danske Viggo Mortensen, som erstattet den irske skuespilleren Stuart Townsend dagen før innspillingen av trilogien skulle begynne.

The Hollywood Reporter hevder at kontrakten Crowe ble tilbudt hadde sikret han minst hundre millioner dollar, rundt 865 millioner kroner, men Russell tok pengesummen rolig.

“Jeg har aldri tenkt på det – bare i intervjuer der folk er høflige nok til å legge sammen faenskapen for meg.”

Han var gjest i radioprogrammet for å promotere sin nye serie The Loudest Voice, der han spiller tidligere Fox News-overhode Roger Ailes.

Les også: Se feite #metoo-Russell Crowe i ny serie

Russell Crowe i The Loudest Voice