Twister - promobilde

Lager ny versjon av den banebrytende blockbusteren Twister

Top Gun Maverick-regissør Joseph Kosinski er i forhandlinger om å regissere en reboot av Twister fra 1996.

Bransjeavisa Variety kan melde at Universal Pictures utvikler en "reboot" av blockbusteren Twister fra 1996, og at Top Gun Maverick-regissør Joseph Kosinski er i forhandlinger om å ta seg av den nye filmen.

Ingen manusforfatter er engasjert, og Variety har heller ingen detaljer om handlingen i filmen. 1996-filmen fulgte to tornadojegere spilt av Bill Paxton og Helen Hunt, som var på randen av skilsmisse. De forsøkte å få på plass et varslingssystem som måtte i banen til tornadoen.

Det er et sterkt lag som må erstattes i den nye filmen – originalen ble regissert av Jan de Bont (Speed), produsert av Steven Spielberg og skrevet av Michael Crichton (Jurassic Park). Filmen ble en massiv hit, og er kjent for sine banebrytende dataeffekter. Crichton er død, og de to andre er ikke involvert i filmen.

Filmen blir referert til som en "reboot". Det uttrykket skiller seg fra de vanligere uttykkene "oppfølger" og "nyinnspilling", og brukes vanligvis i filmsammenheng enten når en tegneserie- eller videospillfilm starter på nytt, og ignorerer tidligere adaptasjoner, eller når en oppfølger konsentrerer seg om nye karakterer, og et annet perspektiv.

Bill Paxton døde i 2017, og det er usikkert om Helen Hunt skal spille noen rolle i den nye filmen. Twister-rebooten har ikke fått noen offisiell tittel eller premieredato.

Se hvor du kan streame Twister (1996) her