Bokomslaget til Horrorstör

Handleturen fra helvete? IKEA får sin egen skrekkfilm!

Finnes det noe mer skrekkinngytende enn å handle møbler? Produksjonsselskapet bak 1917 har kjøpt rettighetene til boka "Horrorstör" av Gary Hendrix.

Boka "Horrorstör" kom ut i 2013, og foregår på en fiktiv, Ikea-aktig møbelbutikk som heter Orsk, der mystiske hendelser har funnet sted på nattestid. Når de ansatte ankommer neste morgen, finner de ødelagte Kjërring-bokhyller, knuste Glans-krukker og smadrede Liripip-garderober. Salget er nede, sikkerhetskameraene avslører ingenting, og butikksjefer får panikk.

For å avdekke mysteriet, melder tre ansatte seg frivillige til å jobbe et 9-timers nattskift, der de skal patruljere det tomme utstillingslokalet, undersøke rare bevegelser og lyder, og møte skrekk som trosser fantasien.

Boka er både skummel og morsom, og har tidligere blitt forsøkt solgt som TV-serie, av blant andre manusforfatteren Charlie Kaufman (Being John Malkovich, Adaptation). Serien ble utviklet for to forskjellige TV-kanaler, men begge endte opp med å gi fra seg rettighetene.

Nå som prosjektet har blitt en langfilm istedenfor en serie, skal Gary Hendrix, som skrev boka, også skrive filmmanuset. Forfatteren kommenterer nyheten til Deadline:

- Jeg skrev "Horrorstör" så den skulle være morsom og skummel samtidig, samtidig som jeg hyller butikk-krigerne som bemanner de store kjedebutikkene våre. Å ha muligheten til å adaptere romanen min til en film er en drøm. Jeg kunne ikke vært mer begeistret for å fange publikum over natta i flatpakke-helvetet Orsk – det ultimate spøkelseshuset, fullt av uendelige korridorer, morderiske spøkelser og uforståelige liksom-skandinaviske navn.

Ingen regissør eller skuespillere har blitt ansatt ennå, og filmen har ingen satt premieredato. New Republic Pictures, som produserer filmen, er et nylig opprettet produksjonsselskap som kun har laget de to suksessfilmene Rocketman og 1917. New Republic Pictures har for tiden minst tolv andre filmer under utvikling.