Ben Affleck, Batman
Foto: Rob Gray/NTB (Affleck t.h), Rob Gray/NTB (Affleck t.h)

Ben Affleck nekter å regissere for "nye" DC Studios: - Absolutt ikke

Publisert:

Vel, den beskjeden kunne ikke vært tydeligere...

Annonse

Helt siden Peter Safran og James Gunn overtok ledelsen av DC Studios senhøsten 2022, har ryktene gått om at Ben Affleck muligens skulle regissere en av superheltfilmene i duoens o'store mesterplan. I et ferskt portrettintervju med The Hollywood Reporter, er den tidligere "Batman"-skuespilleren derimot klokkeklar i talen; han vil overhodet ikke ha noe med Gunn og Safrans filmer å gjøre.

- Jeg ville ikke regissert noe for (James) Gunns DC. Absolutt ikke. Jeg har ingenting mot James Gunn. Hyggelig fyr, sikker på at han kommer til å gjøre en god jobb. Jeg ville bare ikke ha gått inn å regissert på måten de gjør det på. Jeg er ikke interessert i det.

50-åringen forklarer at han tidligere, etter å ha spilt Lynvingen i "Batman V Superman: Dawn of Justice", var interessert i å regissere en ny Batman-film, men at erfaringen fra "Justice League" fikk ham til å ombestemme seg.

- Den fikk meg til å tenke: "Jeg er ute. Jeg vil aldri gjøre noe av dette igjen. Jeg er ikke egnet. Det var den verste opplevelsen jeg noen gang har sett i en bransje som er full av drittopplevelser".

Annonse

- Du kan holde et seminar om alle årsakene til at det ikke var måten å gjøre det på. Rangert fra produksjon til dårlige beslutninger, til forferdelige personlige tragedier, og det endte bare med den verste monstrøse smaken i munnen min.

Les også: Endelig! Her er DC Studios' mesterplan for å bekjempe Marvel

Zack Snyder regisserer Justice League

DÅRLIGE MINNER: Ben Affleck, Gal Gadot og Zack Snyder under innspillingen av "Justice League".

Jepp, vi har fremdeles "Justice League"-kaoset friskt i minne, vi også.

Tragisk nok, trakk filmens opprinnelige regissør, Zack Snyder, seg fra post-produksjonen da datteren hans døde. Warner Bros. besluttet dermed å hyre inn Joss Whedon til å overta roret, og resultatet (2017) falt verken i god jord hos anmeldere eller publikum. Fansen begynte å spekulere i hvordan Snyders originale idé ville ha utspilt seg, og Warner Bros. gikk til slutt med på å gi regissøren de nødvendige midlene for å fullføre filmen - med alt det innebar,rott fra visuelle effekter til nye lydopptak med skuespillerne. Den alternative "Justice League"-versjonen, "The Snyder Cut", ble lansert på HBO Max i 2021 til betydelig bedre mottakelse enn "originalen" (71 % vs 39% på Rotten Tomatoes).

Til tross for at Affleck er ferdig som Batman-regissør, har du mulighet til å se ham (en siste gang?) som karakteren i kommende "The Flash" med Ezra Miller i hovedrollen. Der gjør han nemlig en kort cameo, som han i intervjuet beskriver som en opptur.

Annonse

- Endelig fant jeg ut hvordan jeg skal spille den karakteren, og jeg naila det i "The Flash". I de fem minuttene jeg er med, er det skikkelig bra.

"The Flash" skal etter planen lanseres på norske kinoer 23. juni.

Ben Affleck er forøvrig snart kinoaktuell i dramakomedien "Air", der han spiller mot blant andre Matt Damon, Jason Bateman og Viola Davis. Les mer om filmen, som har norgespremiere 5. april, her!

Annonse