Timothée Chalamet i Dune Part Two
Foto: Warner Bros. Pictures

Timothée snakker ut om den heftigste scena i Dune 2: - En voldelig opplevelse

Filmweb
Publisert:
Sist oppdatert:

Filmskaperne blåste sand i ansiktet til Timothée Chalamet i tre måneder for å skape sandorm-ridingen i Dune: Part Two.

Annonse

Premieredatoen til Dune: Part Two nærmer seg, og i neste uke kan du se den etterlengtede oppfølgeren til Denis Villeneuves (Arrival, Blade Runner: 2049) episke sci-fi-film, som kommer til å sende oss enda dypere inn i Arrakis.

På en pressekonferanse for filmen forteller Villeneuve og Timothée Chalamet om scenen der Paul Atreides rir på en sandorm, som de begge omtaler som den mest kompliserte filmsekvensen de har vært med på.

Josh Brolin, Denis Villeneuve, Florence Pugh, Zendaya, Austin Butler, Timothée Chalamet og Rebecca Ferguson på en pressekonferanse for Dune: Part Two.
Foto: Warner Bros. Pictures

I Frank Herberts roman blir ikke teknikken bak sandorm-riding beskrevet inngående, så filmskaperne måtte selv finne ut hvordan den livsfarlige øvelsen skulle se ut, og for regissøren var det viktig å opprettholde en følelse av virkelighet og fare

- Jeg måtte forestille meg hvordan Paul ville gjøre det og hvordan Paul kunne være god til det. Og å være litt klønete er første gangen. Å finne den likevekten, at det ser nok riktig ut, men at det ser litt farlig ut. Og det tok oss måneder å designe, forske og utvikle det.

Sandorm-sekvensen var en unik utfordring for Chalamet. "Jeg tror det tok rundt tre måneder å spille inn," fortalte skuespilleren.

- Uten å avsløre for mye av det som skjer på kjøkkenet, som Denis sier det, var det sand som blåste i ansiktet, og en industriell rigg, og det var en like voldelig opplevelse som det ser ut som i filmen.

Dune: Part Two kommer på kino 28. februar. Kjøp billetter til filmen her!

Tre sandormer nærmer seg en folkemengde i Dune: Part Two
Foto: Warner Bros. Pictures

Dune var pandemiens største sci-fi-film, og ble en sensasjon på norske kinoer. Den episke filmen dekker bare halvparten av handlingen i den første boka fra Frank Herberts univers med samme navn, og oppfølgeren skal fullføre historien. Deretter håper filmskaperne å gå løs på oppfølgerromanen "Dune Messiah", som kan bli tidenes mørkeste blockbuster.

Zendaya, Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Jason Momoa, Oscar Isaac, Dave Bautista, Josh Brolin, Charlotte Rampling, Javier Bardem og Stellan Skarsgård topper rollelista til den første filmen, og de som overlevde eneren får selskap av Elvis-skuespilleren Austin Butler, Léa Seydoux (No Time to Die), Oscar-nominerte Florence Pugh og legenden Christopher Walken i toeren.

a man walking in the snow

Christopher Walken har rollen som Keiser Shaddam IV. Shaddam er herskeren over hele det kjente universet, som i den første filmen sender Atreides-familien til Arrakis, for at de skal dø. Florence Pugh spiller prinsesse Irulan, keiserens datter, mens Léa Seydoux har rollen som lady Margot, en bene gesserit og en nær venn av keiseren.

Austin Butler er Feyd-Rautha, Baron Harkonnens (Stellan Skarsgård) yngste nevø og den planlagte etterfølgeren på Arrakis-tronen. Etter å ha snakket med Elvis-aksent i tre år, legger Butler om til en svensk-britisk Skarsgård-dialekt i den nye filmen.

Austin Butler med hvit hud og et intenst blikk som Feyd-Rautha i Dune: Part Two
Foto: Warner Bros. Pictures

I tillegg til oppfølger-filmen, kommer det en spin-off-serie på HBO Max senere i år som skal hete Dune: Prophesy. Legg til serien i huskelista di!

Dune: Part Two kommer på kino 28. februar. Kjøp billetter til filmen her!

Annonse