Zoe Saldana i Star Trek Beyond

Zoe Saldana redder IS-sexslave i kommende thriller

– Det er en ære å få være med på å fortelle denne historien.

Zoe Saldana skal spille hovedrollen i "Sabaya" – en faktabasert thriller som tar utgangspunkt i hvordan amerikanske spesialstyrker kunne slå til mot IS-toppen Abu Sayyaf i mai 2015. Saldanas karakter, en CIA-offiser, jobber med en jesidijente som har klart å rømme fra IS, der hun var blant sexslavene deres – også kalt "sabaya". Det melder Deadline.

Den 15 år gamle jesidijenta kan verken lese eller skrive, men etter hvert som CIA-agenten pusler frem hvordan hun klarte å flykte fra Syria, oppdager hun at den misbrukte jenta vet nøyaktig hvor nervesenteret til det såkalte kalifatet befinner seg.

For IS-toppen, som amerikanerne kaller Abu Sayyaf, er olje- og finanssjef - og i den dramatiske operasjonen som følger, blir viktig etterretning innhentet – og betegnes som starten på fallet til den islamistiske gruppen.

Les også: Paul Walker gjenoppstår i "Fast & Furious 9"

Zoe Saldana er blant annet kjent fra "Avatar" og "Guardians of the Galaxy".
Zoe Saldana er blant annet kjent fra "Avatar" og "Guardians of the Galaxy".

En ære å få være med

Historien skriver seg fra produksjonsselskapet Spycraft Entertainment, der to tidligere CIA-agenter er med. De har spesialisert seg på å jobbe med pensjonerte etterretningsfolk, og utvikle innhold basert på sanne historier.

– Det er en ære å få være med på å fortelle denne historien. Denne unge kvinnens reise er for historiebøkene, og jeg er svært takknemlig for at vi vil få udødeliggjøre den for kinolerretet, sier Zoe Saldana.

Reed Morano, filmfotografen som ble en priset regissør for blant annet innsatsen på "The Handmaid's Tale", skal regissere "Sabaya", og manuset føres i pennen av William Monahan, som også skrev "The Departed".