Illustrasjonsbilde: Jared Leto i Tron 3

Disney planlegger Tron 3 med Jared Leto

Ti år etter Tron: Legacy er Disney klare for en ny oppfølger, med Jared Leto i hovedrollen.

I følge Disneys musikkdirektør Mitchell Lieb, som gjestet podcasten Light the Fuse, er manuset til en tredje Tron-film klart, og studioet håper Jared Leto vil spille hovedrollen.

Tron er en sci-fi-film med Jeff Bridges fra 1982 om en mann ved navn Kevin Flynn som blir scannet, og ender opp inne i den digitale verdenen i datamaskiner og arkadespill.

Filmen hadde banebrytende bilder, og inneholdt flere scener med dataanimasjon enn noen andre filmer på det tidspunktet.

Tron 1982

I 2010 kom den etterlengtede oppfølgeren Tron: Legacy. Jeff Bridges var tilbake i to roller – som en godt voksen Kevin Flynn som har levd mesteparten av livet sitt i data-verdenen, og som dataprogrammet Clu, som ser ut sånn Bridges gjorde i 1982.

Tron: Legacy tjente ikke bøtter med cash for Disney, men filmen har minneverdige bilder og et veldig kult soundtrack av den franske electronica-duoen Daft Punk. I ettertid har to Disney-parker bygget populære Tron: Legacy-attraksjoner.

I 2015 var Disney i ferd med å produsere en versjon av Tron 3 som skulle hete Tron: Ascension, med alle skuespillerne fra toeren tilbake. I følge skuespiller Garrett Hedlund ble filmen skrinlagt etter at den ambisiøse Disney-filmen Tomorrowland gjorde det dårlig på kino.

På hylla siden 2017

De første ryktene om en versjon av Tron 3 med Jared Leto i hovedrollen dukket opp i 2017. Det har vært stille siden det, men nå er filmen på beina igjen!

Tron: Legacy var den første filmen til regissør Joseph Kosinski, som også står bak Oblivion og den kommende Top Gun Maverick. Lieb forteller at Disney ikke har ansatt noen regissør ennå, men at de håper Kosinski er interessert. Han har også et håp om at Daft Punk nok en gang kan lage soundtracket til oppfølgeren.

Jared Letos neste film er Morbius, basert på Marvel Comics-vampyren med samme navn. Filmen skulle i utgangspunktet ha Norgespremiere 31. juli, men på grunn av COVID-19 har premieren blitt utsatt til mars 2021.

Selv om manuset sies å være «ferdig», er ingen skuespillere engasjert. Det er uvisst om noen av skuespillerne fra Tron: Legacy kommer tilbake.

Selv om dette er en offisiell bekreftelse fra Disney, har Tron 3 fortsatt ingen tittel, regissør eller premieredato.

Se hvor du kan streame Tron her

Se hvor du kan streame Tron: Legacy her