Rose McGowan og Natalie Portman

Rose McGowan slakter Natalie Portmans Oscar-stunt

Skuespiller Rose McGowan er ikke imponert over Natalie Portman, som under Oscar-utdelingen bar en kappe med navn på kvinnelige regissører hun mener ikke har blitt anerkjent for sitt arbeid.

Under Oscar-utdelingen møtte Portman i en Dior-kappe hvor navn på åtte kvinnelige regissører var brodert inn. Stuntet vakte oppsikt, og det har ikke blitt godt mottatt av alle, blant annet fra skuespiller Rose McGowan.

– Jeg synes Portmans type aktivisme er dypt fornærmende overfor de av oss som faktisk gjør jobben. Jeg skriver ikke dette i bitterhet, jeg skriver dette i avsky, tordner McGowan mot Portman i et innlegg på Facebook.

Les også: Brad Pitt vant sin første Oscar som skuespiller - kom med politisk stikk

OSCAR-STUNT: Natalie Portman bar en Dior-kappe med navnene til åtte, ikke nominerte, kvinnelige regissører var brodert inn.
OSCAR-STUNT: Natalie Portman bar en Dior-kappe med navnene til åtte, ikke nominerte, kvinnelige regissører var brodert inn.

Ber om endring

McGowan skriver også i innlegget at mens Portman og andre skuespillere har uttalt seg om at kvinner er underrepresentert i filmbransjen, gjorde de lite til å få til en endring.

– Natalie, du har jobbet med to kvinnelige regissører i løpet av din veldig lange karriere, en av dem var deg. Du har et produksjonsselskap som har ansatt én kvinnelig regissør, deg, skriver skuespilleren.

McGowan sier hun retter kritikken mot Portman fordi hun er en del av en lang rekke kvinnelige skuespillere som i denne sammenhengen er "bedragere". Hun mener Portman "sier ingenting" og "gjør ingenting".

– Det er ingen lov som sier at du trenger å ansette kvinner, jobbe med kvinner eller støtte kvinner. For all del, gjør din greie. Men jeg sier slutt å late som om du er en slags forkjemper for noe annet enn deg selv, sier 46-åringen.

Står overfor utfordringer

Portman sier i en uttalelse til AFP at hun er enig med McGowan om at hun ikke fortjener å bli kalt modig for stutet.

– Modig er et uttrykk jeg sterkere forbinder med handlinger som de kvinnene som har vitnet mot Harvey Weinstein de siste ukene, under et sterkt press, sier 38-åringen.

McGowan er blant mange kvinner som har anklaget Weinstein for seksuelle overgrep.

Portman erkjente også at hun ikke har jobbet med så mange kvinnelige regissører som hun skulle ønske, og hun påpekte utfordringene filmer regissert av kvinner og minoriteter står overfor. Hun viser blant annet til en studie som viser at det er vanskeligere for kvinnelige regissører å få filmfinansiering enn menn, skriver Variety.

Les også: Her er nattens Oscar-vinnere!