Al Pacino i Scarface

Den nye Scarface-filmen flytter handlingen til nåtiden

Regissøren av Call Me By Your Name skal lage en nyinnspilling av Scarface (1983), som igjen er en nyinnspilling av Scarface (1932). Den nye versjonen av historien skal være "betimelig", og flytter handlingen til 2020-tallet.

Luca Guadagnino skal regissere den nyeste versjonen av historien om en fattig innvandrer som klatrer oppover mafia-stigen, og ender opp som boss. Guadagnino er mest kjent for Call Me By Your Name, og regisserte i 2018 en spinnvill nyinnspilling av Suspiria, som både var genuint skremmende, og helt kokko.

I Guadagninos versjon skal handlingen flyttes fra Miami til Los Angeles. Den originale filmen Scarface (1932) var løst basert på Al Capones liv, men når vi nå nærmer oss den tredje versjonen av historien, har gangsterhistorien fått sitt helt eget liv.

Mens 1932-versjonen foregår på 20-talllet, foregår 1983-versjonen på åttitallet. I et intervju med bransjeavisa Variety, svarer Guadagnino på et spørsmål om hvorfor han er interesert i å lage en nyinnspilling av Scarface.

- Den første Scarface-filmen, regissert av Howard Hawkes, handlet om forbudstiden. Femti år senere lagde Oliver Stone og Brian De Palma sin versjon, som er veldig annerledes enn Hawkes-filmen. Begge kan stå på hylla som fantastiske skulpturer. Forhåpentligvis vil vår versjon, førti år senere, være enda en verdig refleksjon over en karakter som er et paradigme for vår egen trang til overflødig rikdom og ambisjon. Jeg tror versjonen min kommer til å være veldig betimelig.

Det blir spennende å se på hvilken måte den nye Scarface-filmen kommer til å være "betimelig". Skal den handle om amerikansk immigrasjonspolitikk? Opiat-krisa? Bølgen av ultrakonservativ og nasjonalistisk politikk som brer seg over den vestlige verden?

Scarface-nyinnspillingen har vært planlagt siden 2011, og mange manusforfattere har lagt en hånd på verket. Det nyeste utkastet er skrevet av Joel og Ethan Coen (Fargo), og ifølge Variety er det det manuset som ligger til grunn for Guadagninos film.

Se hvor du kan streame Scarface (1983) her

Se hvor du kan streame Scarface (1932) her