Joker

New York kan takke Joker for ny turistattraksjon

Alle vil danse i Joaquin Phoenix fotspor!

Todd Phillips portrett av Batman-skurken Arthur Fleck aka "Joker" har vært høstens store filmsnakkis, og interessen vil ingen enda ta. Nyhetsstedet Reuters melder nå at filmen til og med har skapt en helt ny turistattraksjon i New York.

I filmens kanskje mest ikoniske scene, som markerer einstøingen Arthur Flecks transformasjon til den livsfarlige drapsmannen Joker, danser skuespiller Joaquin Phoenix nedover en trapp til låta "Rock & Roll Part 2" av Gary Glitter.

Og det er nettop denne trappa, som i virkeligheten kalles "step street" og befinner seg i Bronx, verdens turister og influencere nå strømmer til - på lik linje med Frihetsgudinnen og Times Square.

Les også: Nytt Suicide Squad-bilde: Hva skjer med Jared Letos øyenbryn?

"Joker-trappa" ligger i virkeligheten i West 167th Street.
"Joker-trappa" ligger i virkeligheten i West 167th Street.

Stor pågang

Hittil er ikke Bronx akkurat kjent for å tiltrekke seg turister. Bydelen har riktignok trekkplaster som dyrehagen Bronx Zoo, Yankee Stadium og New York Botanical Gardens, men på grunn av sitt kriminelle rykte får de lokale stort sett være i fred.

Siden lanseringen av "Joker" har derimot innbyggerne- og trappa fått merke pågang fra både New Yorkere og turister.

På toppen av det nye landemerket står beboer Laura Harry, med bæreposer i hendene, og kikker ned på folkemengden som forsøker å sikre seg dagens Insta-post:

- Jeg har bodd her i 30 år...folk bruker trappa hver dag. Jeg er fascinert over at den har blitt berømt, forteller hun til Reuters.

En av valfarterne som har kommet for en selfie, radioverten Jay Garcia, sier at alt ligger i Phoenix' skuespillerprestasjon:

- Det er noe med bevegelsene hans. Han bare nailer det. Det sitter i sjelen hans.

"Joker" er nå å se på kino over hele landet - billetter, trailer og mer om filmen finner du her