Helga Guren og Oddgeir Thune i Elskling

"Elskling": Traileren for den nye norske filmen rørte oss til tårer

Filmweb
Publisert:

Evig kjærlighet eller kjærlighetssorg? Til høsten kommer en ny, norsk spillefilm med høy sjarm- og gjenkjennelsesfaktor.

Annonse

"Maria står ved et veiskille når ektemannen plutselig gir beskjed om at han vil ut av forholdet. Skal hun la hele sin verden rase sammen, eller ta et oppgjør med livet hun har og finne veien videre."

Dette spørsmålet danner bakteppet for handlingen i den nye norske filmen "Elskling", som kommer på kino 11. oktober. Dramaet, som er skrevet og regissert av spillefilmdebutant Lilja Ingolfsdottir, dreier rundt kjærlighet og livets uventede vendinger, der stikkord som tilhørighet, konflikt og forsoning står sentralt.

Tematikken er gjenkjennbar for de fleste, og etter å ha sett den rykende ferske traileren, er vi allerede overbevist om at filmen vil berøre sitt publikum (var det en tåre i øyekroken, tro?). At filmen er invitert til den anerkjente filmfestivalen Karlovy Vary, får norgespremiere under filmfestivalen i Haugesund, og skal runde av filmfestivalen Oslo Pix i september, tyder på at det ikke bare er oss.

Se traileren under, eller øverst i artikkelen.

Annonse

I en pressemelding fra Nordisk Film Distribusjon, forteller regissør Ingolfsdottir at hun gleder seg "stort over å endelig få dele noen smakebiter av filmen".

- Nå ser vi frem til vi skal vise "Elskling" for kinopublikum både på festivaler og for hele landet i oktober, legger hun til.

I hovedrollen som Maria, finner vi Helga Guren (38), som blant annet er kjent fra filmer som "22. juli", "Rosemari", "En affære" og Netflix-serien "Hjem til jul". Hun får selskap av Oddgeir Thune ("Blindsone", "Hjem til jul"), Heidi Gjermundsen Broch, Marte Magnusdotter Solem og Elisabeth Sand.

Annonse

Filmen er produsert av Thomas Robsahm, som har kritikerroste titler som "Louder Than Bombs", "Thelma", "Håp" og Oscar-nominerte "Verdens verste menneske" på CV'n.

"Elskling" har norgespremiere 11. oktober - legg til filmen i din huskeliste her

Annonse