Josefine Frida Pettersen som Noora i SKAM

Skam-Noora valgt ut som Rising Star i Toronto

For første gang får en norsk skuespiller denne æren.

Josefine Frida Pettersen, best kjent som Noora fra "Skam", er av filmfestivalen i Toronto valgt ut som "Rising Star". Dermed får hun møte agenter fra Hollywood. Dette er første gang en norsk skuespiller får denne æren.

Les også: Dragenes mor synger julen inn i første trailer for Last Christmas

Josefine Frida Pettersen som Mirjam i "Disco".
Josefine Frida Pettersen som Mirjam i "Disco".

Pettersen spiller hovedrollen i den nye norske filmen "Disco" som kommer til høsten. Filmen er hennes filmdebut og er valgt ut til to av verdens viktigste filmfestivaler – i Toronto og San Sebastian, ifølge NRK.

Torsdag ble det kjent at Pettersen er valgt ut som en av årets "Rising Stars".

– Jeg hadde aldri forventet det. Det kom som en stor overraskelse, sier Pettersen til NRK.

"Rising Stars" er et talentprogram som hvert år velger ut unge skuespillertalenter som blant annet får møte castingansvarlige, produsenter og regissører fra internasjonal filmbransje.

– Man kan jo aldri vite hva man går til når man ikke har gjort det før, men jeg tenker at man må være åpen for det som kommer og være interessert. Dersom det kommer flere tilbud om roller ut av det i ettertid, er det bare en bonus, sier hun.

Filmen "Disco" er regissert av Jorunn Myklebust Syversen. Den handler om 19 år gamle Mirjam som er verdensmester i disko- og freestyle dans og ungdomsleder i menigheten Friheten.

En kollaps på dansegulvet under en konkurranse utløser fortrengte minner om familien og barndommen, og Mirjam begynner å tvile på troen sin.

Se den første traileren for filmen øverst i artikkelen.

"Disco" har norsk kinopremiere 4. oktober - les mer om filmen her.