Den største forbrytelsen

Disse filmene har kinopremiere 1. juledag

Denne jula kan du se en norsk storfilm om andre verdenskrig, eventyr på Nordpolen, Pinocchio, adopsjon, Bergen, byrådsvalg og et mesterverk fra regissøren av Parasitt!

Den største forbrytelsen

Den største forbrytelsen

Etter ordre fra den tyske okkupasjonsmakten ble en storstilt politiaksjon igangsatt over hele landet i 1942. I Oslo var flere hundre politimenn involvert i å arrestere og deportere jødiske kvinner, menn, barn og eldre.

Denne filmen, som tar utgangspunkt i Marte Michelets bok med samme navn, forteller historien om Holocaust i Norge gjennom storfamilien Braude, mellom 1939 og desember 1942. Arbeiderfamilien fra Grünerløkka levde helt vanlige liv fram til okkupasjonen, og regissør Eirik Svensson (Harajuku, Natt til 17.) fanger desperasjonen, frykten og øyeblikkene med hverdag.

Kjøp billetter til filmen her

Den største forbrytelsen er en Kinoklubb-film, og medlemmer av Kinoklubb Norge kan se den på kino til halv pris. Den norske komedien Gledelig jul går også på kino nå, og medlemmer kan også se den til halv pris!

Les mer, og meld deg inn, på kinoklubb.no!

Operasjon Nordpolen - Svippen på eventyr

Operasjon nordpolen

Den arktiske reven Svippen tilbringer dagene sine med å sortere post for det arktiske postkontoret. Imidlertid lengter han i all hemmelighet etter å bli en Top Dog, en av selskapets verdsatte husky-kurerer.

Når en uvanlig pakke dukker opp, bestemmer Svippen seg for å stjele en slede og levere pakken til sin mystiske destinasjon for å bevise sin dyktighet. Underveis snubler han uforvarende over et uhyggelig komplott som den utspekulerte Otto Von Walrus står bak. Det er opp til Svippen og hans skrullete gjeng med kompanjonger å sette en stopper for Ottos planer en gang for alle.

Kjøp billetter til filmen her

Pinocchio

Pinocchio PINOCCHIO_TRAMONTO_PH_PARRONI.JPG

En trofast adapsjon av den berømte historien om tredukken som blir levendegjort av den ensomme treskjæreren Geppetto, spilt av Roberto Benigni. Et fantastisk eventyr svært forskjellig fra Disney-versjonen!

Som alle barn er Pinocchio nysgjerrig på verden og lærer ved prøve og feile. Han er besatt av et barns iboende mot, og blir den han er ment å være. Regissør Matteo Garrone (Gomorra) gir Pinocchios verden en visjonær dimensjon som, i likhet med boka, er både ekte og eventyrlig. Et fantastisk eventyr for hele familien!

Kjøp billetter til filmen her

I trygge hender

I trygge hender

Forskjellige skjebner møtes i dette intelligente, sosialrealistisk drama om det franske adopsjonssystemet, som vant Andreasprisen på Den Norske Filmfestivalen i Haugesund.

Nyfødte Theos usikre fremtid ligger i myndighetenes hender, da den unge moren velger å adoptere ham bort like etter fødsel. Samtidig har den ufrivillige barnløse Alice kjempet i ti år for å bli mor og øyner håp om å bli Theos adoptivmor. Men da den biologiske moren ombestemmer seg, er det ikke kun Theos skjebne som er på spill.

Kjøp billetter til filmen her

Maryam

Maryam THE_PERFECT_CANDIDATE_Still1_©Razor_Film_Al Mansour´s_Establishment_for Audiovisual_Media.tif.tif

Den nyeste filmen til Haifaa al-Mansour, regissøren av den banebrytende Den grønne sykkelen, fokuserer på den kvinnelige legen Maryam fra Saudi-Arabia, som utfordrer systemet ved å stille som kandidat til byrådet. Målet er å få makt til å fikse den ødelagte veien til klinikken der hun jobber, noe myndighetene har oversett i lang tid.

Til tross for at hun motarbeides fra flere kanter vekker den første kvinnelige kandidaten mer og mer interesse, og reisen Maryam går gjennom ved hjelp av sine søstre tegner et positivt bilde av rollen kvinner kan spille i det saudiarabiske samfunnet. Et oppløftende familiedrama som gir et sterkt håp om en bedre fremtid!

Kjøp billetter til filmen her

Bergen – i all beskjedenhet

Bergen – i all beskjedenhet

Bergen – i all beskjedenhet er en humoristisk, selvironisk og rørende dokumentarfilm som utforsker byens sjel og hjerte.

Regnet, humoren, lidenskapen, kranglene, katastrofene, kompleksene, festene og ekstravagansen er noen av ingrediensene i denne kjærlighetserklæringen til Bergen. Historiene fortelles av kjente og ukjente stemmer fra byen, og filmen er basert på et skattkammer av unik arkivfilm og bergensmusikk fra mer enn hundre år.

Kjøp billetter til filmen her

Memories of Murder

Memories of Murder MOM_STI-33.jpg

Nå kan du endelig se dette originale mesterverket fra Oscar-vinner Bong Joon-ho, regissøren av Parasitt, på kino!

Året er 1986. Et lite lokalsamfunn rystes av flere drap. En lokal politimann og en etterforsker fra storbyen blir satt til å etterforske saken. De må ty til desperate og til tider brutale midler. Ryktene om at det kan være en seriemorder sprer seg og et intenst mediefokus gjør ikke saken lettere.

Filmen er basert på den sanne historien om Sør-Koreas første seriemorder. Memories of Murder regnes i dag som en moderne klassiker og trekkes ofte fram som en av de beste koreanske filmene noensinne laget.

Kjøp billetter til filmen her