Kampen om Narvik

Kampen om Narvik

12 år
1 t. 48 min.
Krigsfilm / Drama
Du må velge kinosted for å se visninger.
Filmen er tilgjengelig på streaming. Klikk her for å se hvor den kan streames.
Annonse
Plakat for 'Kampen om Narvik'

Hvorfor valgte Kinoklubben denne filmen?

Endelig kommer "Kampen om Narvik" til en kino nær deg. Filmen har blitt pandemiflyttet i flere omganger nå, men nå kan vi endelig glede oss over at vi kan åpne kinodørene til denne etterlengtede filmen. Vi er så heldige at vi har sett filmen og jeg vil aller først si: Gled dere! Les mer

Christin Berg
Christin Berg Programdirektør i Nordisk Film Kino

Anmeldelser

Loading...

Foreløpig har ingen anmeldt Kampen om Narvik
Premiere: 25.12.2022
Sjanger: Krigsfilm / Drama
Manus: Christopher Grøndahl
Nasjonalitet: Norge
Aldersgrense med begrunnelse: 12 år
Denne filmen har partier med utrygg og mørk stemning. Den inneholder flere scener med intense og realistiske skildringer av krigshandlinger. Den får derfor aldersgrense 12 år.
Språk: Norsk
Produksjonsår: 2022
Distributør: Nordisk Film Distribusjon

Hitlers første nederlag

April 1940. Den gryende krigen i Europa virker fjern for nordmennene, men verdens øyne er allerede rettet mot Narvik som skiper ut jernmalmen Hitler er avhengig av for å holde det tyske krigsmaskineriet i gang. Natt til 9. april krenkes Norges nøytralitet og tyske soldater går i land. Bykommandanten overgir Narvik uten kamp, men ikke alle er villige til å legge ned våpnene. Et kompani på 200 norske soldater bløffer seg ut av byen og tar opp kampen. Blant soldatene finner vi den unge korporalen Gunnar Tofte, som får sin ilddåp i kamp mot de profesjonelle, tyske alpejegerne i fjellene. I Narvik blir Royal Hotell, der hans kone Ingrid Tofte jobber som stuepike og tolk, tyskernes nye hovedkvarter. Fra skyttergraven er det enkelt å vite hvem som er venn og hvem som er fiende. Fra den sivile siden er bildet mer komplisert.

Se bildeserie