Timothée Chalamet som Paul Atreides i "Dune: Part Two".

De første reaksjonene på "Dune: Part Two": - Forbanna imponerende

Filmweb
Publisert:

Hypen er ekte, skal vi tro amerikanske anmeldere.

Annonse

De aller første reaksjonene på "Dune: Part Two" er endelig inne, og lover sabla godt for oss dødelige, som fremdeles venter på Denis Villeneuves episke fortsettelse av Frank Herberts "Dune".

Amerikanske filmanmeldere kan tilsynelatende ikke få rost oppfølgeren nok, og både skuespillere, kampscener og det visuelle trekkes frem som imponerende. Nei, vent - "Forbanna imponerende". Rett skal være rett.

28. februar sitter vi klare på midtraden i Colosseum 1 (jepp, billettene er allerede bestilt), med urolige føtter og stumpen på kanten av setet (har vi trampet takten til lydsporet siden "Atter en konge", egentlig?). Vi regner med at dere har forhåpninger om det samme, hvis ikke - ta en titt på de første kjærlighetserkl...reaksjonene under.

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Til tross for en lite kinovennlig pandemi, ble "Dune" en enorm suksess tilbake i 2021. I åpningshelgen spilte den inn mer enn noen annen Villeneuve-film, som for en fyr som kan bla opp med "Blade Runner" og "Arrival", sier sitt. Filmen ble også overveldende godt mottatt, og kapret hele ti Oscar-nominasjoner i 2022, blant annet for "Beste film" og "Beste visuelle effekter".

I "Dune: Part Two" skal vi tilbake til planeten Arrakis, og plukke opp tråden der den forrige rundet av. Nå står Paul Atreides (Chalamet) allianse med Fremen-folket, post Harkonnen-klanens ødeleggelse av Atreides-huset, i sentrum for historien - og trailerne har avslørt at Paul inntar en lederrolle for krydderhøsterne. Vi kan, som dere har skjønt, også se frem til storslagne kampscener, og en rekke nye tilskudd på det allerede eksisterende stjernelaget av skuespillere. Woah!

Annonse

Aldersgrensen på "Dune: Part Two" er 12 år, og filmen har norgespremiere 28. februar - billetter finner du her

Annonse