Bucky Barnes i Avengers

Disney og Netflix setter alle innspillinger på vent

Flere film- og serieinnspillinger blir avlyst eller utsatt mens Korona-pandemien sprer seg i filmindustrien. Nå er flere storfilmer satt på hold  i to uker som følge av spredningen av viruset.

Både Netflix og Disney har annonsert at de setter alle sine innspillinger i USA og Canada på pause, mens Warner Bros. fortsetter produksjonene av blant annet The Matrix 4 og Fabeldyr 3.

Oppdatering: Tirsdag 17. mars fikk vi vite at også The Matrix 4 og Fabeldyr 3-produksjonene blir satt på vent.

Netflix har bestemt at alle innspillinger i USA og Canada skal pauses i to uker fra mandag 16. mars, mens innspillinger i andre land vurderes fortløpende. Stranger Things er en av Netflix-seriene som er berørt, men The Witcher, som spilles inn i Europa, er foreløpig fortsatt i produksjon.

Netflix-filmen Red Notice, med Dwayne "The Rock" Johnson, Gal Gadot og Ryan Reynolds,

Den første Disney-produksjonen som ble stanset er The Falcon and the Winter Soldier, en Disney+-serie om to av Marvels helter. Deretter stanset de produksonen av den kommende Marvel-filmen Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, der regissør Destin Crettin ble satt i hjemmeisolasjon på torsdag.

Disney har avbrutt produksonen av minst 16 piloter, altså "forsøksepisoder" til potensielt kommende serier. Dessuten har de avbrutt innspillingene til Kjære, jeg krympet barna-oppfølgeren Shrunk, Peter Pan & Wendy, en ny Alene hjemme-film og live action-nyinnspillingen av Den lille havfruen. De to andre Marvel-seriene som er i produksjon er også satt på vent.

Produsentene av The Batman signaliserte på fredag at innspillingen skulle fortsette. Etter planen skulle produksonen flytte seg fra London til Liverpool denne uken. Senere har de snudd, og innspillingen skal nå utsettes med to uker.

Universal Pictures stopper innspillingen av Jurassic World: Dominion, som har blitt spilt inn i London siden februar. Også innspillingen av Ben Afflesk-thrilleren Hypnotic utsettes.

Regissør Baz Luhrmanns Elvis Presley-biopic med Austin Butler i hovedrollen, stanset produksjonen i Australia etter at Tom Hanks - som spiller manageren oberst Tom Parker - testet positivt for koronavirus på torsdag.

Ringenes herre-serien som har vært under innspilling i New Zealand, har stoppet innspillingen i to uker. I følge the New Zealand Herald ble produksonsteamet først fortalt at produksjonen er utsatt på ubestemt tid.

Variety har en liste på over 130 amerikanske filmer og serier som er satt på vent.

Norsk filminstitutt har kunngort at de ikke kommer til å kreve tilbake tilskudd som er brukt på planlegging av arrangementer, produksjoner eller prosjekter som ikke kan gjennomføres som en følge av koronaviruset. Norske filmer som andre verdenskrig-dramaet var under innspilling da de strengeste koronavirus-tiltakene ble igangsatt.