Vaiana

Disney bekrefter: "Vaiana 2" er på vei

Filmweb
Publisert:

Her er den første sniktitten på oppfølgeren, som kommer på kino allerede i år.

Annonse

Animasjonssuksessen "Vaiana" fra 2017 får en oppfølger, og den skal lanseres på amerikanske kinoer allerede 27. november i år. Det bekrefter Disney-sjefen Bob Iger, ifølge Variety.

- "Vaiana" er fremdeles en utrolig populær franchise, sa Iger i en offentlig uttalelse.

- Vi kan ikke vente med å gi dere mer av Vaiana og Maui når "Vaiana 2" kommer på kino i november.

Les også: "Frost 3": Dette vet vi om Disneys etterlengtede oppfølger

Vaiana 2
EVENTYRET FORTSETTER: Første titt på "Vaiana 2"., Foto: Disney

"Vaiana"-fortsettelsen var opprinnelig utviklet som en TV-serie, men da Iger fikk se resultatet ble han så imponert at den i stedet endte opp som en kinofilm.

Ifølge Disney vil "Vaiana 2" ta publikum med på en "storslagen ny reise med Vaiana, Maui og et helt nytt mannskap av usannsynlige sjøfarere. Etter å ha mottatt et uventet kall fra sine forfedre, må Vaiana begi seg ut på det fjerne havet i Oseania og inn i farlige, tapte farvann for et eventyr ulikt alt hun noensinne har opplevd tidligere."

Variety skriver at oppfølgeren er regissert av Dave Derrick Jr., og at musikken er komponert av Abigail Barlow og Emily Bear, i tillegg til Opetaia Foa'i og Mark Mancina, som også arbeidet med originalen. Lin-Manuel Miranda, som skrev klisterlåtene "Hvor langt jeg må" og "Det var så lite", skal dessverre ikke være involvert i fortsettelsen.

Med sin gripende historie, fengende musikk og fantastiske animasjon, ble "Vaiana" en enorm suksess på kino - og kapret hjerter verden over. Filmen spilte inn mer enn 680.000 dollar på verdensbasis, og ble i 2023 streamet mer enn én milliard timer på strømmetjenesten Disney+.

Annonse

Se teaseren for "Vaiana 2", som hittil ikke har fått norsk premieredato, øverst i artikkelen!

Annonse