Austin Butler

Han skal spille Elvis

Austin Butler er valgt til å gestalte Elvis i en ny biografisk kinofilm fra regissør Baz Luhrmann.

Kandidater til Elvis-rollen har ifølge Variety vært nøye testet ut. I slutten av juli innkalte Warner Bros. en håndfull skuespillere, som ble stylet med hår og makeup. Nå melder de om sitt endelige valg:

Austin Butler, som vi snart får se i Quentin Tarantinos Once Upon a Time... In Hollywood og Jim Jarmusch sin zombiekomedie The Dead Don’t Die på det store lerretet. På TV har Butler vært å se i The Carrie Diaries, Switched at Birth og Zoey 101, skriver Variety.

Tom Hanks er allerede på plass som Presleys omstridte manager, Col. Tom Parker. Filmen skal handle om forholdet mellom unge Elvis, som kom fra lutfattig bakgrunn og ble et ikon. Innspillingen starter i 2020.

Dette er Luhrmanns første film siden The Great Gatsby med Leonardo DiCaprio i hovedrollen. Han sier i en uttalelse at han hadde hørt om Austin Butler, og sier at han etter omfattende testing, så vel som workshoper i musikk og artisteri, er sikker.

– Jeg vet uten tvil at jeg har funnet en som vil gi liv til en av verdens mest ikoniske musikalske skikkelser, heter det fra Luhrmann.