Gledelig jul

Gledelig jul-trailer: Vi trenger ikke Grevinnen og hovmesteren lenger

Gledelig jul er en stjernespekket julekomedie med Anne Marit Jacobsen, Otto Jespersen, Tarjei Sandvik Moe, Iben Akerlie, Ellen Dorrit Petersen, Ingar Helge Gimle, Linn Skåber, Bjørn Eidsvåg, Hege Schøyen og Marie Blokhus. Blant annet. Se traileren over!

Vi nordmenn er glade i faste juletradisjoner. Hver jul ser vi Donald Duck og vennene hans, Tre nøtter til Askepott, Grevinnen og hovmesteren og kanskje Love Actually eller The Holiday. Etter å ha sett traileren til årets største julefilm, Gledelig jul, aner vi at filmen kanskje kan danke en av de andre filmene fra pallen.

Norges beste skuespiller Anne Marit Jacobsen spiller sin aller første hovedrolle på film i komedien Gledelig jul, skrevet av Erlend Loe og regissert av Henrik Martin Dahlsbakken (En affære).

Den kommende filmen byr på humor, varme og julelåter vi alle har et nært forhold til, i tillegg til nye sanger av Bendik Brænne, Emilie Nicolas og Bjørn Eidsvåg.

- Koronapandemien har tatt fra oss påsken, 17. mai og sommerferien. Den skal ikke få ødelegge julen også, sier produsent John Einar Hagen i en pressemelding.

Gledelig jul er ikke den eneste norske julefilmen i år – vi kan også glede oss til familiefilmene Dragevokterens jul, Brillebjørn feirer jul og Jul på KuToppen!

Annemor og Frank gleder seg over at barn og barnebarn skal feire jul hjemme på gården for første gang på ti år, men det går ikke helt etter planen. Datteren Tessa har byttet ut samboeren Emma med en slesk, svensk fitness-trener, mens sønnen Samuel er på randen av en skilsmisse på grunn av en glutenallergisk hund. Barnebarnet Petter prøver å fri til skolens vakreste jente på hebraisk og naboen Nils er døden nær.

Det må manøvreres mellom små og store katastrofer for å holde familien samlet, men akkurat idet juleroen senker seg kommer en gammel hemmelighet til overflaten.
Blir dette familiens siste jul sammen?

Allerede 30. oktober kan du se Gledelig jul på din nærmeste kino. Watchlist filmen her!