Anya Taylor Joy i Furiosa

53 nye filmer vi gleder oss til i 2024

Filmweb
Publisert:
Sist oppdatert:

Vi har samlet noen av storfilmene, prestisjefilmene, familiefilmene og skrekkfilmene vi gleder oss aller mest til å se på kino i år!

Annonse

Filmweb har en hendig huskeliste-funksjon! Når du finner en film du har lyst til å se, kan du trykke på den lille bokmerke-knappen ved siden av plakaten! Da lagres filmen eller serien på din profil, så du kan holde lista over alt du har lyst til å se, på alle strømmetjenestene du bruker.

Hvis du huskelister en film, kan vi varsle deg når tittelen endelig har premiere. Noen filmer er ikke tilgjengelige til å huskeliste ennå.

Argylle

Premiere 2. februar

Henry Cavill i Argylle

Den bestselgende spionroman-forfatteren Elly (Bryce Dallas Howard) lever et tilbaketrukket liv, og er på sitt lykkeligste når hun kan tilbringe kvelden hjemme dataen og katten Alfie. Men når plottene i Ellys fiktive bøker - om den hemmelige agenten Argylle (Henry Cavill) og hans oppdrag med å avdekke et globalt spionsyndikat - begynner å speile de skjulte handlingene til en virkelig spionorganisasjon, blir rolige kvelder hjemme fort noe som tilhører fortiden.

Regissør Matthew Vaughn (Kingsman, Kick-Ass) har omtalt den verdensomspennende filmen som "en hyllest til åttitallsfilmer som Die Hard og Dødelig våpen."

Legg til filmen i huskelista di her!

Annonse

Dream Scenario

Premiere 2. februar

a man standing in front of a car with a sign on it
Foto: Ymer Media AS

En svært ordinær universitetslærer (Nicolas Cage) oppnår kjendisstatus når han begynner å dukke opp i folks drømmer. Men når de nattlige opptredenene hans tar en marerittaktig vending er det vanskelig å navigere den nyvunne stjernestatusen.

Dream Scenario er produsert av A24 og skrevet og regissert av norske Kristoffer Borgli (Syk pike).

Legg til filmen i huskelista di her!

Annonse

Perfect Days

Premiere 2. februar

Koji Yakusho et al. sit on a bench
Foto: Arthaus

Til tonene av Lou Reeds "Perfect Day" møter vi Hirayama, som lever av å vaske offentlige toaletter i Tokyo. Han stortrives i et rutinemessig og ensomt liv. Når han plutselig får en ung niese på uanmeldt besøk, forandrer livet seg for alltid.

Wim Wenders har regissert denne filmen, som er Japans Oscar-kandidat. Kôji Yakusho mottok prisen for beste skuespiller i Cannes.

Legg til filmen i huskelista di her!

Annonse

Håndtering av udøde

Premiere 9. februar

Renate Reinsve i Håndtering av udøde

Thea Hvistendahls spillefilmdebut, med blant andre Renate Reinsve og Anders Danielsen Lie på rollelista, er preget av mystikk, mørke og alvor.

Filmen er basert på en roman av svenske John Ajvide Lindqvist, som også har co-skrevet manuset i samarbeid med Hvistendahl. Lindqvist har tidligere fått to bøker filmatisert i "La den rette komme inn" og "Grensen", til svært gode kritikker.

Legg til filmen i huskelista di her!

Annonse

It Ends With Us

Premiere 9. februar

Blake Lively og Justin Baldoni spiller i filmen basert på bestselgeren "Det ender med oss"

Kjærlighetsromanen "Det ender med oss" har blitt et BookTok-fenomen, og handler om partnervold og vonde familiebånd. Nå blir den filmatisert, med Blake Lively og Justin Baldoni i hovedrollene. Boka handler om Lily Bloom, som hadde en vanskelig barndom, med en far som var voldelig og kontrollerende. Likevel er hun full av besluttsomhet og livsglede. Etter utdanningen flytter hun til Boston og åpner en blomsterbutikk.

Der møter hun Ryle Kincaid, en selvsikkert hjernekirurg. De blir kjærester, men båndet deres blir satt på prøve når Lily plutselig får kontakt med sin første forelskelse, Atlas Corrigan. Atlas var Lilys beskytter da hun var 15, men de har ikke sett hverandre siden. Atlas truer alt Lily og Ryle har bygget sammen, og Lily blir tvunget til å stille spørsmål ved forholdet og fortiden sin.

Legg til filmen i huskelista di her!

Annonse

The Beekeeper

Premiere 9. februar

Jason Statham i The Beekeeper

Etter å ha trukket seg tilbake fra den hemmelige eliteorganisasjonen The Beekeepers, lever Adam Clay (Jason Statham) et rolig liv som birøkter. Men når hans eldre nabo blir svindlet og mister alle sparepengene sine med tragiske konsekvenser, må Adam Clay ta grep igjen.

Fast bestemt på å søke rettferdighet avdekker Clay et nettverk av svindel, orkestrert av en mektig organisasjon som utnytter samfunnets mest sårbare. Mens han kjemper mot FBI-agenter, svindlere og sin egen erstatter i The Beekeepers, utvikler Clays oppdrag seg til noe større: Å avsløre et system, gjennomsyret av korrupsjon som truer samfunnet for øvrig.

Legg til filmen i huskelista di her!

Annonse

Madame Web

Premiere 14. februar

a woman with long hair
Foto: SF Studios

Den synske mutanten Madame (Cassandra) Web, ble introdusert i tegneserien "The Amazing Spider-Man" i 1980. Den gang ble Web fremstilt som en eldre kvinne med en sjelden muskelsykdom, som gjorde at hun var koblet til utstyr som liknet et edderkoppnett.

I filmen er Cassandra spilt av Dakota Johnson, og hennes versjon er av den mer slagkraftige typen. Med seg på laget har hun en trio av unge, badass kvinner i Sydney Sweeney aka Julia Carpenter/Spider-Woman, Isabela Merced aka Anya Corazon og Celeste O'Conner aka Mattie Franklin.

Legg til filmen i huskelista di her!

Annonse

Bob Marley: One Love

Premiere 14. februar

a person with long hair sitting on a bench
Foto: © 2023 Paramount Pictures. All Rights Reserved.

Denne biografiske dramafilmen feirer livet og musikken til ikonet som inspirerte generasjoner gjennom sitt budskap.

Oppdag Marleys mektige historie og reisen bak hans revolusjonerende musikk for første gang på det store lerretet. Kingsley Ben-Adir spiller den ikoniske hovedpersonen.

Legg til filmen i huskelista di her!

Annonse

All of Us Strangers

Premiere 16. februar

All of Us Strangers

Paul Mescal, Andrew Scott, Claire Foy og Jamie Bell spiller hovedrollene i en gripende og kritikerrost film om kjærlighet, traumer og aksept, fra regissøren av 45 år.

I en nesten helt tom leilighetsblokk i London møter Adam den mystiske naboen Harry. Etter hvert som forholdet utvikler seg mellom dem, blir Adam opptatt av minner fra fortiden. Han drar tilbake til byen han vokste opp i, der han finner foreldrene sine boende i barndomshjemmet – akkurat som de gjorde da de døde, 30 år tidligere.

Legg til filmen i huskelista di her!

Annonse

Victoria må dø

Premiere 16. februar

Victoria må dø

Denne norske familiekomedien begynner med at moren til Hedvig og Henrik er død, og faren deres har fått seg en ny kjæreste: Victoria. Hun tar alt for mye plass, hun innfører nye regler og opptar all tiden til pappa. Det beste ville være om hun bare forsvant.

Barna bestemmer seg for å finne en leiemorder og valget faller på Carl – en fyr de synes ser ut som en leiemorder. Carl er i en litt vanskelig økonomisk situasjon, så det kan virke som om de får ham på gli. Vil planen lykkes? Og er Carl egentlig skikket til jobben?

Legg til filmen i huskelista di her!

Annonse

Bastarden

Premiere 23. februar

Mads Mikkelsen i Bastarden

Mads Mikkelsen og norske Kristine Kujath Thorp spiller i dette historiske dramaet. Den fattige soldaten Ludvig Kahlen ankommer karrige Jyllandsheien i 1755 med et eneste mål: Å følge kongens oppfordring om å dyrke jorda og oppnå rikdom og ære.

Men Kahlen får raskt en fiende. Den nådeløse godseieren, Frederik De Schinkel, som er enehersker av området, mener at området tilhører han. Godseieren gjør alt for å drive Kahlen vekk, men Kahlen tar opp kampen mot overmakten.

Legg til filmen i huskelista di her!

Annonse

May December

Premiere 23. februar

Charles Melton et al. sitting together
Foto: Ymer Media AS

Ekteparet Gracie (Julianne Moore) og Joe (Charles Melton) innledet en skandaløs affære da Joe bare var 13 år gammel. Når vi møter dem 20 år senere, lever de et tilsynelatende perfekt forstadsliv. Nå vil Hollywood lage en film om romansen, og den skuespilleren Elizabeth (Natalie Portman) besøker familien for å researche hovedrollen. Spørsmålene hun stiller provoserer spøkelser fra fortida, og Joe begynner å se historien i et nytt lys.

Denne sterke Oscar-kandidaten er inspirert av den virkelige historien om Mary Kay Letourneau, som inngikk et seksuelt forhold med eleven sin da hun var 34 og han var 12.

Legg til filmen i huskelista di her!

Annonse

Night Swim

Premiere 23. februar

a person in a dark room
Foto: © 2023 Universal Studios. All Rights Reserved.

Vi har erfart at overnaturlige krefter kan hjemsøke det meste (dukker, oija-brett, vegger, fortune-coockies, osv.), men dette er kanskje første gang et ondskapsfullt svømmebasseng er viet en egen film. Eller?

På produksjonssiden står skrekk-kongene James Wan og Jason Blum, så bassengskrekk har åpenbart potensiale. Vi følger en familie som flytter inn i sitt nye hus... med et veldig(!) ondsinnet svømmebasseng i hagen. Ta deg en svømmetur, hvis du tør?

Legg til filmen i huskelista di her!

Annonse

Dune: Part Two

Premiere 28. februar

Timothée Chalamet og Zendaya i Dune: Part Two

Sci-fi-filmen Dune ble en sensasjon på norske kinoer i 2021. Den episke filmen dekker bare handlingen i halvparten av den første boka i Frank Herberts bokserie med samme navn, men oppfølgerfilmen er på vei.

Zendaya, Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Jason Momoa, Oscar Isaac, Dave Bautista, Josh Brolin, Charlotte Rampling, Javier Bardem og Stellan Skarsgård topper rollelista til den første filmen, og vi vet allerede at de som overlevde eneren får selskap av Elvis-skuespilleren Austin Butler, Léa Seydoux (No Time to Die), Oscar-nominerte Florence Pugh og legenden Christopher Walken i toeren.

Legg til filmen i huskelista di her!

Annonse

Sex

Premiere 1. mars

Jan Gunnar Røise og Thorbjørn Harr i Sex
Foto: Motlys/Arthaus, Motlys/Arthaus

Dag Johan Haugerud, manusforfatteren og regissøren bak Som du ser meg og Barn, slår på stortromma med en kinotrilogi i år. 1. mars er det premiere på den første filmen, mens "oppfølgerne" Drømmer og Kjærlighet er forventet henholdsvis i august og desember.

To feiere (Jan Gunnar Røise og Thorbjørn Harr) overrasker hverandre under lunsjen en dag. Den ene forteller at han takket ja til å ha sex med en annen mann, men stiller seg etterpå uforstående til at kona mener han har vært utro. Den andre bekymrer seg over en livaktig drøm der David Bowie ser på ham som en kvinne. Kan livene deres fortsette som før?

Legg til filmen i huskelista di her!

Annonse

Ibelin

Premiere 8. mars

a boy sitting at a desk
Foto: Foto: Bjørg Engdahl

Denne sterke, norske dokumentarfilmen handler om gameren Mats Steen, som døde av muskelsykdom bare 25 år gammel i 2019. Han var sønn av tidligere helsebyråd i Oslo, Robert Steen, og barnebarn av tidligere Ap-leder Reiulf Steen.

Foreldrene til Mats sørget over det de trodde hadde vært et ensomt og isolert liv, men etter hans død innså de at sønnen hadde venner fra hele verden gjennom online-spilling. Da NRK fortalte historien om Mats i 2019, fikk den både nasjonal og internasjonal oppmerksomhet.

Legg til filmen i huskelista di her!

Ibelin er en Kinoklubb-film, og medlemmer kan se den på kino til halv pris! Det samme tilbudet gjelder for blant annet Oscar-kandidaten The Color Purple. Les mer, og meld deg inn, her!

Annonse

Hammarskjöld

Premiere 15. mars

a man in a suit talking to another man in a suit
Foto: Nordisk Film Distribusjon

I 1961 har Dag Hammarskjöld ett år igjen i stillingen som FNs generalsekretær, en posisjon han overtok etter norske Trygve Lie. Deretter skal han flytte hjem til Österlen og endelig legge storpolitikken bak seg. Men samtidig herjer den kalde krigen for fullt, og i Afrika ligger brennpunktet i Kongo.

Dag Hammarskjöld tar på seg det kompliserte oppdraget å mekle fred og enighet i den betente konflikten i det splittede landet. En umulig oppgave ifølge mange, et selvmordsoppdrag ifølge andre.

Legg til filmen i huskelista di her!

Hammarskjöld er en Kinoklubb-film, og medlemmer kan se den på kino til halv pris! Det samme tilbudet gjelder for blant annet Konvoi, The Color Purple og Ibelin. Les mer, og meld deg inn, her!

Annonse

Kung Fu Panda 4

Premiere 15. mars

a cartoon of a cat and a cartoon character
Foto: © 2023 DreamWorks Animation. All Rights Reserved.

Dreamworks' ikoniske kampsport-panda er tilbake på kino, for første gang på åtte år!

Kung Fu-mesteren Po blir bedt om å bli den nye åndelige lederen for Fredens dal, og må finne en ny dragekriger, samtidig som han møter en ny fiende, i form av en kameleon.

Legg til filmen i huskelista di her!

Annonse

Drive-Away Dolls

Premiere 22. mars

two women posing for a picture
Foto: ©2023 Focus Features. LLC.

Coen-brødrene har gått hver til sitt, etter å ha samarbeidet om noen av historiens beste filmer. Nå kan vi ane konturene av hva som skiller brødrene fra hverandre. Mens Joel Coen solodebuterte med Shakespeare-filmen The Tragedy of Macbeth i svart-hvitt, er Ethan Coen klar med sin første film på egenhånd: En helsprø lesbisk road trip-krimkomedie.

Jamie (Margaret Qualley) er en fri og rastløs sjel, på vei ut av nok et forhold. Hun overtaler den anspente venninna Marian (Geraldine Viswanathan) til å bli med på en spontan road trip til Tallahassee. Turen tar en vending når får en leiebil ment for en gjeng kriminelle.

Legg til filmen i huskelista di her!

Annonse

Ghostbusters: Frozen Empire

Premiere 29. mars

Ghostbusters: Frozen Empire

En eldgammel gjenstand har sluppet løs skumle makter, som har utsatt New York City for en ny istid.

Hele gjengen fra Ghostbusters: Afterlife – inkludert de gjenlevende medlemmene fra den originale Spøkelsesligaen – er tilbake for å bekjeme flere onde ånder!"

Legg til filmen i huskelista di her!

Annonse

Godzilla x Kong: The New Empire

Premiere 12. april

a gorilla holding a sword
Foto: © 2023 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

I Legendary Entertainments oppfølger til monster-popcornfilmen Godzilla vs. Kong fra 2021, er ikke kaiju-frontene like steile lenger, og gutta må jobbe sammen!

Kong og Godzilla må ta opp kampen mot en kolossal uoppdaget trussel gjemt i vår verden. Den episke nye filmen vil grave videre i disse titanenes historie, deres opprinnelse og Skull Islands mysterier, mens den avdekker den mytiske kampen som bidro til å skape disse ekstraordinære vesenene og knyttet dem til menneskeheten for alltid.

Legg til filmen i huskelista di her!

Annonse

Abigail

Premiere 19. april

a person with the mouth open
Foto: © 2023 Universal Studios

Barn kan være noen monstre. Når en gruppe wannabe-kriminelle kidnapper den 12 år gamle ballerina-datteren til en mektig skikkelse i underverdenen, er å passe henne over natta alt de trenger å gjøre for å innkassere en løsesum på 50 millioner dollar. I et isolert herskapshus begynner kidnapperne å forsvinne, én etter én, og til deres store forskrekkelse oppdager de at de er innesperret med alt annet enn en vanlig liten jente…

Denne vampyrfortellingen leverer hoggtenner, blod og gåsehud, og kommer fra regissørene Matt Bettinelli-Olpin og Tyler Gillett - duoen bak skrekksuksesser som Scream (2022), Scream VI (2023) og Ready or Not (2019).

Legg til filmen i huskelista di her!

Annonse

Challengers

Premiere i april

Zendaya i Challengers

Zendaya spiller hovedrollen i denne heite filmen fra Call Me By Your Name-regissøren Luca Guadagnino.

Tashi, som en gang var verdens mest lovende unge tennisspiller, er nå en trener som er fast bestemt på å gjenopplive karrieren til ektemannen Art. Hun presser til å delta i en proffturnering, der han uventet møter Patrick, hans tidligere bestevenn og Tashis eks-kjæreste…

Annonse

The Fall Guy

Premiere 1. mai

a man and a woman holding a bow and arrow
Foto: © Universal Studios. All Rights Reserved.

Stuntmannen Colt Seavers (Ryan Gosling) har trukket seg tilbake fra filmbransjen etter en stygg ulykke under et opptak i denne actionkomedien fra fyren bak Bullet Train og John Wick.

Han lokkes tilbake når en storstilt blockbuster skal gå i produksjon, regissert av hans tidligere flamme, Jodi (Emily Blunt). Da filmens stjerne brått forsvinner, vikles Colt inn i et nettverk med tvilsomme gangstere han ellers aldri ville satt foten i.

Legg til filmen i huskelista di her!

Kingdom of the Planet of the Apes

Premiere 22. mai

Kingdom of the Planet of the Apes

The Maze Runner-regissøren Wes Ball står bak en ny film i Planet of the Apes-serien, som plukker opp ballen flere generasjoner etter forrige film. Owen Teague har ape-hovedrollen i filmen, mens Freya Allan spiller den menneskelige hovedpersonen.

Aper er den dominerende arten på jorda, mens mennesker har sett seg nødt til å leve i skyggene. Når en ny tyrannisk ape-leder bygger imperiuet sitt, legger en ung ape ut på en reise som får han til å stille spørsmål ved alt han har visst om fortiden. til slutt må han ta valg som vil endra framtida for både aper og mennesker.

Legg til filmen i huskelista di her!

Furiosa: A Mad Max Saga

Premiere 24. mai

Anya Taylor Joy i Furiosa

Regissør George Miller, som står bak de fire tidligere Mad Max-filmene, er nok en gang tilbake i det legendariske universet av post-apokalyptiske kjøretøy og ørkenlandskap. Vi gleder oss som småunger til å reise tilbake til rykende sanddyner, action og maks ødeleggelse!

Denne gangen møter vi en ung versjon av karakteren Furiosa, spilt av Charlize Theron i Fury Road. Det er imidlertid ikke Theron vi skal få se i den ikoniske rollen, men en av de heiteste, unge skuespillerne for øyeblikket; den fantastisk talentfulle Anya Taylor Joy (26).

Legg til filmen i huskelista di her!

Pusur-filmen

Premiere 24. mai

a stuffed animal next to a toy
Foto: SF Studios

Tegneseriekatten Pusur kommer tilbake på kinolerretet i en ny helaftens animasjonsfilm, fra regissøren og manusforfatteren bak den helsprø Disney-filmen Keiserens nye stil – Et kongerike for en lama. De engelske stemmene er ved Samuel L. Jackson og Chris Pratt, og vi vet foreløpig ikke hvem som skal dubbe filmen til norsk.

Etter et uventet gjensyn med faren han ikke har møtt på årevis – en ruskete gatekatt ved navn Vic – blir Pusur og hundevennen hans Jølle tvunget bort fra det bortskjemte livet for å bli med Vic på et brekk!

Legg til filmen i huskelista di her!

Fantasivenner

Premiere 24. mai

a person in a garment
Foto: © 2023 PARAMOUNT PICTURES

I denne filmen, regissert av John Krasinski, følger vi ei ung jente som går gjennom en vanskelig periode når hun plutselig møter på andre barns forlatte fantasivenner.

På rollelista står stjerner som Emily Blunt, Ryan Reynolds, Matt Damon og Sam Rockwell.

Legg til filmen i huskelista di her!

Innsiden ut 2

Premiere 14. juni

Innsiden ut 2

I Pixars animerte original fulgte vi fem følelser i hjernen til elleve år gamle Riley, som forsøkte å lede henne gjennom en vanskelig overgang i livet, da hun og familien flyttet fra Midtvesten til San Francisco. I den nye filmen har Riley blitt tenåring, og følelsene hennes styrer fremdeles spakene.

I tillegg til Glede, Sorg, Avsky, Frykt og Sinne, introduserer filmen nok en følelse, nemlig den oransje og litt frynsete Angst.

Legg til filmen i huskelista di her!

A Quiet Place: Day One

Premiere 28. juni

A Quiet Place 2

Det er fire år siden Paramount og John Krasinski avslørte at en spinoff til den kritikerroste skrekkthriller-filmserien A Quiet Place, var under utvikling. Du kan glede deg til en film med lovende, nye skuespillere som Joseph Quinn (Stranger Things), Alex Wolff (Hereditary) og Lupita Nyong'o (Us).

Prosjektets regissør, Michael Sarnoski, har skapt seg et spennende navn med kritikerroste Pig, så dette er på alle måter en spinoff vi ser frem til!

Legg til filmen i huskelista di her!

Bad Boys 4

Antatt premiere i juni

Bad Boys for Life

Bad Boys for Life var en av de siste filmene som rakk å bli en kinosuksess våren 2020, før COVID-19-pandemien førte til stengte kinoer over hele verden. Nå kommer Will Smith og Martin Lawrence tilbake i den fjerde filmen i serien!

Det er synd at tittelen "Bad Boys 4 Life" er brukt opp på den tredje filmen, men sånn får det være. Det blir spennende å se om de finner på noe annet kreativt.

Grusomme meg 4

Premiere 3. juli

Grusomme meg 3

Minions-manien fortsetter, for nå skal Gru og de gule skapningene tilbake på kino! Vi aner ikke hva den kommende filmen handler om, men hvor grusomt kan det egentlig bli?

Legg til filmen i huskelista di her!

Twisters

Premiere i juli

Twister - promobilde

Denne oppfølgeren til Twister fra 1996 har fått tittelen "Twisters" – som både lover at det skal være mer enn én tornado i den nye filmen, og spiller på den klassiske Alien-oppfølgeren Aliens.

1996-filmen fulgte to tornadojegere spilt av Bill Paxton og Helen Hunt, som var på randen av skilsmisse. De forsøkte å få på plass et varslingssystem som måtte i banen til tornadoen. Den nye filmen har Daisy Edgar-Jones, Glen Powell og Anthony Ramos i hovedrollene, og kommer fra regissøren bak Oscar-vinneren Minari.

Deadpool 3

Premiere i juli

Hugh Jackman som Logan/The Wolverine i Deadpool 3

Høsten 2022 ble det kjent at Hugh Jackman kommer tilbake i den ikoniske rollen som Wolverine i Deadpool 3. Jackman har mange ganger gjentatt at han er ferdig med superheltfilmer etter mesterverket Logan: The Wolverine fra 2017, selv om Ryan Reynolds har forsøkt å overtale han om å gjøre et comeback i to Deadpool-filmer, utallige intervjuer og en lang rekke innlegg på sosiale medier.

Filmen blir den første i Deadpool-franchisen som inngår i the Marvel Cinematic Universe, og er regissert av Shawn Levy (Stranger Things, Free Guy).

Kraven the Hunter

Premiere 30. august

kraven-the-hunter.jpg

Sony Pictures er for lengst i gang med å bygge opp et filmunivers rundt skurkene fra Marvels Spider-Man-tegneserier. Vi har allerede sett to Venom-filmer og floppen Morbius, og nå skal nye filmer introdusere oss for Kraven the Hunter (Aaron Taylor-Johnson), Madame Web (Dakota Johnson) og El Muerto (Bad Bunny).

Først ut er denne filmen, om skurken som først så dagens lys i den fjortende utgaven av tegneserien “The Amazing Spider-Man” i 1964. Kraven er en russisk jeger som forsøker å jakte ned Spider-Man for å bevise at han er verdens beste jeger, samtidig som han følger en æreskode som dikterer at han må gi motstanderene sine en fair fight.

Legg til filmen i huskelista di her!

Borderlands

Premiere i august

Borderlands

Sci-fi-skytespillserien Borderlands er en av verdens mest populære, og har solgt mer enn 57 millioner enheter på verdensbasis. Mer enn en million spillere spiller fortsatt 11 år gamle "Borderlands 2" hver eneste måned.

Den doble Oscar-vinneren Cate Blanchett skal spille sirenen Lilith, og Kevin Hart blir å se i rollen som soldaten Roland, som i spillserien definitivt ikke er en hyper liten fyr som snakker fort. Haley Bennett, Jack Black og Jamie Lee Curtis er blant de andre skuespillerne i filmen!

Quislings siste dager

Premiere 13. september

a person in a suit standing next to a table with a book
Foto: Paradox, SF Studios

Gard B. Eidsvold spiller landssvikeren Vidkun Quisling, en av norgeshistoriens mest forhatte menn, i en ny storfilm signert Erik Poppe.

Vi kommer tett på Vidkun Quisling i møte med sin sjelesørger Peder Olsen, gjennom fangenskap og rettssak, frem mot den endelige dommen og henrettelsen 24. oktober 1945.

Legg til filmen i huskelista di her!

Transformers One

Premiere 20. september

a red machine with lights

Etter å ha hoppet fram og tilbake i tid mellom middelalderen, nittitallet og framtida, byttet hovedperson fire ganger og introdusert dinosaurroboter og actionfigur-soldater, prøver Transformers-franchisen seg på noe nytt igjen!

Denne gangen skal de gi oss et helanimert eventyr som foregår lenge før de andre filmene i serien, på planeten Cybertron. Der skal vi bli vitne til begynnelsen av forholdet mellom Optimus Prime og Megatron, med et stemmecast uten like.

Legg til filmen i huskelista di her!

Saw XI

Antatt premiere i september

Saw X

Prequel-filmen Saw X er den beste i serien på mange år, og selvfølgelig er filmskaperne raskt ute med nok en oppfølger! Vi aner ikke hva Jigsaw skal holde på med i den nye filmen, men vi regner med at han har flere oppfinnsomme dødsfeller som man bare kan komme seg ut fra hvis man virkelig verdsetter livet!

Beetlejuice 2

Premiere i september

Jenna Ortega i Wednesday og Michael Keaton i Beetlejuice

Nå kommer det en oppfølger til Tim Burtons ikoniske 1988-suksess Beetlejuice, og denne gangen har Burton fått serieskaperne bak Wednesday til å skrive manuset.

Jenna Ortega spiller en av hovedrollene, og nedover rollelista har vi navn som Willem Dafoe, Monica Belluci og Jusin Theroux, i tillegg til de originale Beetlejuice-skuespillerne Michael Keaton, Winona Ryder og Catherine O'Hara.

Joker: Folie à Deux

Premiere 4. oktober

Joaquin Phoenix og Lady Gaga i Joker: Folie à Deux

Todd Phillips' Joker ble en enorm suksess. Filmen håvet inn Oscar-nominasjoner, og Joaquin Phoenix' innsats som Joker aka Arthur Fleck sikret han prisen for Beste skuespiller.

Nå kommer oppfølgeren – og historien skal fortsettes i musikalform, med Lady Gaga i rollen som Jokerens kjæreste og/eller torturoffer, Harley Quinn. Tittelen på den nye filmen kan oversettes til "Joker: Galskap for to".

Legg til filmen i huskelista di her!

Nr. 24

Premiere 30. oktober

a couple of men in uniform
Foto: SF Studios

Gunnar "Kjakan" Sønsteby gjennomførte flere dristige og viktige sabotasjeaksjoner mot den tyske okkupasjonsmakten gjennom krigens løp. Etter han med nød og neppe unngikk å bli arrestert av Gestapo i 1943 ledet han den såkalte Oslogjengen, en avdeling av Kompani Linge som igjen var underordnet den hemmelige britiske militærenheten Special Operations Executive (SOE), hvor han fikk kodenavnet Nr.24.

Det er John Andreas Anderssen (Skjelvet, Nordsjøen) som regisserer filmen, med Sjur Vatne Brean i hovedrollen.

Legg til filmen i huskelista di her!

Ballerina

Premiere i oktober

Keanu Reeves, Ana de Armas, Ballerina

John Wick-spinoffen Ballerina ble teaset allerede i John Wick: Chapter 3. I sluttscenen søker Wick tilflukt med Anjelica Hustons karakter The Director, og i bakgrunnen kan vi skimte en dansende ballerina, som mystisk nok deler tatoveringssmak med Wick… Handlingen i den kommende actionfilmen vil dreie rundt en ung, kvinnelig snikmorder som ønsker å hevne seg på… Ja, du gjettet riktig: Folka som drepte familien hennes.

Ana de Armas spiller hovedrollen i filmen, Ian McShane vender tilbake i rollen som Winston, sjefen for Continental, og ikke minst er Keanu Reeves tilbake som John Wick!

Smile 2

Premiere i oktober

a close up of a woman

Skrekkfilm-fenomenet Smile handler om en kvinne som ser urovekkende, smilende ansikter overalt, og ble en overraskende kassasuksess. Manusforfatteren og regissøren bak den originale publikumsmagneten er tilbake med oppfølgeren, der Naomi Scott spiller en ny hovedperson.

Gladiator 2

Premiere 22. november

Russell Crowe i Gladiator

I fjor sommer gikk innspillingen av Ridley Scotts Gladiator 2, oppfølgeren til den episke blockbusteren fra 2000, i gang - og forventningene er skyhøye.

Hovedrollen spilles av 27 år gamle Paul Mescal, som fikk sitt store gjennombrudd i TV-serien "Normal People", og på rollelista står også navn som Denzel Washington, Barry Keoghan og Pedro Pascal. Mescal spiller rollen som Lucius, sønn av Lucilla - portrettert av danske Connie Nielsen i den første filmen.

Legg til filmen i huskelista di her!

Wicked – Part 1

Premiere 27. november

Cynthia Erivo i Wicked: Part One

Musikalen "Wicked" hadde premiere i 2003. 17 år og nesten 7000 Broadway-oppsetninger senere er musikalen blitt den nest mest innbringende i Broadways historie, kun slått av "Løvenes konge"-musikalen.

Ariana Grande og Cynthia Erivo spiller hovedrollene i den storslåtte musikalfilmen om heksene fra Oz. Historien i musikalen er fortalt fra perspektivet til heksene i Oz, og begynner før og fortsetter etter Dorothy ankommer Oz og oppdager at hun ikke lenger er i Kansas.

Legg til filmen i huskelista di her!

Sonic the Hedgehog 3

Premiere 20. desember

Sonic The Hedgehog

"Vel, jeg pensjonerer meg. Ja, sannsynligvis. Jeg er ganske alvorlig." Det fortalte Jim Carrey da han skulle promotere Sonic The Hedgehog 2. Vi er derfor usikre på om vi får se noe mer av Dr. Robotnik i den tredje filmen, som kommer fra teamet bak de to foregående fan-favorittene.

Deler av den tredje filmen er spilt inn i Norge!

Legg til filmen i huskelista di her!

Mufasa: The Lion King

Premiere i desember

a lion and a cub on a rock
Foto: © 2019 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.

3,Denne prequel-filmen er laget i stil med Disneys "live-action"-nyinnspilling fra 2019, og forteller historien om hvordan Mufasa ble løvenes konge.

Rafiki forteller Kiara – datteren til Simba og Nala – historien om bestefaren, mens Timon og Pumbaa legger til fargerike kommentarer. Den nye filmen kommer fra en av vår tids beste filmskapere, Oscar-vinneren Barry Jenkins (Moonlight).

The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim

Premiere i desember

Konsepttegning til The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim

Handlingen i dette animerte eposet er satt 183 år før hendelsene i Ringens brorskap, og filmen skal fortelle historien om Helm Hammerhand. Hammerhand var en gang den legendariske niende kongen av Rohan, og Helm’s Deep, festningen der det episke slaget på slutten av To tårn finner sted, er oppkalt etter han. Tolkien beskrev livet hans i det første av seks tillegg fra bøkene.

Miranda Otto, som spilte Éowyn i den originale trilogien, er tilbake i rollen. Éowyn ble født lenge etter filmens handling, men hun har fortellerstemmen i den storslåtte animasjonsfilmen. Brian Cox (Succession) har stemmen til hovedpersonen Helm Hammerhand, Gaia Wise spiller Hera, hans datter, og Luke Pasqualino er Wulf.

Mickey 17

Ikke satt premieredato

Robert Pattinson i Mickey 17

Denne sci-fi-thrilleren regissert av den sør-koreanske Oscar-vinneren Bong Joon-ho, med The Batman-stjerna Robert Pattinson i hovedrollen.

Filmen er basert på Edward Ashtons roman "Mickey7", og handler om Mickey 17, en "expendable" engangsansatt på en menneskelig ekspedisjon sendt for å kolonisere isverdenen Niflheim. Etter at en utgave av Mickey dør, blir en ny kropp regenerert med de fleste av minnene hans.

Annonse