Tom Cruise i Mission: Impossible - Fallout

Ville sprenge en 100 år gammel bro i Mission: Impossible 7 – ble stoppet

Den siste uka har det gått et rykte om at filmskaperne bak Mission: Impossible 7 prøvde å sprenge en polsk bro i lufta. Det har én polakk satt en stopper for – men regissøren nekter for at broen var funksjonell eller verneverdig.

Produserende skuespiller Tom Cruise og regissør/manusforfatter Christopher McQuarrie har helsprø planer for Mission: Impossible 7 og Mission: Impossible 8, to spinnville actionfilmer de spiller inn samtidig.

Verken alderdom, koronaviruset, skuespiller-forfall eller Erna Solberg kan stoppe de ambisiøse planene til duoen. Nå har derimot en polsk byråkrat satt kjepper i hjulene for en vill actionsekvens i Mission: Impossible 7.

Les også: "Mission: Impossible 7" setter 200 nordmenn i arbeid

Tom Cruise i Mission Impossible

Ville sprenge bro i lufta

Et rykte har florert på internett om at filmskaperne ønsket å sprenge en verneverdig polsk bro i lufta i den neste Mission: Impossible-filmen. Christopher McQuarrie nekter for at produksjonen skulle ødelegge verneverdig infrastruktur for å lage underholdende action, og har skrevet et LANGT innlegg på nettsidene til filmmagasinet Empire, der har forteller sin side av historien.

McQuarrie begynner med å forklare at han synes det er viktig å uttale seg om saken, så han ikke blir kjent som en uansvarlig filmskaper som ødelegger viktig kulturarv for moro skyld. "Det var aldri en plan om å sprenge et 111 år gammelt fredet monument," skriver regissøren.

- Mission: Impossible er kjent som en franchise som gjør så mye som menneskelig mulig uten å benytte digitale effekter, noe som lar oss skape øyeblikk som publikum aldri har sett før. Helt i starten av filmens forproduksjon hadde vi et konsept for en sekvens som involverer en bro over en vannmasse, ideelt sett en som kan bli (SPOILER ALERT) delvis ødelagt. Mens vi tvilte på at noe slikt ville være mulig, ble det iverksatt et bredt søk i tilfell at et land hvor som helst i verden kan ha en bro som de trenger å bli kvitt.

Les også: Mission: Impossible får karanteneunntak – gjenopptar innspillingen

Cruise, McQuarrie og gjengen fikk napp i en by i Polen, der en gammel jernbanebro skulle rives fordi den var uforsvarlig bygget. Broen var ikke vernet, og den sto over en menneskeskapt innsjø. Dette gjorde det mulig for filmskaperne å beskytte omgivelsene ytterligere. Polakkene var fornøyde, filmteamet var fornøyd, og alle var venner.

- Mission: Impossible skulle få sprenge en del av en bro. I underholdningens navn? Absolutt. Og til fordel for den polske filmindustrien, den lokale økonomien og med den største omsorg for omgivelsene.

Men ikke alle var glade. Én person, som McQuarrie ikke navngir, prøvde å benytte seg av denne muligheten til å få en kul, høytlønnet jobb på Mission: Impossible 7. Filmskaperne mente ikke at vedkommende var kvalifisert til å ta på seg denne jobben. Derfor gikk den mystiske polske personen ut på sosiale medier, og lanserte ryktet om at filmskaperne ville ødelegge et viktig stykke kulturarv.

- De prøvde til og med å få den fordømte, utrygge og ubrukelige broen erklært verneverdig i håp om å forhindre at den noen gang ble fjernet og gjenoppbygd (noe som, sånn vi forstår det, vil være til skade for områdets økonomiske behov).

Les også: Denne Mission: Impossible-stjerna vil gjerne joine Tom Cruise i verdensrommet

Tom Cruise i Mission Impossible: Fallout

Etterlyser falleferdig bro

Per nå er altså Mission: Impossible 7-gjengen tilbake der de startet – på utkikk etter en bro, hvor som helst i verden, over en innsjø, en elv eller et hav, som skal rives. McQuarrie avslutter innlegget sitt med å forteller at de gjerne kvitter seg med fordømte broer, hvor som helst i verden. Les hele innlegget hos Empire Magazine.

Kulturminister Abid Raja har allerede foreslått at Tom Cruise kan ta seg en tur til Bergen i Mission: Impossible 8. Kanskje har han hete tips til infrastruktur som Cruise kan sprenge i lufta?

Watchlist Mission: Impossible 7 her

Watchlist Mission: Impossible 7 her