En Vampyrs bekjennelser

Her er de 22 beste filmvampyrene

Filmweb
Publisert:
Sist oppdatert:

Hver dag er en vampyr-dag!

Annonse

...i hvert fall i Filmweb. Her er de skumleste, råeste, mest blodslafsende og sexy filmatiserte vampyrene gjennom tidene!

Bela Lugosi som Dracula 1931

Bela Lugosi

Rolle: Grev Dracula i Dracula (1931)

Ungarske Lugosi gjør udiskutabelt historiens mest ikoniske Dracula-fremstilling i Tod Brownings horrofilm, som også er basert på Bram Stokers roman fra 1897. Publikum skal angivelig ha besvimt av skrekk på premieren i New York...*host*...på 30-tallet...

Annonse
Lina Leandersson i La den rette komme inn

Lina Leandersson

Rolle: Eli i La den rette komme inn (2008)

Svenske Tomas Alfredssons adapsjon av John Ajvide Lindqvists roman er en nydelig, blodig og hjerteskjærende oppvekstsfortelling, hvor unge Lina Leandersson gjør en vanvittig imponerende fremstilling av vampyren Eli. Undertegnedes favoritt, denne M�� du se!

Les også: Sånn ser skrekkbarna ut i dag

Annonse
Nosferatu

Max Schreck

Rolle: Grev Orlok i Nosferatu (1922)

Alle har merkelig nok sett denne karen minst én gang i livet!? Max Schrecks (ikke beslektet med det grønne trollet) fantastiske innsats som vampyren Graf Orlok i stumfilmen til F. W. Murnau er nemlig ikke til å unngå. I hvert fall om du anser deg som en ekte vampyr-fan.

Annonse
Kristen Stewart og Robert Pattinson i The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2

Robert Pattinson

Rolle: Edward i Twilight-serien.

Ok, vi satt kanskje ikke pris på absolutt alle filmene i Twilight-serien, men Robert Pattinsons glitrende, Volvo-kjørende veggis-vampyr kan vi holde ut. Det er (til tider) også sjarmerende å se hans kjærlighet til Bella (Kristen Stewart), ei litt utrykksløs jente som liker å tygge på sitt eget hår.

Annonse
Gary Oldman i Bram Stoker’s Dracula

Gary Oldman

Rolle: Dracula i Bram Stokers Dracula (1992)

I Francis Ford Coppolas versjon av Stokers legendariske vampyrroman, gjør Gary Oldman en av sine mest minnerike rolletolkninger. Med tre Oscar-priser, for beste kostymedesign, effekter og sminke, er den en av tidenes mest suksessfulle vampyrfilmer noensinne. Det er også verdt å nevne at rollelista er helt episk 90-talls, med navn som Winona Ryder, Anthony Hopkins og Keanu Reeves.

Annonse
Federico Luppi i Cronos

Federico Luppi

Rolle: Jesus Gris i Cronos (1993)

Guillermo del Toros mesterverk gjør en vri på vampyrklisjeen i denne sjarmerende, smarte og visuelt vakre fortellingen. Luppis karakter Gris gjenvinner sin helse og ungdom, og til sin forbauselse også blodtørst, etter å ha vært utsatt for en merkelig antikvarisk skapning.

Annonse
Lance Henriksen i Near Dark

Lance Henriksen

Rolle: Jesse Hooker i Near Dark (1987)

I Oscarvinner Kathryn Bigalows horror-western om vampyrfamilien som reiser til USA på jakt eter blod, møter vi Lance Henriksen som familiens karismatiske, men kaldblodige overhode Jesse Hooker.

Annonse
Ingrid Pitt i Vampyren (The Vampire Lovers)

Ingrid Pitt

Rolle: Marcilla i Vampyren (The Vampire Lovers) (1970)

En av skrekkfilmens mest populære leading ladies gjør sin beste rolle i Roy Ward Bakers adapasjon av Le Fanus Carmilla fra 1872. Under flere navn, Carmilla, Marcilla og Mircalla, sprer hun frykt i landsbyen med sine vampyrkrefter.

Annonse
John Amplas i Martin

John Amplas

Rolle: Martin i "Martin" (1976)

Dette er historien om Martin, en forstyrret gutt med adferdsproblemer, som tror at han er en vampyr og drikker blod for å bevise det. Filmen av George A. Romero blander glamorøs fantasi med grusom realisme og er en hit den dag i dag, både blant fans og kritikere.

Annonse
Catherine Deneuve i Blodshunger

Catherine Deneuve

Rolle: Miriam Blaylock i Blodshunger (The Hunger) (1983)

Frankrikes filmdiva Deneuve briljerer som forførende og udødelige Miriam i denne 80-talls-oppvisningen av en film, signert Tony Scott. Artisten David Bowie spiller hennes vampyrpartner.

Annonse
Willem Dafoe som Max Schreck i Shadow of the Vampire

Willem Dafoe

Rolle: Max Schreck i Shadow of the Vampire (2000)

Willem Dafoe spiller Max Schreck, som igjen spilte Count Orlok i "Noseferatu" (1922). Dafoe er genialt overbevisende som metodeskuespilleren som tar det litt vel langt... eller er det ikke bare metode?

Annonse
Christopher Lee i DRacula

Christopher Lee

Rolle: Grev Dracula i Hammers Dracula-filmer (1958-1973)

Før han ble Saruman, var han Dracula! Med røde kontaktlinser og sort kappe har Christopher Lee helt klart markert seg som en av de mest blodtørstige, forførende og minneverdige vampyrene i filmhistorien.

Annonse
Wesley Snipes som Blade

Wesley Snipes

Rolle: Blade i Blade-trilogien (1998-2004)

Halvt menneske, halvt vampyr - og vampyrjeger. Trenger vi si mer? Wesley Snipes er uforglemmelig som det kompromissløse ikonet Blade!

Annonse
Salma Hayek i From Dusk Till Dawn

Salma Hayek

Rolle: Santánico Pandemonium i From Dusk till Dawn (1996)

Welcome to slavery! Forførende, slangeelskende fristerinne, Queen Bee i bordellet med det klingende navnet the Titty Twister - og heslig vampyr.

Annonse
John C. Reilly i Skrekkens sirkus: Vampyrens assistent

John C. Reilly

Rolle: Larten Crepsley i Skrekkens sirkus: Vampyrens assistent (2008)

Du tror kanskje vi tuller nå, men John C. Reilly er faktisk morsom - og gjør seg overraskende godt som vampyr i denne filmen, som er basert på den populære fantasybokserien av Darren Shan.

Les også: 15 Halloween-filmer som du kan se med barna

Annonse

Tom Cruise

Rolle: Lestat de Lioncourt i En vampyrs bekjennelser (1994)

Denne vampyrfilmen, for voksne, tar vampyrer blodseriøst og FUNKER som fy, takket være fantastiske skuespillerprestasjoner. Tom Cruise er skummelt god som antihelten Lestat, og tja...det har jo alltid vært noe rart med Cruisern...

Annonse
Fryktens natt

Chris Sarandon

Rolle: Jerry Dandrige i Fryktens natt (Fright Night) (1985)

You started this Charlie, and I'm gonna finish it! Chris Sarandon (eksen til Susan Sarandon) er den perfekte 80-tallsvampyr i denne kultklassikeren.

Annonse
Kiefer Sutherland som David i The Lost Boys

Kiefer Sutherland

Rolle: David i The Lost Boys (1987)

En to, allsang; "Cryyyyyyyyy, little sister!". Vampyrer er ikke nødvendigvis bare skumle, de er kule og. Sjukt kule. Mulig Eminem lot seg inspirere av Sutherlands rolige, smarte og avslappede "Lost Boys"-leder, faktisk.

Annonse
Selene (Kate Beckinsale) i Underworld

Kate Beckinsale

Rolle: Selene i Underworld-filmene (2003-2012)

Ok da. Kate Beckinsale som den over middels vakre og sofistikerte vampyren Selene, som er blant de høyest plasserte medlemmene i elitegruppen "Death Dealers", fortjener en plass på lista.

Annonse
Bill Nighy som Viktor fra Underworld-filmene

Bill Nighy

Rolle: Viktor i Underworld-filmene (2003-2009)

...og det gjør også denne karen! En av Bill Nighys mange quirky roller dette - denne gangen en selvbedragende vampyr som dreper sin gravide datter for å deretter ta Selene (Kate Beckinsale) som adoptivdatter. Helt logisk.

Annonse
Danny Huston som Marlow i 30 Days of Night

Danny Huston

Rolle: Marlow i 30 Days of Night (2007)

Danny Hustons rolle er kalkulerende, skremmende, intelligent, kald, metodisk og... ja - i motsetning til resten av vampyrene i klanen, har han faktisk personlighet. Vi gir'n en plass på lista!

Annonse
Nicolas Cage i Hvem "tenner" hvem

Nicolas Cage

Rolle: Peter Loew i Hvem "tenner" hvem (Vampire's Kiss) (1988)

Nicolas Cage er et trivelig skue som den plagede og sinnsyke forretningsmannen Peter, i denne svarte komedien fra slutten av 80-tallet. Det store spørsmålet er bare; spiste Cage FAKTISK en levende kakerlakk? Vi vil vite. NÅ...

Annonse