Heksene

Oversikt: 5 nyinnspillinger med premiere i 2020

Roald Dahl, Disney og storslagen sci-fi.

Nyinnspillinger er populært i filmbransjen, noe Disney har understreket (HARDT) med en rekke live-action reboots av sine klassiske animasjonsfilmer de siste årene. Men det er ikke bare tegnefilmer som spilles inn på ny. Hittil i år har vi allerede sett "Dolittle" og "The Invisible Man", og flere skal det bli! Under finner du 5 nyinnspillinger som finner vei til lerretet 2020:

Mulan (2020)

Mulan

Premiere: 22. juli 2020

Rett før jul slapp Disney en ny trailer for live action-nyinnspillingen av "Mulan", som ga forhåpninger om en virkelig storslagen filmopplevelse. Handlingen dreier rundt den fryktløse, unge kvinnen Mulan (Liu Yifei) som, ved å kle seg ut som en mann, tar sin skrantende fars plass i den kinesiske hæren.

"Mulan" vil blande elementer fra den animerte1998-originalenmed den kinesiske legenden om Hua Mulan, og filmens hovedskurk vil denne gangen fremstilles som en heks, spilt av Gong Li. En del musikalske- og komiske innslag, som for eksempel dragen Muchu, er utelatt til fordel for en mer seriøs historie.

Les også: Her er de første reaksjonene på Mulan: - Lett DIsneys beste live-action reboot

Heksene

Heksene

Premiere: 9. oktober 2020

Roald Dahls fantastiske- og overraskende skremmende eventyr kommer i ny filmdrakt. Historien om den 7 år gamle gutten som havner midt i en forsamling heksers topphemmelige årsmøte, ble for første gang filmatisert i 1990 - den gang med blant annet Rowan Atkinson og Anjelica Huston på rollelista. Nå, 30 år senere, skal Anne Hathaway til pers i rollen som den fryktinngytende Storheksa/Grand High Witch...Wæh, vi gleder oss som unger!

Mord på Orientekspressen

The Death on the Nile

Premiere: 9. oktober 2020

I etterkant av suksessen med stjernespekkede "Mord på Orientekspressen", er en rekke av Agatha Christies berømte mordmysterier i ferd med å filmatiseres. "Death on the Nile" ble første gang filmatisert i 1978 - også her står den eksentriske detektiven Hercules Poirot i sentrum av gåten. I nyinnspillingen skal Poirot spilles av Kenneth Branagh - som også står for regien. I tilegg til Branagh får vi se stjerner som Gal Gadot, Armie Hamer, Russel Brand og Rose Leslie.

West Side Story 2020

West Side Story

Premiere: 18. desember 2020

Oooh yes, en nyinnspilling av musikal-klassikeren "West Side Story" står for tur - og ingen ringere enn Steven Spielberg skal regissere oss gjennom New Yorks gater. Hovedrolleduoen Tony og Maria skal spilles av hjerteknuseren Ansel Elgort (Baby Driver) og artisten Rachel Zegler.

Den originale filmmusikalen ble lansert i 1961, og var igjen basert på teaterstykket med samme navn. Filmen ble den gang belønnet med 10 Oscar-statuetter, blant annet for "Beste film".

Dune

Dune

Premiere: 25. desember 2020

"Star Wars"-sagaen er omsider avsluttet, så hva skal du se frem til nå? Vel, svaret er "Dune". Denis Villeneuves kommende, forhåpentligvis episke, science fiction-film er basert på Frank Herberts bøker med samme navn - og skal runde av dette over middels merkelige året. I hovedrollen som Paul Atriedes, arvingen til en mektig familie (og muligens til en enda mektigere og farligere profeti), finner vi stjerneskuddet Timothée Chalamet ("Call Me by Your Name"). Ellers er rollelista helt sinnsyk, så dette er vi mildt sagt vanvittig spente på!

I 1984 tok regissør David Lynch sin versjon av "Dune" til det store lerretet - og filmen floppet totalt. I dag, 36 år senere, anser mange prosjektet som et misforstått mesterverk.

Les også: Storfilmen Dune sammenlignes med Gudfaren