Skrik

Skrik 5 er ferdig innspilt – og har fått en ny tittel

Men vi har fortsatt god tid til å diskutere hvem som befinner seg bak maska…

Skrik er en fantastisk skrekkfilm, som blander nittitallsironi og metahumor med ekte grøss og mysterier. Filmen fikk tre oppfølgere, og i alle de fire filmene fulgte vi Neve Campbell, David Arquette og Courteney Cox, som henholdvis hovedpersonen Sidney Prescott, politimannen Dewey Riley og journalisten Gale Weathers.

Alle de tre stjernene kommer tilbake i en ny oppfølger, samtidig som filmen skal følge en ny gjeng med unge, vakre, potensielt svært dødelige mennesker. Filmen har lenge gått under tittelen "Skrik 5", men denne uka annonserte produsenten en helt ny tittel. Eller, helt ny er den ikke…

Courteney Cox som Gale Weathers-Riley i Skrik 4/Scream 4

"Ny" tittel

Kevin Williamson, som skrev den første, andre og fjerde filmen i serien, er produsent for den femte filmen. Han tok turen til Twitter for å annonsere at innspillingen er ferdig, og at filmen nå heter "Scream".

Det er litt skuffende at denne filmen, som tydelig er en oppfølger til de fire forestående filmene, nå skal hete akkurat det samme som den første filmen i serien. Skrik-filmene er kjent for utstrakt bruk av metahumor og referanser til andre filmer i sjangeren, så det er alltids mulig at filmen skal gå løs på "reboot"-trenden, og at tittelen derfor er en referanse til filmer som Halloween (2018).

Innlegget avslører også enda en ny vending: I tillegg til Campbell, Arquette og Cox, skal Marley Shelton dukke opp i den femte filmen. Hun spilte Deweys nestkommanderende judy Hicks i Skrik 4.

Blant de "nye" ansiktene i Scream finner du Jack Quaid (The Hunger Games), Jenna Ortega (You), Kyla Gallner (American Sniper), Dylan Minnette (13 gode grunner) og Mikey Madison (Once Upon a Time… in Hollywood).

Nytt regi-team etter #metoo-kollaps

Etter at The Weinstein Company kollapset i kjølvannet av #metoo-avsløringer har rettighetene til Skrik-filmene endt opp hos et nytt produksjonsselskap, Spyglass Media Group. Det er de som står bak den femte filmen, som altså heter Scream, til tross for at filmen ikke er en nyinnspilling, men en oppfølger til de fire forrige filmene.

Wes Craven – som regisserte de fire originale Skrik-filmene – døde i 2015. Regissørene for nye Scream er Matt Bettinelli-Olpin og Tyler Gillet, som står bak den rå skrekkthrilleren Ready or Not.

Se hvor du kan streame Skrik her

Se hvor du kan streame Skrik 2 her

Se hvor du kan streame Skrik 3 her

Se hvor du kan streame Skrik 4 her

Se hvor du kan streame Skrik-serien her

Se hvor du kan streame Ready or Not her

Scream har planlagt kinopremiere 14. januar 2022.