Doctor Sleep

Oppfølgeren til The Shining er her, endelig!

Dette er ukens nyheter på kino.

Doctor Sleep

DOCTOR SLEEP

Premiere: Fredag 15. november

Vi møter Danny Torrance (Ewan McGregor), førti år etter Jack Nicholsons "Heeere's Johnny", tvillinggjenferd, zombieklining og resten av blodbadet på Overlook Hotel i "The Shining". Denne gangen må han beskytte en ung jente, som innehar liknende krefter som ham selv, mot en kult som jakter på begavde barn i søken etter udødelighet. Filmen er inspirert av Stephen Kings bestselger med samme tittel, og er forfattet og instruert av "The Haunting of Hill House"-regissør Mike Flanagan.

Billetter, trailer og mer om filmen her

Midway

MIDWAY

Premiere: Fredag 15. november

Den episke og sanne historien om en underbemannet amerikansk flåte, og de modige marinesoldatene og pilotene som vant over en mektig motstander. Med demokratiet og friheten på spill beseiret de den japanske flåten ved slaget om Midway, en av de mest storslagne kampene som banet vei for de alliertes seier i Stillehavet under andre verdenskrig. Fra regissøren bak "Independence Day", "Day After Tomorrow" og "The Patriot".

Billetter, trailer og mer om filmen her

En hvit, hvit dag

EN HVIT, HVIT DAG

Premiere: Fredag 15. november

Den pensjonerte politimannen og enkemannen Ingimundur som blir besatt av tanken på at hans avdøde kone var utro. Etter at ektefellen omkom i en mystisk ulykke, har Ingimundur viet seg til å pusse opp et hus ute på landsbygda og tilbringe tid med barnebarnet Salka, men mistanken tar gradvis over livet hans. Ettersom Island er et lite sted, blir han overbevist om at konen bedro ham med noen han kjenner, og til slutt ser han ingen annen utvei enn å finne og hevne seg på den skyldige.

Billetter, trailer og mer om filmen her

Yao

YAO

Premiere: Fredag 15. november

Den unge gutten Yao stikker fra landsbyen sin i nordlige Senegal for å møte helten sin, Seydou Tall, i Dakar. Den berømte franske skuespilleren, som er på besøk i hjemlandet, blir overveldet av Yaos entusiasme og beslutter seg for å følge ham hjem. Ting går derimot ikke alltid som planlagt, og på deres underholdende reise tilbake til Yaos landsby, innser Seydou at turen bringer ham i kontakt med sine egne røtter – på godt og vondt…

Billetter, trailer og mer om filmen her

Neste uke...

...er det premiere på "Ailos reise - Et nordnorsk eventyr", "Håp", "Godt nyttår, Chile", "Sauen Shaun filmen: Farmageddon", "Skin" og noen utvalgte kinoer vil også vise Martin Scorseses Netflix-film "The Irishman".