Max Irons og Saoirse Ronan i The Host

Mener sexscener er MYE enklere enn kyssescener

Er det verre å kysse på ekte enn å late som man har sex?

Saoirse Ronan er bare 26 år gammel, men hun har vært anerkjent som av verdens beste skuespillere helt siden hun ble Oscar-nominert for første gang i 2008, for sin rolle i Atonement. Hun har blitt nominert ytterligere tre ganger siden den gang, og til våren er det Oscar-sesong igjen.

Ronan blir snart aktuell med filmen Ammonite, der hun spiller kjæresten til paleontologen Mary Anning, som spilles av Kate Winslet.

Filmen har visstnok minst én het sexscene, og den er på ingen måte hennes første. Scenen hennes med Timotheé Chalamet som fuckboy i Lady Bird er spesielt minneverdig, og nylig spurte underholdningsmagasinet Entertainment Weekly Ronan hvordan det føles å filme sexscener:

- Jeg er veldig heldig, for jeg har aldri har følt meg nervøs når jeg skal gjøre sexscener. For meg er de helt tekniske. Det er ikke som en kyssescene, der du faktisk kysser noen. Det er rent teknisk og koreografert. Jeg har bare sett på det sånn, og jeg tror nok det er en god måte å gjøre det på.

Les også: I disse filmene har skuespillerne faktisk sex

Emory Cohen og Saoirse Ronan i Brooklyn

Det høres kanskje ikke åpenbart ut, men Ronan har rett – sexscener er juks og fanteri, men kyssescener går det ikke an å feike. Hun forteller at sexscenene i Ammonite ble spilt inn på bursdagen hennes, og at hun og Winslet koreograferte dem helt selv.

Skuespilleren har tidligere røpet at hennes aller første kyss fant sted foran kamera – da hun var elleve år gammel. Hun beskrev situasjonen i et intervju med France24 i 2018:

- Regissøren sa "Nå skal dere kysse." Jeg sa "OK, hvor lenge vil du at kysset skal vare?" Hun sa "Noen få sekunder..." og jeg svarte "Nei, nei, la oss være spesifikke. Hvor mange sekunder?" Så jeg kysset en gutt i nøyaktig tre sekunder i hver tagning.

Les også: 11 sexscener som byr på noe utenom det vanlige

Saoirse Ronan og Caleb Landry Jones i Byzantium

Du kan se Saoirse Ronan kysse og/eller gjennomføre koreograferte sexscener i I Could Never Be Your Woman, The Host, On Chesil Beach, Mary Queen of Scots, Brooklyn og Lady Bird.

Ammonite har planlagt Norgespremiere 12. mars 2021. Watchlist filmen her!