13 måneder

Halv pris på kino: Se den rystende filmen om danske Daniels 398 dager i IS-fangenskap

"13 måneder" er nervepirrende og dypt rørende.

Kinoklubbens medlemmer får se et utvalg filmer til halv pris. Neste film ut er det kritikerroste danske dramaet "13 måneder", som har premiere fredag 29. mai.

Filmen forteller den skremmende og sanne historien om den danske freelancefotografen Daniel Rye, som satt 398 dager i IS-fangenskap i Raqqa i Syra. Vi følger 23-åringens beintøffe kamp for å overleve i fengselet - samt hans vennskap med de øvrige vestlige gislene, blant annet James Foley. Parallelt får vi et rørende innblikk i hvordan familien i Danmark håndterer frykten for å miste sønnen, samtidig som de forsøker å forhandle med både terrorister og dansk regjering. "13 måneder" er basert på Puk Damsgårds bestselger "Ser du månen, Daniel" og filmen er sett av nesten en halv million i Danmark.

Dansk presse skamroser filmen, og omtaler den som "Ulidelig spennende" og "Nervepirrende og dypt rørende".

Les også: Endelig, velkommen tilbake på kino!

Espen Smed har hovedrollen som Daniel i "13 måneder".
Espen Smed har hovedrollen som Daniel i "13 måneder".

Halv pris på 13 måneder

Som Kinoklubb-medlem får du halv pris på billetten til "13 måneder". Filmen er plukket ut av klubbens eget filmutvalg, som begrunner valget slik:

Boken ble skrevet i samarbeid med Daniel Rye, hans familie og andre med nært kjennskap til historien. Puk Damsgård var selv Danmarks Radios midtøstenkorrespondent. Dette gjør historien og filmen svært troverdig, selv om det er vanskelig å forstå hvor tøft dette marerittet må ha vært både for Daniel selv og for familien. Filmen er blitt en velkomponert thriller med sterke skuespillerprestasjoner, som gir oss et vondt men viktig innblikk i hvordan IS-gislene og deres familier opplevde de håpløse situasjonene de plutselig befant seg i. Men filmen forteller likevel også om respekt, nestekjærlighet og håp. Og uten å gi bort for mye av handlingen, så går det jo utrolig nok bra i Daniel Ryes tilfelle.

Les mer om Kinoklubben og meld deg inn her for å få halv pris.