Ryan Gosling i First Man

Ryan Gosling skal redde planeten i nytt millionprosjekt

Ryan Gosling vil produsere og spille hovedrollen i en ny sci-fi-film fra The Martian-forfatteren Andy Weir. Med på laget har han et par avdanka Star Wars-regissører.

Bransjeavisa Variety forteller at MGM har hyret inn Phil Lord og Chris Miller til å regissere og produsere filmatiseringen av en kommende sci-fi-roman, som har Ryan Gosling skal spille hovedrollen i.

Boka, fra The Martian-forfatteren Andy Weir, går for øyeblikket under arbeidstittelen Project Hail Mary. Selv om boka ikke er ferdig, og ikke har en tittel, ble filmrettighetene solgt for flere millioner dollar tidligere i år. Boka forteller en enslig historie om en astronaut på et romskip som har i oppgave å redde planeten. Boka blir utgitt våren 2021.

Se hvor du kan streame The Martian her

Fram til nylig var dette ikke nødvendig å presisere, men Ryan Gosling skal ikke faktisk spille inn filmen i verdensrommet. Derimot skal Tom Cruise slå seg sammen med Elon Musk og NASA for å spille inn en actionfilm i verdensrommet. Les mer om det her.

I følge Variety leste Gosling et uferdig manuskript av boka, og bestemte seg umiddelbart for at dette var en film han ville lage sammen med Phil Lord og Chris Miller. Lord & Miller har sammen laget 21 Jump Street-filmene, Legofilmen og Spider-Man: Into the Spider-Verse.

Lord & Miller skulle i utgangspunktet regissere Solo: A Star Wars Story, men de ble byttet ut som regissører da mer enn halvparten av innspillingen var gjennomført, og erstattet av Ron Howard. Dermed blir Project Hail Mary deres første film om verdensrommet. MGM-ledelsen i en pressemelding:

- Alle i MGM er utrolig begeistret for at dette drømmelager skal jobbe sammen med Andys forbløffende roman. Med sin mesterlige evne til å balansere drama, action og humor, er Phil og Chris de perfekte filmskapere å ta på seg dette unike materialet.

Gosling har derimot spilt astronaut tidligere. Han spilte Neil Armstrong i det Oscar-vinnende biografiske dramaet First Man.

Se hvor du kan streame First Man her