Dianas bryllup Pål Sverre Hagen og Marie Blokhus i Dianas bryllup

Romantikk, sex og sjalusi – 5 nye filmer på kino denne uka

Denne uka er det premiere på 5 spennende nye filmer. Kjøp billetter nå!

Dianas bryllup

Dianas bryllup

Marie Blokhus og Pål Sverre Hagen spiller hovedrollene i den norske komedien Dianas bryllup, med en handling som spenner seg over 30 år! Filmen er en høylytt hyllest til de som hiver seg hodeløst inn i kjærligheten. Om to som aldri slutter å elske hverandre, selv om de i perioder ikke tåler trynet på hverandre.

Det er 29. juli 1981. Lady Diana Spencer går ned kirkegulvet sammen med Prins Charles i ærverdige St. Pauls katedral i London. Samme dag står også et annet bryllup, i kantina til Borregaard Industrier. Der er det bryllupsfest for det nygifte paret Liv og Terje. I barnevogna ligger deres nyfødte datter Diana, som skal se mye rart i årene som kommer. Regissør og manusforfatter Charlotte Blom har tidligere laget filmen Staying Alive.

Dianas bryllup er en Kinoklubb-film, og medlemmer av Kinoklubb Norge kan se den på kino til halv pris. Kinoklubb-filmen The Personal History of David Copperfield går på kino nå, og utover høsten kan medlemmer se filmer som Summerland, Gledelig jul og Den største forbrytelsen.

Les mer, watchlist og kjøp billetter her!

After We Collided

After We Collided

After We Collided er den etterlengtede oppfølgeren til Jenny Gages romantiske drama After (2019). Filmene er basert på den amerikanske forfatteren Anna Todds bestselgende bokserie, som opprinnelig oppstod som fanfiction om One Direction-stjerna Harry Styles.

Klarer Tessa og den mystiske Hardin å håndtere følelsene for hverandre? Vil Hardin klare å vinne tilbake Tessas tillit? Josephine Langford og Hero Fiennes Tiffin er tilbake i hovedrollene i denne brennhete romantiske filmen.

Les mer, watchlist og kjøp billetter her!

Proxima

Proxima Proxima 1

Sarah er en astronaut som trener til et års langt oppdrag på Den internasjonale romstasjonen. Hun er den eneste kvinnen i treningsprogrammet. I det siste oppdraget før ferden til mars, er det mye som står på spill - ikke minst privat. Sarah går gjennom enorme fysiske påkjenninger, men kanskje enda mer psykisk når hun er adskilt fra datteren og må dra på en jobbreise hun kanskje aldri kommer tilbake fra.

Eva Green spiller hovedrollen som Astronauten Sarah Loreau i det Screen Daily kaller hennes beste skuespillerprestasjon noensinne. Proxima er spilt inn på location i de samme fasilitetene ekte astronauter trener i.

Les mer, watchlist og kjøp billetter her!

Alva og Regnbuedragen

Alva og Regnbuedragen Alva filmweb 05.png

To gode venner småkrangler litt om nødvendige reparasjoner ved mølla i det en liten babydrage plutselig dukker opp. De blir ikke enige om de skal beholde den eller ikke, men det blir avgjort at de må dra til feen, da hun vet hvor de skal dra for hjelp.

Dette blir starten på en spennende og farefull reise mot fjellet der regnbuedragene bor, med opplevelser som står i kø underveis. Noen får et ublidt møte med gamle kjente og noen får nye venner. De er likevel aldri alene. En ond trollmann er stadig på jakt etter dem, og feen de er sammen med er helt uten magi. Hvordan kan de stoppe trollmannen og hjelperne hans?

Les mer, watchlist og kjøp billetter her!

Blodsbånd

Blodsbånd Pressebilde BLODSBÅND.jpg

En intenst, kritikerrost thriller om fellesskapets destruktive makt.

Når moren til Ida dør i en bilulykke, blir den 17 år gamle jenta plassert hos sin tante Bodil og hennes voksne fettere, som bor sammen i en liten by i Danmark. Ida har ikke sett sin mors side av familien på mange år, men hun blir tatt inn i varmen og tilpasser seg den nye hverdagen. Det viser seg at familien driver en kriminell virksomhet, hvor Bodil er den nådeløse sjefen. Det blir stadig vanskeligere for Ida å skille vold og manipulasjon fra kjærlighet og omsorg. Snart forstår Ida hva det var hennes mor flyktet fra.

Sidse Babett Knudsen er briljant og skremmende som familieoverhodet Bodil, og filmen har fått fantastiske anmeldelser i hjemlandet, og på filmfestivalen i Berlin.

Les mer, watchlist og kjøp billetter her!

Neste uke…

…kan du se den spennende norske dokumentaren Kunstneren og tyven, Christian Petzolds Undine, familiefilmen Romys salong og The Wretched, skrekkfilmen som slo kinorekorder i USA denne sommeren!