Emily Blunt
Foto: Jordan Strauss/NTB (t.h.)

Emily Blunt forhandler om rolle i Steven Spielbergs neste storfilm

Filmweb
Publisert:

"Oppenheimer" og "The Fall Guy"-stjerna er i ferd med å sikre seg nok en prestisjejobb.

Annonse

Emily Blunt (41) er i forhandlinger om en rolle i Steven Spielbergs neste film. Det skriver Deadline.

Det er snart tre uker siden vi fikk nyss i at regissørlegenden har en ny storfilm på vei, og selv om verken tittel eller handling er avslørt, hevder ryktebørsen at det dreier seg om en UFO-historie.

Universal Pictures har beskrevet filmen som en "ny originalfilm", så forfriskende nok har vi med en helt fersk fortelling å gjøre, og ikke en nyinnspilling, oppfølger eller prequel. Spielberg har selv kommet opp med historien, og David Koepp, som tidligere har samarbeidet med regissøren om kinosuksesser som "Jurassic Park" og "Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull", står for manuset. Filmen skal etter planen lanseres på kino 15. mai 2026.

Vi skal ikke legge skjul på at vi blir over middels happy hvis Blunt ender opp i Spielbergs sci-fi-verden. Stjerna, som fikk sitt gjennombrudd med rollen som Emily i "The Devil Wears Prada" (2006), er blant Hollywoods heiteste for øyeblikket - og ikke uten grunn. Blunt leverer i alle sjangre, fra komedie til skrekk, og på CV'n har hun roller i filmer som "Edge of Tomorrow" (2014), "Sicario" (2015), "A Quiet Place" (2018) og oppfølgeren "A Quiet Place Part II" (2021).

Annonse

Etter å ha spilt kona til J. Robert Oppenheimer (Cillian Murphy) i Christopher Nolans "Oppenheimer", tok Emily-buzzen av for alvor. Rollen sikret henne henne en velfortjent Oscar-nominasjon, før hun hastet videre til presseturneen for actionkomedien "The Fall Guy". I denne kritikerroste godbiten spiller hun mot Ryan Gosling, og filmen er nå å se på kinoer over hele landet.

Ryan Gosling retter på hatten til Emily Blunt i actionkomedien The Fall Guy
PÅ KINO NÅ: Ryan Gosling og Emily Blunt i "The Fall Guy".

Med tre Oscar-statuetter under beltet, og filmer som "Jaws", "E.T.", "Indiana Jones", "Jurassic Park", "Schindler's List" og "Saving Private Ryan" på CV'n, kan vi trygt omtale Spielberg som en levende legende. Likevel gikk det ikke veien for hans to siste filmer, "The Fabelmans" (2022) og "West Side Story" (2021). Til tross for glimrende anmeldelser, uteble publikum - og begge filmene gikk med kraftig underskudd (det skal nevnes at sistnevnte havnet midt i Covid-kaoset).

For en regissør som Spielberg må dette ha vært skikkelig nedtur, og kanskje er det årsaken til at 77-åringen nå gjenopptar sjangeren som en gang gjorde ham berømt?

Aliens, UFO-er og Steven Spielberg må da være oppskriften på suksess, eller...?

Annonse