Frost 2

"Frost 3": Dette vet vi om Disneys etterlengtede oppfølger!

Filmweb
Publisert:

Klar for nok en magisk og frossen eventyrreise?

Annonse

"Frost" (2013) og oppfølgeren "Frost 2" (2019) tar oss med til kongeriket Arendelle, hvor vi følger de modige søstrene Elsa og Anna. Med elementer av magi, vennskap, og selvoppdagelse, utforsker filmene det sterke båndet mellom søstrene og deres reise for å forstå og kontrollere Elsas iskalde krefter.

Filmene har bergtatt både små og store prinsesse- og prinsehjerter, og er blant historiens mest innbringende animasjonstitler noensinne. Vi snakker rundt 27 milliarder norske kroner til sammen her, så at Disney velger å spinne videre på universet kom ikke akkurat som en bombe.

Jepp, "Frost 3" er underveis - og i likhet med dere gleder vi oss skikkelig til fortsettelsen. Derfor har vi samlet alt vi (per dags dato) vet om den kommende filmen, og oppdaterer saken fortløpende.

Annonse

Når har "Frost 3" premiere?

I februar 2023 annonserte Disney-sjefen Bob Iger at vi skal tilbake til Arendelles iskalde kongedømme i en tredje "Frost"-film. Så langt har ikke studioet avslørt når filmen skal lanseres, men følger den mønsteret til forgjengerne (som i USA ble sluppet i november, med seks års mellomrom) vil den dukke opp på kino i november 2025 (desember i Norge). På dette tidspunktet ligger det også en "ikke navngitt animasjonsfilm" i Disneys kommende filmoversikt, ifølge Business Insider.

Basert på produksjonstiden til "Frost 2", mener derimot ScreenRant at filmen kan være så langt unna som 2027, så her er det fremdeles litt finger'n i været-stemning.

Annonse

Hvor kan man se "Frost 3"?

Vi kan trygt forsikre om at Elsa, Anna & co nok en gang vil få bred kinodekning over hele landet, sannsynligvis over flere måneder. Etter endt kinoløp, havner filmen på strømmetjenesten Disney+.

Hvem skal regissere "Frost 3"?

Ifølge The Wrap har Jennifer Lee, som regisserte de to første "Frost"-filmene, bekreftet at hun ikke påtar seg rollen en tredje gang. Disney må med andre ord lete etter en ny regissør som kan overta stafettpinnen, selv om Lee fremdeles vil være involvert i den kreative prosessen.

Josh Gad og Idina Menzel 2019
BLIR MED VIDERE: Josh Gad og Idina Menzel., Foto: Joel C Ryan/NTB

Hvem er skuespillerne i "Frost 3"?

Kun to dager etter at Bob Iger slapp "Frost 3"-nyheten, bekreftet Josh Gad at han vil gjenoppta sin rolle som Olaf i oppfølgeren. Det gjorde han i en post på X (tidligere Twitter), der han sa han var "Gira på å dra tilbake... inn i det ukjente".

Idina Menzel blir også med videre på reisen, og skal låne ut stemmen sin til Elsa for tredje gang. Dette røpet hun i et intervju med Billboard, og spøket med at reaksjonen hennes på oppfølgeren var "Kult, jeg kommer til å få betalt regningene mine".

Kristen Bell og Jonathan Groff har så langt ikke bekreftet sine repriser som henholdvis Anna og Kristoff, men skal vi tro ScreenRant er det forventet at begge vil befinne seg på den endelige rollelista. Vi krysser fingrene!

Annonse
Jennifer Lee
IKKE HELT FERDIG: Jennifer Lee gir seg som "Frost"-regissør, men fortsetter som kreativ leder for Disney Animation Studio., Foto: Lee Jin-man/NTB

Hva handler "Frost 3" om?

Så langt er ingen offisiell handling avslørt, men i november kommenterte studioets kreative leder (og tidligere "Frost"-regissør) Jennifer Lee såvidt hva vi har i vente. I et intervju med The Walt Disney Company fortalte hun at "Frost 3"-kortene foreløpig holdes tett til brystet, men at det som produseres er "så episk" at det kanskje må nok en film(!!!) til for fullføre historien. Lee understreket også at filmteamet "jobber hardt" og "er veldig spente på historien" som er under utvikling.

Så der fikk vi jammen et hint om at "Frost 4" også er på vei. Ikke verst.

Annonse

Har "Frost 3" en trailer?

Nei. Prosjektet befinner seg for øyeblikket i såkalt "pre-produksjon", og det er nok enda lenge til en trailer vil se dagens lys. Når den endelig er her, kommer vi absolutt ikke til å LA DEN GÅ ubemerket hen... Følg med!

Annonse