Mulan

Dette er de 10 filmene nordmenn gleder seg mest til å se på kino

En fersk undersøkelse gir oss oversikt over hvilke filmer folk gleder seg til å se på kino.

Undersøkelsen er utført av Filmweb for Film & Kino, mens norske kinoer var stengt på grunn av COVID-19-pandemien. I tillegg til å bekrefte at nordmenn har savnet kino, og har tiltro til beredskapstiltakene der, ga undersøkelsen oss en pekepinn på hvilke filmer nordmenn gleder seg til.

5 657 av de som svarte på undersøkelsen, fylte ut feltet "Hvilken film gleder du deg spesielt til å se på kino fremover?". Filmweb har gravd i svarene, og funnet de ti kinofilmene nordmenn er mest gira på å få med seg!

Les også: Ny undersøkelse: Nordmenn har savnet kinoen

10. A Quiet Place 2

AQP2-03710R-1.jpg

A Quiet Place foregår i et postapokalyptisk USA, invadert av blinde monstre med usannsynlig god hørsel. En liten familie med en døv datter har overlevd fordi de har grunnleggende evner i amerikansk tegnspråk, men hver minste lyd de lager kan framprovosere monstrene. Filmen ble tatt veldig godt imot av publikum, og nå er oppfølgeren på vei

John Krasinski er tilbake som regissør, og denne gangen har han også skrevet manuset. I tillegg til karakterene vi allerede kjenner, introduserer oppfølgeren nykommerne Cilian Murphy og Djimon Hounsou som øvrige overlevende.

Nesten 80% av de som gleder seg til skrekk-oppfølgeren er under 35 år!

A Quiet Place 2 skulle ha Norgespremiere i mars. I USA skal den nå lanseres 4. september, men norsk premieredato er ikke bekreftet.

9. Dune

Zendaya i Dune (2020)

Det kommende science fiction-eventyr Dune er basert på Frank Herberts bøker med samme navn, og har et sinnssykt cast. I hovedrollen som Paul Atriedes, arvingen til en mektig familie (og muligens til en enda mektigere og farligere profeti), finner vi stjerneskuddet Timothée Chalamet (Call Me by Your Name). Zendaya, Rebecca Ferguson, Jason Momoa, Oscar Isaac, Dave Bautista, Josh Brolin, Charlotte Rampling og Stellan Skarsgård topper resten av rollelista i årets største sci-fi-film.

Filmens regissør og medforfatter er Denis Villeneuve. Fransk-kanaderen har tidligere regissert filmer som Arrival og Blade Runner: 2049. Etter planen skal Dune får minst én oppfølger, i tillegg til en spin-off-serie som skal hete Dune: The Sisterhood.

Filmen kommer på kino 25. desember.

Watchlist filmen, se trailer og les mer her

8. Børning 3

Børning

Det var lenge ryktet at Anders Baasmo ikke skulle vende tilbake til tredje kapittel i Norges eneste bilfilmserie. Det endret seg raskt da Baasmo plutselig fikk et hull i kalenderen, og denne høsten er det på tide med et nytt kappløp!

Børning 3 blir større, morsommere og raskere - og denne gangen vil den ta oss hele veien fra Trollstigen i Norge til Tyskland, og havne på den legendariske racingbanen Nürburgring, en av de lengste og mest utfordrende i verden.

Det er spesielt de i Agder, Innlandet og Trøndelag som er gira på mer Børning!

Filmen kommer på kino 12. august.

Watchlist filmen, se trailer og les mer her

7. Tenet

Robert Pattinson og John David Washington i Tenet

Inception- og Dark Knight-regissøren Christopher Nolan har en ny film på vei. Tenet er en spionfilm med spionasje, tidsreise og evolusjon som tema, og den er spilt inn i syv land – deriblant Norge!

I hovedrollene finner vi Robert Pattinson og John David Washington, og i tillegg spiller Elizabeth Debicki, Kenneth Branagh, Aaron Taylor-Johnson, Clémence Poésy og Michael Caine i filmen.

Teneter den mest mannsdominerte filmen på denne lista. Blant de som gleder seg til denne sci-fi-thrilleren er hele 86% menn.

Filmen kommer på kino 14. juli.

Watchlist filmen, se trailer og les mer her

6. Wonder Woman 1984

Gal Gadot i Wonder Woman 1984

Wonder Woman stod for en stor vending i DC-universet, med både strålende kritikker og høye innspillingstall. Handlingen i oppfølgeren foregår, ikke uventet, i 1984 – mot slutten av den kalde krigen.

I tillegg til Gal Galdot i tillelrollen, vil Chris Pine og Connie Nielsen vende tilbake som Steve Trevor og Hippolyta. Regissør Patty Jenkins, som stod bak eneren, skal også styre denne i havn.

Filmen kommer på kino 14. august.

Watchlist filmen, se trailer og les mer her

5. Fast & Furious 9

Fast & Furious 9

Det er full krasj mellom Dom og broren hans, som har teamet opp med Fast & Furious 8-skurken Chiper for å gjøre skikkelig kjipe ting! Nieren har Vin Diesel, John Cena, Michelle Rodriguez og Charlize Theron på rollelisten, i tillegg til at trailerne lover #JusticeForHan!

Både menn og kvinner fra hele landet gleder seg til mer bil-action og prat om viktigheten av familie. Det eneste unntaket er mennesker over 65 år.

Fast & Furious 9skulle ha premiere denne våren, men er utsatt med hele 11 måneder, til april 2021.

Filmen kommer på kino 2. april 2021.

Watchlist filmen, se trailer og les mer her

4. Top Gun Maverick

Top Gun Maverick

Tom Cruise er tilbake i en av sine mest ikoniske roller: Den fryktløse jagerpiloten Maverick. Etter trædve år som toppilot i den amerikanske marinen, får han i oppgave å trene en ny gruppe Top Gun-piloter i forkant av et spesialoppdrag.

Tom Cruise er kjent for å gjøre sine egne stunts, og i trailerne til Top Gun-oppfølgeren lærer han bort triksene sine til en gjeng pilot-rekrutter. Miles Teller spiller en av pilotene, som er sønn av Mavericks avdøde venn, Nick "Goose" Bradshaw.

Det er ikke til å stikke under en stol at gjengen som gleder seg mest til Top Gun Maverick er de mellom 35 og 54 år, som fortsatt har åttitallet varmt i minne!

Filmen kommer på kino 25. desember.

Watchlist filmen, se trailer og les mer her

3. Black Widow

Black Widow

Denne har fansen lengtet etter i årevis, og endelig har Marvel overskudd til å innfri. Filmen kickstarter Fase 4 av Marvels filmunivers, og flere nye karakterer kommer til å introduseres. Handlingen vil følge Natasha Romanoffs liv som spion før hendelsene i Avengers. Scarlett Johansson håndplukket selv indie-regissøren Cate Shortland til å regissere filmen, etter en massiv leteaksjon.

Black Widowhar en kvinnelig hovedperson, men likevel er 51% av de som gleder seg mest, menn.

Filmen kommer på kino 28. oktober.

Watchlist filmen, se trailer og les mer her

2. Mulan

Mulan (2020)

Mulan vil blande elementer fra den animerte 1998-originalen med den kinesiske legenden om Hua Mulan, og filmens hovedskurk vil denne gangen fremstilles som en heks, spilt av Gong Li. En del musikalske- og komiske innslag, som for eksempel dragen Muchu, er utelatt til fordel for en mer storslått krigshistorie.

Trailerne ser lovende ut, og før koronakrisa inntraff i vår ble filmen vist for enkelte kritikere. De hadde mye fint å si, deriblant at filmen "lett" er Disneys beste live-action-nyinnspilling!

81% av de som gleder seg til å se Mulan er kvinner.

Filmen kommer på kino 22. juli.

Watchlist filmen, se trailer og les mer her

1. James Bond: No Time To Die

James Bond: No Time to Die

Den aller første filmen som ble koronautsatt var også årets mest etterlengtede nyhet. Den 25. Bond-filmen og Daniel Craigs siste innsats som agent 007 hadde allerede solgt billetter da premieren ble utsatt med over et havlt år.

Bond har forlatt tjenesten til fordel for et avslappet liv på Jamaica, men slaraffenlivet blir kortvarig når hans gamle venn Felix Leiter fra CIA dukker opp og trygler om hjelp. Oppdraget, som går ut på redde en kidnappet forsker, viser seg å være mer krevende enn ventet- og snart er Bond på sporet av en mystisk skurk bevæpnet med livsfarlig, ny teknologi.

Filmen kommer på kino 13. november.

Watchlist filmen, se trailer og les mer her