Rosa Salazar i Alita: Battle Angel

Får vi se en oppfølger til Alita: Battle Angel? Regissøren sier det er "fullt mulig"

Den spinnville sci-fi-filmen fra 2019 la opp til en oppfølger. Får vi se mer til robotjenta med enorme øyne?

Filmen Alita: Battle Angel fra 2019 handler om roboten Alita (Rosa Salazar), som våkner i en fremmed verden uten å huske hvem hun er. Hun blir tatt hånd om avIdo (Chrisoph Waltz), en empatisk lege som serat et sted inne i den forlatte cyborgen er hjertet og sjelen til en ung kvinne med en ekstraordinær fortid.

Men det er kun når de onde og korrupte maktene som styrer byen kommer etter Alitaat hun oppdager et hint til hennes fortid - hun har unike krefter som de som står med makten vil gjøre alt for å kunne kontrollere.

Rosa Salazar i Alita: Battle Angel

Filmen fikk jevnt over greie anmeldelser, og tjente 405 millioner dollar på kino. Det er et imponerende tall, men fortsatt ikke nok til at kinolanseringen gikk i "overskudd" for distributøren, 20th Century Fox. Siden den gang har selskapet blitt kjøpt opp av Disney, og vi har ikke hørt noe mer om en potensiell oppfølger, til tross for at entusiastiske fans – som kaller seg selv "the Alita Army" – driver en kampanje for å sette i gang en oppfølger.

Alita: Battle Angel bygde på mangaen "Battle Angel Alita", og var hjertebarnet til produsent James Cameron, som selv har regissert filmer som Avatar og Titanic. Cameron jobbet med filmen i 19 år, og hadde egentlig tenkt å regissere den selv, før arbeidet med Avatar-oppfølgerne gjorde det umulig.

Regijobben endte opp i fanget til Robert Rodriguez, som tidligere var kjent for voldsfilmer som Sin City og Desperado, og barnefilmer som Småspioner.

Rodriguez lager de fleste av sine filmer i sitt eget studio i Texas, der han er fotograf, komponist, klipper og regissør, men Alita: Battle Angel ga han muligheten til å prøve seg på Hollywood-film i giga-mega-skala.

Siden den gang har Rodriguez blant annet regissert episoden av Star Wars-serien The Mandalorian som introduserer oss for en godt voksen Boba Fett, og han skal være produsent og regissør for den kommende serien The Book of Boba Fett på Disney+. Les mer om den her!

Sammen er vi supre/We Can Be Heroes

I tillegg har han laget barnesuperheltfilmen Sammen er vi supre, en slags oppfølger til hans egen film The Adventures of Sharkboy and Lavagirl. Sammen er vi supre har blitt Netflix' største familiesuksess på lenge, og en oppfølger er på vei.

Likevel vil Rogriguez gjerne tilbake til Iron City og Alita-universet. I et intervju med Forbes sier Rodriguez at det fortsatt er fullt mulig å lage Alita 2, i kjølvannet av Disneys oppkjøp av Fox.

- Disney kjøpte Fox, og de har Disney +, så det er verdt å ta samtalen. Jeg vet at andre mennesker gjerne vil se en ny film, og jeg vil gjerne lage en til.

Jeg intervjuet regissøren og skuespillerne fra Alita: Battle Angel da filmen hadde kinopremiere i 2019, og Christoph Waltz beklaget inderlig etter intervjuet vårt. Sjekk ut videoen her:

Se hvor du kan streame Alita: Battle Angel her