Vin Diesel Fast & Furious in space

Dette vet vi om Fast & Furious 9

Ok, hvem vil se "Fast"-gjengen i verdensrommet?

Biler, babes og sinnsyke stunts, den reinspikka actionsuksessen "Fast & Furious" ser ut til å holde seg evig aktuell. En niende (og tiende) film er helt klart på vei, men hva vet vi egentlig om Vin Diesels kommende eventyr?

Premieredato

I februar i år bekreftet Universal endelig at de hadde satt "Fast 9"-lanseringen til 22. mai 2020, etter vanvittig mye frem og tilbake. Innspillingen startet 24. juni i år, da Vin Diesel delte denne videoen fra settet.

Allerede 22. juli ble filmingen satt på vent et par dager, da Vin Diesels stuntmann Joe Watts havnet i koma etter en brutal ulykke. Watts behandles fremdeles for skadene, men er nå utenfor livsfare.

Den tiende filmen, som trolig får tittelen "Fast X", har fått lanseringsdato i 2021, men det skal ikke forundre oss om den blir pushet mot 2022 (2021-datoen ble satt da "Fast 9" enda hadde planlagt premiere i 2019).

GJENSYN: Jordana Brewster er klar for "Fast & Furious 9".
GJENSYN: Jordana Brewster er klar for "Fast & Furious 9".

Hvem kommer tilbake?

Vin Diesel blir på ny å se som Dom, Michelle Rodriguez som Letty - Doms kone, Tyrese Gibson som Roman Pearce, Nathalie Emmanuel som Ramsey, Charlize Theron som skurken (event helten?) Chiper og Helen Mirren som Owen Shaws mor Magadelene Shaw.

Og en hyggelig liten overraskelse; Jordana Brewster vender tilbake som Doms søster Mia. Sist vi så henne var i "Fast 7", da hun trakk seg tilbake til et roligere liv med Brian o'Conner (nå avdøde Paul Walker) og deres nyfødte baby.

ryktebørsen finner vi navn som blant annet John Cena i en hittil ukjent rolle, og Lucas Black som Sean Boswell- tidligere sett i "Tokyo Drift" og "Fast 7".

Dwayne Johnson var lenge et usikkert kort, men vi har nå slått oss til ro med at han IKKE blir å se i 9'ern. Fyren har tusen baller i lufta, og er fortiden å se i "Fast"-spinoffen "Hobbs & Shaw" på kino. Vi bør derimot ikke avskrive ham helt fra serien, plutselig gjør han comeback i "Fast X". I et intervju med MTV tidligere i år, leverte han nemlig dette utsagnet med et skuldertrekk:

- As of now, we're not in Fast 9 because they're getting ready to start shooting. But who knows with Fast 10 down the road, you never know.
Fast and Furious i verdensrommet

"Fast 9" i verdensrommet?

"Fast"-gjengen har allerede driftet seg gjennom store deler av jordkloden, blant annet Japan, LA, England, Brasil, Puerto Rico, Island og Cuba. I den niende filmen er Diesel tilbake i England, i tillegg til en svipptur innom LA og Hawaii. Bonus!

Et sted er dog enda upløyd mark for de raske bilene; jepp, vi snakker verdensrommet! Høres helt korka ut, men det er ikke umulig. "The Fate of the Furious"-regissøren F. Gary Gray har ifølge Digitalspy uttalt at han ikke vil utelukke en fremtidig romferd for "Fast"-gjengen. Vi får nå se...

Ellers skulle vi gjerne ha servert noen juicy (og seriøse) detaljer om handlingen, men den gang ei. Plottet er foreløpig et blendene hvitt ark.

Regissør Justin Lin sparket i gang "Fast 9"-innspillingen med dette bildet på Twitter tidligere i sommer.
Regissør Justin Lin sparket i gang "Fast 9"-innspillingen med dette bildet på Twitter tidligere i sommer.

Regissør

Justin Lin, som regisserte "The Fast and the Furious: Tokyo Drift", "Fast & Furious", "Fast Five" og "Fast & Furious 6", kommer også til å ta ansvar for den niende filmen - og muligens den tiende og (trolig den) siste filmen i serien. Flink type, vi har trua!

Manus

"Fast"-debutanten Daniel Casey og ringreven Chris Morgan står for manus, ifølge IMDb. For Morgan, som kan skilte med "Tokyo Drift", "Fast & Furious", "Fast Five", "Furious 7", "Fate of the Furious" og spinoffen "Hobbs & Shaw" på CV'n, blir dette rein plankekjøring.

Første "Fast and Furious 9"-trailer

Teasers, bilder og annet snask er nok utenfor rekkevidde såpass tidlig i innspillingen, men vi regner med å slå kloa i den første traileren før året er omme. Glede!

"Fast & Furious: Hobbs & Shaw" er å se på kino nå - billetter, trailere og mer om filmen finner du her!