Zendaya ser skeptisk ut blant en mengde frimenn-kjempere i Dune: Part Two.
Foto: Warner Bros. Pictures

Zendaya om Dune-oppfølgeren: - Du blir slått i bakken

Filmweb
Publisert:

Chani tror ikke på Paul på samme måte som alle andre i den etterlengtede oppfølgeren Dune: Part Two

Annonse

Etter at hun nesten bare dukket opp i glimt og visjoner i den første filmen, står Zendayas karakter Chani i sentrum av den premiereklare oppfølgeren Dune: Part Two – og hun går gjennom en hjerteskjærende reise i løpet av spilletiden.

På en pressekonferanse for filmen beskriver skuespilleren Chani som en person med en flamme inne i seg, en lidenskapelig sjel som finner sin styrke gjennom hjertet. "Jeg elsker henne fordi jeg tror hun har en slik… en ild inni seg, og hun er en så lidenskapelig person."

Mens flere av frimennene ser på paul som en messias-figur, bygger Chani en mer personlig tillit til den unge tronarvingen. "Jeg tror det som er interessant er at hun ikke tror på Paul på samme måte som alle andre gjør."

- Det gjør det vanskeligere for henne å åpne seg for å elske, spesielt å elske han. Jeg tror det er den verste formen hun kunne ha forestilt seg. Og så er det veldig vanskelig for henne å forestille seg at det kunne være noe hun kunne tillate, du vet, den smerten han representerer.

Josh Brolin, Denis Villeneuve, Florence Pugh, Zendaya, Austin Butler, Timothée Chalamet og Rebecca Ferguson på en pressekonferanse for Dune: Part Two.
Foto: Warner Bros. Pictures

Mens menneskene rundt henne ser på Paul som en slags gud, oppfatter hun profetiene som overtro eller propaganda. "Så hun tror på personen hun møter, ikke Messias, ikke profetien, men personen," presiserer Zendaya.

På spørsmål om hvilke deler av Dune-universet skuespillerne gleder seg mest til at publikum skal se, ble det stille på pressekonferansen, og moderatoren måtte presse Zendaya til å gi et svar.

- Jeg tror at vi alle er stille, for det er slik man føler seg når man går ut av kinosalen. Du blir bare slått i bakken, og stum.

Dune: Part Two kommer på kino 28. februar. Kjøp billetter til filmen her!

Zendaya ser skeptisk ut blant en mengde frimenn-kjempere i Dune: Part Two.
Foto: Warner Bros. Pictures

Dune var pandemiens største sci-fi-film, og ble en sensasjon på norske kinoer. Den episke filmen dekker bare halvparten av handlingen i den første boka fra Frank Herberts univers med samme navn, og oppfølgeren skal fullføre historien. Deretter håper filmskaperne å gå løs på oppfølgerromanen "Dune Messiah", som kan bli tidenes mørkeste blockbuster.

Zendaya, Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Jason Momoa, Oscar Isaac, Dave Bautista, Josh Brolin, Charlotte Rampling, Javier Bardem og Stellan Skarsgård topper rollelista til den første filmen, og de som overlevde eneren får selskap av Elvis-skuespilleren Austin Butler, Léa Seydoux (No Time to Die), Oscar-nominerte Florence Pugh og legenden Christopher Walken i toeren.

a man and a woman looking at each other
Foto: TIMOTHÉE CHALAMET som Paul Atreides og ZENDAYA som Chani

Christopher Walken har rollen som Keiser Shaddam IV. Shaddam er herskeren over hele det kjente universet, som i den første filmen sender Atreides-familien til Arrakis, for at de skal dø. Florence Pugh spiller prinsesse Irulan, keiserens datter, mens Léa Seydoux har rollen som lady Margot, en bene gesserit og en nær venn av keiseren.

Austin Butler er Feyd-Rautha, Baron Harkonnens (Stellan Skarsgård) yngste nevø og den planlagte etterfølgeren på Arrakis-tronen. Etter å ha snakket med Elvis-aksent i tre år, legger Butler om til en svensk-britisk Skarsgård-dialekt i den nye filmen.

Austin Butler med hvit hud og et intenst blikk som Feyd-Rautha i Dune: Part Two
Foto: Warner Bros. Pictures

I tillegg til oppfølger-filmen, kommer det en spin-off-serie på HBO Max senere i år som skal hete Dune: Prophesy. Legg til serien i huskelista di!

Dune: Part Two kommer på kino 28. februar. Kjøp billetter til filmen her!

Annonse