Honest Thief Honest-Thief-4.png

5 knallsterke filmer som har kinopremiere denne uka

Høsten verste skrekk, Liam Neeson, tortur og henrettelse av homofile, sorg og nydelig animasjon! Kom deg på kino denne uka!

Relic

Bella Heathcote i Relic

Høstens kanskje skumleste skrekkfilm følger Kay (Emily Mortimer) og datteren Sam (Bella Heathcote) til et creepy, gammelt hus på landet, hvor Kays mor Edna (Robin Nevin) bor alene.

Edna har forsvunnet på mystisk vis, men dukker så opp flere dager senere - dekket av jord og møkk, som om hun har vandret rundt i skogen. Hun insisterer på at en eller annet form for ånd har inntatt huset, noe Kay og Sam umiddelbart avslår som tøv. Samtidig begynner ubehagelige ting å skje rundt dem...

Les mer og kjøp billetter her!

Honest Thief

Honest Thief Honest-Thief-1.png

Liam Neeson er tilbake der vi liker han best: I saftig hevn-action! Denne gangen spiller han bankraneren Tom, som forsøker å legge sin kriminelle fortid på hylla. Han har forelsket seg og vil starte på nytt som en ærlig mann med et lovlydig liv.

Men når han innser at FBI er mer korrupte enn ham blir det en hard kamp for å renvaske navnet sitt. Når han havner i klinsj med to korrupte politimenn (Anthony Ramos og Jai Courtney), innser han at han må gjenoppta sine voldelige bedrifter - dersom han vil beholde livet.

Les mer og kjøp billetter her!

Livet etter døden

Livet etter døden #2.jpg

Livet etter døden er en varm og morsom film om sorg, hvor ulikt vi sørger og i ulik takt.

Far og sønn kommer fra sykehuset i Helsingfors der deres kone og mamma Leila akkurat har dødd. Faren har sørget ferdig allerede under Leilas sykdomstid, og vil helst få begravelsen kjapt unnagjort. Når telefonen begynner å ringe og blomsterkransene velter inn, blir han irritert. Hvem er alle disse menneskene som vil ta del i sorgen? Hvorfor er det så vanskelig å forstå at han og sønnen vil holde begravelsen i stillhet?

Les mer og kjøp billetter her!

Welcome to Chechnya

Welcome to Chechnya Welcome to Chechnya av David France

Denne nye dokumentarfilmen gir rt rystende innblikk i Tsjetsjenias krig mot homofili. Siden 2017 har den russiske republikken anholdt, torturert og henrettet mennesker med LHBT-legning.

Russiske myndigheter gjør ingenting, og det internasjonale samfunnet er frustrerende stille. Dermed er det opp til vanlige borgere å forhindre disse grove menneskerettighetsovergrepene, og i denne nervepirrende filmen følger vi en gruppe aktivister som setter sine egne liv på spill for å redde homofile ut av Tsjetsjenia.

Les mer og kjøp billetter her!

Wolfwalkers

Wolfwalkers Wolfwalkers_Photo_0103.jpg

Sammen med faren drar den unge jegeren Robyn til Irland for å jage bort en ulveflokk. Men alt skal endre seg når hun møter Mebh, en vilter jente som bor i skogen. Det viser seg nemlig at hun kommer fra et sagnomsust folk som er mennesker om dagen og ulver om natten.

Filmen har begrenset kinolansering i Norge fra 30. oktober, før den lanseres på Apple TV+ 11. desember.

Les mer og kjøp billetter her!

Neste uke…

…ringes julen inn med de norske julefilmene Gledelig jul og Jul på KuToppen. I tillegg kan du se den fantastiske sci-fi-komedien Palm Springs, og dokumentaren Greta om Greta Thunberg.